Personele sigaranın zararları anlatıldı

Kütahya Simav’da düzenlenen toplantıda belediye çalışanlarına sigaranın zararları anlatıldı.

Giriş Tarihi 29 Aralık 2010, 00:00 Güncelleme 29 Aralık 2010, 16:51
Personele sigaranın zararları anlatıldı

İÇİNDEKİLER

Belediye Meclis Salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına Ege Bölge Sağlık Hizmetleri Eğitim Direktörü Bülent Sayın konuşmacı olarak katıldı.

Belediye Başkanı Kasım Karahan'ın dışında belediye çalışanlarının büyük bir kısmının katılarak ilgiyle izlediği toplantıda konuşan Bülent Sayın, sigaranın bir bağımlılık olduğunu söyledi.

Bağımlılığın hastalığa dönüştüğünü ifade eden Sayın, " Sigara içme alışkanlığı giderek küçük yaşlara iniyor. Yılda yaklaşık 100 bin vatandaşlımızı sigaraya bağlı hastalıklar nedeniyle kaybediyoruz. Sigara kullanan insanların sayıları her geçen gün artıyor. Tahminlerimize göre sigaraya bağlı ölümlerin 10 yıl içinde yılda 250 bin kişiye ulaşması bekleniyor" dedi.

Sigaranın tiryakilere sağlık ve maddi açıdan zarar verdiğini dile getiren Sayın, "Tiryakiler kendilerini zehirledikleri gibi pasif içici durumda yanlarında bulunan başta çocuklarını ve eşlerini de zehirliyorlar. Her yıl hiç sigara içmediği halde sigaraya bağlı akciğer kanserinden 17 bin kişi hayatını kaybediyor. Kendimiz ve sevdiklerimiz için sigara içmeyelim, sigara içenleri uyaralım, sigara dumanının olduğu ortamlardan uzak duralım" şeklinde konuştu.