Annesi ikizlerden birini kurtarabildi

Kocaeli'nde 5 yaşındaki ikizler Omay ve Miray birbirlerinin fotoğraflarını çekiyordu. Biranda üzerinde bulundukları ahşap köprü çöktü. İki kız derede sürüklenmeye başladı.

Giriş Tarihi 30 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 01 Kasım 2010, 14:00
Annesi ikizlerden birini kurtarabildi

İÇİNDEKİLER

Anne Berat Özkan İnaltay, suya atladı ve Mirayı yakalamayı başardı. Eşinin yardımıyla kızıyla birlikte kıyıya çıkan genç kadın, Omay'a yetişmedi. Küçük çocuk gözyaşları ve çığlıklar arasında gözden kayboldu.

İzmit'ten bu sabah otomobilleriyle Karamürsel İlçesi'nin Başdeğirmen mevkiindeki mesire yerine Omay ve Miray adlı 5 yaşındaki ikiz kızlarıyla kahvaltıya giden İbrahim Çağdaş İnaltay ve eşi Berat Özkan İnaltay kahvaltı yaparken, ikizleri de tesis çevresinde dolaşmaya çıktı.

Görgü tanıklarının ifadesine göre birbirlerinin fotoğraflarını çekmekte olan Miray ve Omay, üzerine çıktıkları ve altından kabaran derenin aktığı köprünün çökmesiyle suya düştü.

Onları yaklaşık 10 metre uzaktan takip eden anne Berat Özkan İnaltay hemen suya atladı. Çocuklarından Miray İnaltay'ı yakalamayı başaran anneyi, oradaki görevliler ile eşi kıyıya çekti. Ancak çok hızlı akan dere bir anda Miray'ın ikizi Omay'ı alıp götürdü.

İnaltay çifti olay yerinde dere boyunca diğer vatandaşlarla birlikte koşmasına rağmen bir daha Omay'ı göremedi. Olay yerine gelen jandarma da tüm aramalarına rağmen çocuğun izine rastlayamadı. Aramalar derenin Karapınar ve Yalakdere köyleri arasındaki kesiminde sürdürülüyor.

Kamyon şoförü öldü

Kocaeli bölgesinde 3 gün önce başlayan ve önceki gün, gün boyu süren şiddetli yağmur, sabah saatlerinde hız kesti fakat yüksek kesimlerden gelen yağmur suları Gölcük, Gebze, Kandıra, Derince, Körfez ve Kartepe ilçelerinde sele neden oldu.

Gölcük İlçesi'nin Üçevler Mevkiinde onlarca ev ve otomobil sel suları altında kalırken, itfaiye ekipleri mahsur kalanları botla taşıdı. Kartepe İlçesi Arslanbey semtinde Fındıksuyu Deresi'nin kabarması sonucu beraberinde sürüklediği kamyonun kaybolan sürücüsü Erol Ay'ın (35) cesedi bulundu. Ay'ın 300 metre sürüklendiği ve balçığa saplandığı anlaşıldı.

AKUT sağ olsun

BURSA'nın Mudanya İlçesi'ne bağlı Bademli Mevkisi'nde, Mefaret Üzmez'e ait yaklaşık 550 köpeğin bulunduğu Hayvan Barınağı, aşırı yağış sonucu Çağrışan Deresi'nin taşması sonucu sular altında kaldı. Olay yerine gelen AKUT ekipleri, barınakta telef olmak üzere olan hayvanları teker teker kucaklayıp Büyükşehir Belediyesi'ne ait kamyonlara yükledi.

Botla tahliye

BURSA iki hafta aradan sonra yeniden yağışa teslim oldu. Son 24 saat içinde metrekareye 58 kilo yağış düşen kentte önceki gece yine korku dolu saatler yaşandı. Geçen 14 Ekim İsmail Güven'in (84) öldüğü Osmangazi İlçesi'ne bağlı Alacahırka Mahallesi'nde, önceki gece sel tehlikesine karşı dere yatağı yakınındaki 12 ev boşaltıldı. Panayır Mahallesi'nde kurtarma ekipleri botlarla sokak sokak dolaşarak evlerinde mahsur kalanları tahliye etti.