Akraba tartışması kanlı bitti

Uzun süredir aralarında husumet bulunan akrabaların tartışmasına kan karıştı...

Giriş Tarihi 11 Ağustos 2010, 00:00 Güncelleme 11 Ağustos 2010, 09:53
Akraba tartışması kanlı bitti

İÇİNDEKİLER

Ankara'nın Güdül ilçesinde aralarında uzun süredir husumet bulunan akrabaların tartışması kanlı bitti. Tarık A. (27), tartıştığı amcası ve yengesini tüfekle ateş edip amcasını öldürdü, yengesi ile bir başka akrabasını yaraladı. Olay sonrası kayıplara karışan katil zanlısı genci yakalamak için jandarma geniş çaplı araştırma başlattı.

Akraba cinayeti dün akşam 18.30 sıralarında Güdül ilçesine bağlı Kavaközü köyünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, aralarında uzun zamandan beri husumet bulunan Tarık A. (27), tarladan dönen amcası Mustafa A. (40), yengesi Mürüvvet A. ve diğer akrabası Kenan A.'nın (45) bulunduğu aracın önünü kesti. Bu sırada şahıslar arasında tartışma yaşandı.

Tartışmanın büyümesi sonrasında Tarık A. halk arasında çift kırma olarak bilinen tüfek ile amcası Mustafa A.'yı göğsünden vurdu. Tarık A. daha sonra araçta bulunan yengesi Mürüvvet A. ve diğer akrabası Kenan A.'ya da ateş etti. Mustafa A. olay yerinde hayatını kaybetti. Açılan ateş sonrasında Mürüvvet A. ağır, Kenan A. ise hafif şekilde yaralandı. Cinayet zanlısı Tarık A.'nın olay yerinden sarı bir taksiyle kaçtığı bildirildi. Köylülerin ihbarı üzerine olay yerine Jandarma ve 112 sağlık ekipleri geldi.

Olayda hayatını kaybeden Mustafa A.'nın cesedi Jandarma olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasından sonra önce Güdül Devlet Hastanesi'ne, daha sonra da otopsi yapılmak üzere Ankara Adli Tıp morguna kaldırıldı.
Açılan ateş sonrasında yaralanan şahıslar ise Ankara Numune Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Olayda yaralanan Mürüvvet A'nın hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Olay sonrasında köyde incelemelerde bulunan jandarma ekipleri Tarık A.'nın yakalanması için geniş çaplı araştırma başlattı.