Sigara içene iş yok

Medical Park Batman Hastanesi tütün ve tütün ürünleri kullananları işe almayacak.

Giriş Tarihi 27 Ocak 2011, 00:00 Güncelleme 27 Ocak 2011, 16:01
Sigara içene iş yok

İÇİNDEKİLER

Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkındaki Kanun'un yürürlüğe girmesinin ardından sigara yasağının kapsamını genişleten, Medical Park Batman Hastanesi'nde tütün ve tütün ürünleri kullanan kişilerin işe alınmayacağı belirtildi.

312 kişinin istihdam edildiği sağlık merkezinde sigara içen bir kişi hiçbir kademede artık kabul edilmeyecek. İş başvurusunda bulunacak kişilerden, çalıştığı sürece asla sigara içmeyeceğine dair taahhüt alınacak ve herhangi bir çalışanın bu taahhüde rağmen sigara içtiği tespit edilirse bu durum işten çıkış sebebi olarak değerlendirilecek.

Erken ölüm nedenleri arasında başı çeken sigarayı, sağlık merkezinde yasaklayan hastane yöneticileri Genel Müdür Veysi Kubba ve Başhekim Dr. Mahmut Akdağ, ''Medical Park Batman Hastanesi'ne, sigara içenleri kabul etmeyeceğiz, bizimle çalışan arkadaşlarımıza da iradelerine sahip olmaları konusunda gerekli bilgilendirmelerde bulunduk. Tam dumansız hava sahasının sonuna kadar korunması gerektiğini altını çiziyor ve sigara yasağı konusunda yasalar neyi gerektiriyorsa onu uyguluyoruz. Önemli bir sağlık merkezi olarak, halkın sağlığının korunması konusuna ve yaşam kalitesine büyük hassasiyet gösteriyoruz.'' dedi. Medical Park yöneticileri, kapalı alanlarda sigara içme yasağının başlamasından bugüne kadar sigarayı bırakanların sayısının 1 milyona ulaştığını belirterek, bu durumundan büyük sevinç duyduklarını belirtti.