KURU OTLAR ÜSTÜNE TÜRKİYE'DE VİZYONA GİRDİ Mİ, BİLET NE KADAR, KAÇ TL? Kuru Otlar Üstüne filmi nerede çekildi, konusu ne?

Nuri Bilge Ceylan'ın merakla beklenen yeni filmi "Kuru Otlar Üstüne," Adana Film Festivali'nde gerçekleştirilen özel gösterimi için biletlerin satışa çıkarılmasıyla büyük bir ilgiyle karşılandı. Filmin özel gösterim biletleri, rekor bir fiyata sahip olarak Türkiye'nin en pahalı sinema bileti unvanını kazandı. İnternet arama motorlarında ''Kuru Otlar Üstüne vizyona girdi mi, ne zaman girecek? Kuru Otlar Üstüne filmi nerede çekildi, konusu ne?'' soruları sıkça araştırılmaya başlandı. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 29 Eylül 2023, 22:33 Güncelleme 29 Eylül 2023, 22:33
KURU OTLAR ÜSTÜNE TÜRKİYE’DE VİZYONA GİRDİ Mİ, BİLET NE KADAR, KAÇ TL? Kuru Otlar Üstüne filmi nerede çekildi, konusu ne?

İÇİNDEKİLER

Film severler ve sinema tutkunları, Nuri Bilge Ceylan'ın yönetmen koltuğunda oturduğu "Kuru Otlar Üstüne" filmini izlemek için büyük bir heyecanla biletlerin satışa çıkmasını bekliyorlardı. Ancak, bilet fiyatları, birçok kişiyi şaşırttı ve konuşulmaya başlandı.Kuru Otlar Üstüne bu yıl, 30'uncu kez düzenlenen Adana Film Festivali'nde özel bir gösterimle Türkiye'de ilk kez izleyicilerin karşısına çıktı. Adana Film Festivali çerçevesinde gösterilen bütün filmler ücretsizken Kuru Otlar Üstüne ise ücretliydi. İşte nedeni ve diğer detaylar..

KURU OTLAR ÜSTÜNE İÇİN REKOR FİYAT

Ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın Kuru Otlar Üstüne filminin bileti 10 bin liraya satıldı. Film, Türkiye'de ilk kez gösterime girdi.

Bilet gelirleri; İhtiyaç Haritası aracılığıyla 6 Şubat Depremleri'nden etkilenen depremzedelere bağışlanacak.

KONUSU HAKKINDA

Film, Doğu Anadolu'nun ücra bir beldesinde zorunlu hizmetini yapmakta olan resim öğretmeni Samet'in başına gelen ve anlam vermekte zorlandığı olaylara odaklanıyor.

Samet, Doğu Anadolu'nun ücra bir köyünde dört yıl zorunlu görev yaptıktan sonra İstanbul'a tayin edilme hayali kuran genç bir öğretmendir. Ancak meslektaşı Kenan ile birlikte iki kız öğrenci tarafından asılsız bir şekilde tacizle suçlanınca Samet'in hayalleri paramparça olur. Yaşadığı sıkıntıların üstesinden gelmesine yardımcı olabilecek başka bir öğretmen olan Nuray ile tanışınca işler değişir.

OYUNCU KADROSU

Filmde Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar, Musab Ekici, Ece Bağcı, Cengiz Bozkurt, Münir Can Cindoruk, Elif Ürse, Erdem Şenocak, Elit Andaç Çam, Nalan Kuruçim rol aldı.

KURU OTLAR ÜSTÜNE NE ZAMAN VİZYONA GİRECEK?

Nuri Bilge Ceylan'ın merakla beklenen yeni filmi Kuru Otlar Üstüne 29 Eylül'de vizyona girecek.

KURU OTLAR ÜSTÜNE FİLMİ NEREDE ÇEKİLDİ?

Erzurum'da çekimleri başlayan filmin doğa çekimleri Adıyaman'da gerçekleştirildi.