Yere çekirdek kabuğu atana para cezası

Park ve bahçelerde, göl kıyılarında ve gezinti alanlarında yere çekirdek kabuğu atanların fotoğrafları çekilerek tespit ediltikten sonra para cezası uygulaması başlatılacak.

Giriş Tarihi 07 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 07 Ekim 2010, 15:29
Yere çekirdek kabuğu atana para cezası

İÇİNDEKİLER

Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, yaptığı açıklamada, Beyşehir kent merkezinde göl kenarında, BSA kanalı çevresinde, park ve bahçelerde yeşil alan ve çimlendirme çalışmaları yaptıklarını, ancak duyarsız kişilerin kabuklu yemişleri yiyerek kabuklarını yerlere atması sonucu yaptıkları çalışmaların boşa gittiğini söyledi.

Atılan kabukların görsel çevre kirliliği oluşturduğu gibi çimlere ve yapılan yeşillendirme çalışmalarına da zarar verdiğini belirten Taşcı, ''Kabuklu yemişler tuzlu olduğu için, tuz, suyu gördüğü zaman ayrışıyor ve toprağa karışıyor. Tuz hem toprağın mineral dengesini bozuyor hem de çimlerin kurumasına yol açıyor'' dedi.

HEMŞEHRİLERİMİZ DARILIP GÜCENMESİN


Taşcı, ''Yani yapılabilecek her türlü uyarıyı yaptık. Bundan sonraki süreçte çekirdek kabuğunu yere atanların fotoğrafını çekeceğiz ve cezai işlem uygulayacağız. Buna hiçbir hemşehrimiz darılıp gücenmesin'' diye konuştu.

Beyşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Ali Karazeybek ise çekirdeklerin kabuklarını yere atanları önce fotoğraflarını çekerek tespit edileceklerini, ardından da 1608 Sayılı Kanun gereğince söz konusu kişilere 143 liralık cezai işlem uygulayacaklarını söyledi.