YÖK topu siyasilere attı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan başörtüsü ve kat sayı sorunu hakkında konuştu.

Giriş Tarihi 10 Kasım 2010, 00:00 Güncelleme 10 Kasım 2010, 11:14
YÖK topu siyasilere attı

İÇİNDEKİLER

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Anadolu Ajansı'nı ziyaret etti. Özcan göreve geldiği dönemde en önemli sorun olarak katsayı ve başörtüsünü gördüğünü belirterek, "İkisi de hallolmuş durumdadır. Mümkün olduğu kadar insanları tatmin edecek derecede halloldu" dedi.

"BAŞÖRTÜSÜ SORUNU BİZE GÖRE BİTTİ"

"Başörtüsü sorunu bitti mi üniversitelerde?" sorusuna Özcan, "Bize göre bitti ve biz artık o işe karışmıyoruz. Artık siyasilerin işidir, onlar yapacaklar. Biz üniversiteler tarafını hallettik gibime geliyor. Üniversite zaten istiyor bunu. Herkesin üniversitelerde başörtüsünün serbest olması konusunda konsensüsü var. Bütün partilerin var, halkımızın da var. Bence bitmiştir" yanıtını verdi.

"Rektörler arasında da konsensüs var mı?" sorusu üzerine Özcan, "Yüzde 98 var. Belki bir-iki tane üniversitemiz vardır, bu konuda farklı görüşe sahip. Bence onlar kendileri hallederler bundan sonra" diye yanıtladı.

"YÖK Başkanlığına geldiğinizde en önemli sorun olarak katsayı ve başörtüsünü mü görüyordunuz?" sorusunu Özcan, "İkisini görüyordum, ikisi de hallolmuş durumdadır. Mümkün olduğu kadar insanları tatmin edecek derecede halloldu. Yüzde yüz olmadıysa bile katsayıda küçük birşey kaldı. Başörtüsünde de itiraz eden bir tane üniversite bile olsa yüzde yüz bir konsensüsten bahsedilemez ama çok yüksek oranda bir konsensüsle kabul edildi diyebiliriz" diye yanıtladı.