Kuruluş Osman'ın Orhan Gazi'si Emre Bey kimdir, nereli, kaç yaşında? Kuruluş Osman Orhan Bey tarihte var mı, aslında kim? Emre Bey hayatı ve dizileri...

Başrolünde Burak Özçivit'in yer aldığı Kuruluş Osman'ın yeni sezonu bu akşam ATV ekranlarında yayınlanacak. Diziye Orhan Bey karakteriyle dahil olan Emre Bey'in hayatı ise en sık aratılanlar arasında yer aldı.

Giriş Tarihi 05 Ekim 2023, 09:55 Güncelleme 05 Ekim 2023, 09:55
Kuruluş Osman’ın Orhan Gazi’si Emre Bey kimdir, nereli, kaç yaşında? Kuruluş Osman Orhan Bey tarihte var  mı, aslında kim? Emre Bey hayatı ve dizileri...

İÇİNDEKİLER

ATV'nin büyük bir ilgiyle takip edilen dizisi Kuruluş Osman'ın yeni sezonu heyecanla bekleniyor. Diziye Orhan Bey karakteriyle dahil olan Emre Bey hakkında ise araştırmalar hızlandı. Balkan Ninnisi ve Vermem Seni Ellere gibi yapımlarda yer alan oyuncunun hayatı ve yer aldığı yapımlar merak konusu oldu. İşte detaylar...

🔴EMRE BEY KİMDİR?

Baba tarafında Yugoslavya göçmeni ve Arnavut olan oyuncu anne tarafından ise Bursalı olan Emre Bey, 28 Şubat 1997'de İstanbul'da dünyaya geldi. Çocukken lisanslı futbol oynayan oyuncunun hayali futbolcu olmaktı.

Lisede okurken bir tanıdığının yönlendirmesiyle ajansa kaydolan oyuncunun oyunculuk hayatı buradan sonra başladı. Daha sonra Craft oyunculuk atölyesinde oyunculuk eğitimi aldı. 2017 yılında yayımlanan Adı Efsane dizisinde Kıvanç karakteriyle ilk büyük çıkışını gerçekleştirdi.

2018 yılında TRT 1'de yayımlanmaya başlayan Elimi Bırakma dizisinde Arda karakterini oynadı. Aynı yıl üniversitede "Medya İletişimi" bölümünde okuyordu. 2020-2021 yılları arasında Star TV'de yayımlanan Sol Yanım dizisinde Burak karakteriyle tanınırlığı arttı. Daha sonra, Yetiş Zeynep ve Menajerimi Ara dizilerinde yer aldı.

2022 yılında Son Nefesime Kadar dizisinde Nurgül Yeşilçay ile beraber oynadı. Mahalleden Arkadaşlar filmiyle ilk sinema rolünü oynadı. 2022 yılında yayımlanan Balkan Ninnisi dizisiyle başrol çıkışını gerçekleştirdi. Daha sonra ise, 2023 yılında atv'de yayımlanan Vermem Seni Ellere dizisinde Mehmet karakterini hayat verdi. Emre Bey şu anda Kuruluş Osman dizisinde Orhan Gazi'yi canlandırıyor.

🔴 ORHAN GAZİ KİMDİR, TARİHTEKİ ÖNEMİ NEDİR?

Orhan Gazi, Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu Osman Gazi'nin oğlu ve Osmanlı Devleti'nin ikinci padişahı olan Orhan Bey'in müstakil hükümdarlığını temsil eden bir Osmanlı padişahıdır. Orhan Gazi, 1281 veya 1288 yılında doğmuş ve 1362 yılında ölmüştür. Babası Osman Gazi'nin ölümünün ardından Osmanlı tahtına geçmiştir ve 1326 yılında İznik'i fethederek Osmanlı İmparatorluğu'nun topraklarını genişletmiştir.

Orhan Gazi'nin hükümdarlığı döneminde Osmanlı Devleti, Bizans İmparatorluğu'na karşı başarılı seferler düzenlemiş ve İznik'i fethederek başkent yapmıştır. Aynı zamanda Bursa'yı da fethederek bu şehri başkent haline getirmiştir. Orhan Gazi döneminde Osmanlı Devleti'nin siyasi ve askeri yapısı daha da güçlenmiştir.

Orhan Gazi'nin en bilinen başarılarından biri, Bursa'yı fethedip bu şehri Osmanlı İmparatorluğu'nun başkenti yapmasıdır. Ayrıca Orhan Gazi döneminde Osmanlı Devleti'nin sınırları da genişlemiştir. Orhan Gazi, 1362 yılında öldüğünde yerine oğlu I. Murad geçmiştir. Onun hükümdarlığı döneminde Osmanlı İmparatorluğu daha da büyümüş ve güçlenmiştir.

🔴 ORHAN GAZİ NASIL ÖLDÜ?

Edirne'nin fethinden az sonra yaşı oldukça ilerlemiş olan Orhan Cemâziyelevvel 763'te (Mart 1362) Bursa'da vebadan öldü (Schreiner, II, 290). Daha 755'te (1354) karaciğerinden rahatsız olduğu ve kendisine Taronites adlı bir Rum hekimin baktığı belirtilmektedir. Türbesi Bursa'da babası Osman Gazi'nin yanındadır. Orhan Bey vefat ettiğinde Süleyman Paşa, Sultan, Murad, İbrâhim, Halil ve Kasım adlı altı oğlundan Murad, İbrâhim ve Halil hayattaydı.