Fenerbahçe'ye beyaz protesto!

Spor Toto Süper Lig’de normal sezonun son derbisine 3 gün kala, Trabzonsporlu taraftarlar, ezeli rakiplerini ilginç bir yolla protesto etmeye hazırlanıyor.

Giriş Tarihi 29 Mart 2012, 00:00 Güncelleme 29 Mart 2012, 15:33
Fenerbahçe’ye beyaz protesto!

İÇİNDEKİLER

3 Temmuz'da başlayan şike soruşturması sürecinde karşı karşıya gelen iki kulüp arasında Pazar günü oynanacak karşılaşmada Trabzonsporlu taraftarlar, Fenerbahçe'yi protesto etmek kolları sıvadı. Özellikle ligin ilk yarısında İstanbul'da oynanan maçta bordo-mavili takıma yönelik küfürlere ve Fenerbahçe'nin galibiyetiyle biten maç sonunda ismi Trabzonspor'la özdeşleşmiş Kazım Koyuncu'nun şarkısının çalınmasına oldukça öfkelenen Karadeniz takımının taraftarları, rakiplerine ilginç bir yolla tepki gösterecek.

Maça bir çok taraftarın Kazım Koyuncu maskesi ve resimleriyle gelmesi beklenirken, kulüp de skorbordda, "Kazım Koyuncu'nun Evi Avni Aker'dir" yazısıyla Koyuncu'nun bordo-mavi formalı fotoğrafını göstermeyi planlıyor. Kazım Koyuncu şarkılarının çalınacağı stadyumda ayrıca 34'üncü dakikada da ilginç bir protestoya imza atılacak. Bordo-mavili taraftarlar, alın teri, emek ve temiz futbolu temsilen beyaz atletlerini çıkararak sahaya atacak. Taraftarların, tüm stada beyaz karton dağıtılması yönünde yönetime başvurduğu ancak bu teklifin kabul edilmediği öğrenildi.

"FENERBAHÇE TAKIMINA ZARAR VERMEYİ DÜŞÜNMEYİZ"

Trabzonspor'un en etkili taraftar gruplarından Trabzonlu Gençlerin başkanı Mehmet Fındıkçı, ''Herkes bilmelidir ki Trabzon'da tek bir güvenlik önlemi alınmasa dahi bizler Fenerbahçe takımına zarar vermeyi düşünmeyiz'' dedi.

Yaklaşan Fenerbahçe maçı öncesi bazı çevrelerce ortamın ve sürecin 1996 yılında her iki takımın şampiyonluk mücadelesi verdiği dönemdeki sürece doğru yöneltilmek istendiğini üzülerek gördüklerini ve bu konuda Trabzon'daki tüm kurumları uyardıklarını belirten Fındıkçı şunları söyledi:
"Herkes bilmelidir ki; Trabzon'da tek bir güvenlik önlemi alınmasa dahi Fenerbahçe takımına zarar vermeyi düşünmüyoruz. Ne yazık ki gerilmeye çalışılan maç öncesi ortamını ve bizlerden sportmenliğe aykırı davranmamızı bekleyenler hüsrana uğrayacaktır. Haksızlıklar karşısında hukukla hakkını aramayı ödev edinmiş ilkeli insanlarız. Müsabaka öncesi yaratılmaya çalışılan suni gündem ve ortam gerici şekilde gerçekleşen tavırla gurubumuz olarak en iyi cevabı Pazar günü Avni Aker tribünlerinde vermeyi planlamaktayız. Maçın öncesinde ve sonrasında Trabzon'a ve Trabzonspor'a yakışır şekilde hareket edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Pazar günü oynayacağımız maç bizim için herhangi bir Fenerbahçe maçı gibidir. Kadıköy'de Fenerbahçe taraftarının bize karşı olan tutumlarını da tüm kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. Trabzonspor camiası hiç bir zaman kana kan gibi bir yaklaşım içinde olmayacaktır."

"HAKSIZLIĞA SESSİZ KALMAYACAĞIZ"

Fındıkçı, geçen sezon kendilerine yapılan haksızlığa sessiz kalmayacaklarını da ifade ederek, "Temmuz ayında başlayan süreçten beri Trabzonsporumuzun temizliğine ve haksızlığa inanan bizler Fenerbahçe maçında da tepkimizi en insani şekilde ortaya koyacağız. Alın teri ve emeği ifade ettiğini düşündüğümüz atletlerimizi maçın 34. dakikasında sahaya atacağız. Ayrıca Trabzonspor'la özdeşlen ve bir bayrak haline gelen Kazım Koyuncu'yu da evi olan Avni Aker'de rahmetle anacağız. Oynayacağımız müsabaka sonunda galibiyeti hak eden ve alan taraf olmak istiyoruz. O gün stadyum dolduran tüm taraftarlarımızdan, başta teknik direktörümüz ve futbolcularımıza 90 dakika boyunca olumlu şekilde tezahüratta bulunmalarını ve her zamankinden daha çok desteğe ihtiyacı olan takımımızı layıkıyla desteklemeleri konusunda ricada bulunuyoruz" açıklamasında bulundu.