Yangın evleri boşalttı

Şanlıurfa'nın Bozova İlçesi sınırlarında bulunan Atatürk Barajı ormanlık alanında yangın çıktı. Yangının DSİ hizmet binası ve lojmanlarına yaklaşmasıyla lojmandaki vatandaşlar evlerini boşalttı.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Yangın evleri boşalttı
Atatürk Barajı ormanlık alanında çıkan yangın kısmi kontrol altına alındı. Ancak dün akşam saatlerinde yangın tekrar rüzgarında etkisiyle arttı.

Yangını gören çevre sakinleri yangına müdahale etmek için görevlilerin yardımına koştuğu belirtilikten Şanlıurfa merkezdeki tüm itfaiye ekipleri, Bozova, Siverek, Hilvan, Adıyaman ve Kahta'dan takviye ekip istendi.

İtfaiye ekipleri yangını söndürmek için çalışmalarını sürdürürken 150 jandarma ve yaklaşık 40 çevre sakini itfaiyeye yardımcı oldu. Yangının sarp bir bölgede olmasından dolayı itfaiye ve diğer yangın sündürme ekipleri zor anlar yaşadı. Yangının büyümesi üzerine gece saat 01.00 civarında Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ve Bozova Kaymakamı Mehmet Özel olay yerine gelerek sündürme çalışmalarını denetledi.

Yangının çıkışı noktasında herhangi bir bilgiye ulaşılamazken, can kaybının yaşanmadı belirtildi. Vali Okutan, "Yangının kesin çıkış nedeni belli değil. Yangın söndürme çalışmasında 150 asker, 50 vatandaş ile 20 itfaiye aracının söndürme çalışmasında görev aldı. Şuan itibarıyla can kaybı söz konusu değil, söndürme çalışmasının ardından gerekli incelemeler yapılacaktır." dedi. Yangınla ilgili soruşturma sürüyor.
Takvim Kaynak Tercihleri

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler