Tokatlı Sinan cezaevinden çıktıktan sonra ilk kez Müge Anlı’ya konuştu
Tokat’ın Almus ilçesine bağlı Ataköy beldesinde yaşayan 64 yaşındaki, 5 çocuk ve 12 torun sahibi Arife Gökçe, 17 Aralık 2022 tarihinde kayboldu. Arife Gökçe’den o tarihten bu yana haber alınamazken, olayla ilgili şüphelerin odağında Sinan Sardoğan yer aldı.

Hızlı Özet Göster
- Sinan Sardoğan hakkında bugüne kadar toplam 23 kez adli işlem yapıldı ve cinsel tacizle ilgili üç dosyası halen açık.
- Sardoğan, Arife Gökçe'nin kaybolduğu gün olay yerine üç kişi gittiklerini kabul etti ancak suçu başkalarına attı.
- Sardoğan'ın stüdyoda verdiği ifadelerle saha röportajındaki sözleri arasında ciddi çelişkiler tespit edildi.
- Sardoğan, Arife Gökçe'nin kaybolmasının ardından pantolonunu ve bazı kıyafetleri yaktığını kirli ve yırtık olduğu gerekçesiyle açıkladı.
Ailenin baş şüpheli olarak işaret ettiği Sinan Sardoğan, İstanbul'da işlediği iddia edilen cinsel istismar suçlaması nedeniyle tutuklanıp tahliye edilmesinin ardından cezaevinden çıktıktan sonra ilk kez Müge Anlı'nın programında konuştu.
Tokat’ın Almus ilçesi Ataköy beldesinde yaşayan 64 yaşındaki Arife Gökçe, 17 Aralık 2022’de kayboldu.
CEZAEVİNDEN ÇIKTIKTAN SONRA İLK KEZ KONUŞTU
Cezaevinde yaşadıklarını anlatan Sinan Sardoğan, "Allah kimseyi düşürmesin, bize göre değil. Allah düşmanıma bile göstermesin" ifadelerini kullandı.
Tahliye sonrası ilk durak Müge Anlı: Sinan Sardoğan her şeyi anlattı
Tahliye sonrası ilk durak Müge Anlı: Sinan Sardoğan her şeyi anlattıCezaevinden tahliye olduktan sonra Tokat'taki evine dönen Sardoğan, ablasında kısa süre kaldığını, ardından kendi evine geçtiğini anlattı. Geçimini düzensiz işlerle sağladığını, kardeşleri ve çevresindekilerin kendisine yardımcı olduğunu ifade etti. Evine döndüğünde evin dağılmış, televizyonunun kırılmış ve su baskınına uğramış olduğunu, bu sorunları muhtar ve kaymakamlık aracılığıyla çözmeye çalıştığını söyledi.
Cinsel istismar suçlamasından tutuklanıp tahliye edilen Sinan Sardoğan, Müge Anlı'nın programında cezaevinden çıktıktan sonra ilk kez konuştu.
-Sinan Sardoğan evinin son hali
Sinan Sardoğan, evinin son halini kameralara göstererek muhtar ve komşuların kendisine yardım ettiğini söyledi.
Sinan'ın evinden görüntüler...
"PİŞMANIM" AÇIKLAMASI
Sinan Sardoğan, geçmişteki söz ve davranışlarından pişman olduğunu söyledi. Eskisi gibi inatçı olmadığını, değiştiğini savunan Sardoğan,"Kendi evimde uslu uslu oturuyorum. Tek olmam daha iyi"diyerek köyde yaşamaya devam edeceğini belirtti.

Sinan'ın evinden yeni görüntüler...

-Müge Anlı'dan Sinan Sardoğan Yorumu
Müge Anlı, Sinan Sardoğan'ın son halini değerlendirerek daha sakin bir tavır sergilediğini belirtti ve "cezaevi yaramış" ifadelerini kullandı. Ardından Arife Gökçe'nin kaybına değinen Anlı, "Arife teyze ortada yok. Evinde otururken kayboldu, bu çok gücüme gidiyor. Aklıma geldikçe üzülüyorum, rüyalarıma bile girdi. Allah inşallah Sinan'ı ıslah etmiştir, akıllanmıştır"dedi.
Müge Anlı, Sinan Sardoğan’ın daha sakin olduğunu belirterek “cezaevi yaramış” dedi.
İŞTE SİNAN'IN YILLAR İÇİNDEKİ DEĞİŞİMİ
Sinan’ın cezaevine girmeden önceki ve çıktıktan sonraki görüntüsü karşılaştırıldı.
SİNAN SARDOĞAN OLAYI NEDİR?
-Sinan Sardoğan'in adli geçmişi
Müge Anlı'nın programında aktarılan bilgilere göre Sinan Sardoğan hakkında bugüne kadar toplam 23 kez adli işlem yapıldı. Bunlar arasında kişilerin huzur ve sükununu bozma (5), basit yaralama (3), cinsel taciz (5), basit tehdit (1), hakaret (4) ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma (2) suçları bulunuyor. Ayrıca ormandan izinsiz ağaç kesme suçundan da kaydı olduğu belirtildi. Cinsel tacizle ilgili 2005, 2016 ve 2022 yıllarına ait üç dosyanın halen açık olduğu ifade edildi.

Sinan Sardoğan, Arife Gökçe'nin kaybolduğu gün olay yerine üç kişi gittiklerini kabul etti ancak suçu başkalarına attı. Sardoğan, Arife Gökçe'ye Kadir Durmuş'un seslendiğini, "Bir dışarı çıkar mısın yenge?" dediğini, Gökçe'nin dışarı çıktığını ve burada bayıltılarak zorla bir araca bindirildiğini iddia etti. Araca bindirilen kişinin Tokur'un arabası olduğunu söyleyen Sardoğan, kendisinin yalnızca evin önünü bildiği için çağrıldığını öne sürdü.

-Stüdyo ve saha ifadeleri arasında çelişkiler
Program sırasında Sinan Sardoğan'ın stüdyoda verdiği ifadelerle saha röportajındaki sözleri arasında ciddi çelişkiler olduğu dikkat çekti. Saha röportajında "Üçümüz gittik" diyen Sardoğan, stüdyoda bu ifadeyi inkar etti. Müge Anlı, Sardoğan'a bu çelişkileri hatırlatarak sert tepki gösterdi. Aile üyeleri de Sardoğan'ın daha önce "Kafasına vurduk, bayıldı" dediğini ifade etti.

-Mesajlar, küfürler ve telefon kayıtları
Sardoğan'ın Arife Gökçe ve eşiyle ilgili attığı mesajlar da şüpheleri artırdı. Müge Anlı, Sardoğan'ın olay günü Fikri Gökçe'ye 10 kez mesaj attığını, telefon görüşmelerinde küfür içerikli konuşmalar yaptığını belirtti. Sardoğan ise bu mesajları "küfür amaçlı"attığını, hızar sesi duyduğu için sinirlendiğini ve daha sonra Arife Gökçe'yi özür dilemek amacıyla aradığını iddia etti. Ancak Anlı, özür dileme iddiasıyla küfürlü mesajlar arasındaki çelişkiye dikkat çekti.

-Pantolon, soba ve kıyafet iddiaları
Yayında, Sinan Sardoğan'ın Arife Gökçe'nin kaybolmasının ardından pantolonunu ve bazı kıyafetleri yaktığına dair iddialar da gündeme geldi. Sardoğan, pantolonunu kirli olduğu için yıkadığını, daha sonra yırtık olduğu gerekçesiyle iki pantolonu yaktığını söyledi. Arife Gökçe'ye ait eşyaların sobada yakıldığı iddiası sorulduğunda ise sobanın satıldığını, kırık olduğu için eskiciye verildiğini savundu.
Arife Gökçe'nin akıbetiyle ilgili belirsizlik sürerken, Sinan Sardoğan'ın çelişkili ifadeleri ve adli geçmişi kamuoyunda soru işaretleri oluşturmaya devam ediyor.
