Tacizci öğretmene 253 yıl istendi

Adana'da, 10 öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan sınıf öğretmeni B.U.R. hakkında rekor hapis istemiyle dava açıldı

Giriş Tarihi 04 Ağustos 2010, 00:00 Güncelleme 04 Ağustos 2010, 12:17
Tacizci öğretmene 253 yıl istendi

İÇİNDEKİLER

Adana'daki bir ilköğretim okulunda 1'i kız 10 öğrenciye sınıfta masa altından cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen 44 yaşındaki B.U.R. hakkında "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından dava açıldı. Cumhuriyet Savcısı tutuklu sanık hakkında, "cinsel istismar" suçundan 10 kez 22'şer yıl 6'şar ay " Hürriyetten yoksun kılma" suçundan ise 2 kez 14'er yıl olmak üzere toplam 253 yıl hapis istedi. Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

'SINIFTA BIRAKIRIM'
İddianameye göre bir ilköğretim okulu 4'üncü sınıfta görev yapan ve tacizlere 2007-2008 öğretim yılında başlayan öğretmen B.U.R. bazı öğrencilere "Notlarını düşürüp sınıfta bırakma tehdidiyle cinsel istismarda bulunmaya başladı. Masa altından öğrencilere istismarda bulunan B.U.R. diğer öğrencilerin olayı görmemesi için de "Kafalarını kitaptan kaldırmaları" halinde dövmekle tehdit etti. İddianamede, öğretmen B.U.R.'nin cep telefonunda erkek erkeğe cinsel ilişki görüntüleri ile evinde 5 porno CD'nin de bulunduğu, ayrıca mağdur öğrencilerin ruh sağlıklarının bozulduğu da yer aldı. Olaydan önce eşinden boşanan B.U.R. ise ifadesinde suçlamaları kabul etmeyerek, "Bazı öğrencilerin cinsel organlarını birbirlerine gösterirken gördüm ve devam ederlerse okul yönetimine bildireceğimi söyleyerek uyardım. Bu uyarım nedeniyle beni şikâyet etmişler" demişti.