Kıyamet tarihini verdi!

Ordu'nun Ulubey ilçesinde 'Astrocumali' olarak bilinen ve 37 yıl çalıştığı İsviçre'den kesin dönüş yaptıktan sonra 27 dönüm arazi üzerinde 5 milyon liralık harcama ile Türkiye'nin ilk özel rasathanesini kuran Cumaaittin Turap'tan (63) çarpıcı iddia.

Giriş Tarihi 20 Ocak 2011, 00:00 Güncelleme 21 Ocak 2011, 12:24
Kıyamet tarihini verdi!

İÇİNDEKİLER

Başrollerini Bruce Willis, Liv Tyler ve Ben Affleck'in paylaştıkları, Michael Bay'in yönettiği Amerikan filmi 'Armageddon'un gerçek olacağı iddia ediliyor. Ordu'nun Ulubey ilçesinde 2 bin metre yükseklikteki tepede Türkiye'nin ilk gözlemevini kuran ve astronomi gözlemleriyle bilinen Cumaittin Turap, NASA tarafından uzay boşluğunda dünyaya doğru geldiği belirlenen Apophis göktaşının kuzey yarımküreye çarpacağını belirtti.

Turap, "Benim gözlemlerime göre dünyamız tehlike altında. Gelmekte olan bu göktaşı 2029 senesinde yüzde 100 dünyaya çarpacak. Çarpacağı yerler arasında kuzey yarımküre bulunuyor. Bu, Amerika, Kanada veya Okyanus olabilir. Göktaşı dünyaya çarparsa büyük bir felaket yaşanacak. 30-40 metre yükseklikte tsunamiler olacak, birçok şehir yok olacak" dedi.

Maya takvimine göre, 2012'de dünyayı bir felaketin beklediği iddialarının 'fal ve kahin iddiası' olduğunu vurgulayan Turap, "Asıl tehlike 2012 değil 2029'da. Tedbir alınmazsa o gün dünya büyük felaketlere maruz kalacak. Oluşacak toz bulutları bir yıl boyunca güneş ışınlarını engelleyecek" diye konuştu.