1 milyon yeni sahibine çok yakıştı! "Kim Milyoner Olmak İster?" hem reyting hem de sosyal medyada zirvede yer aldı

Kenan İmirzalıoğlu'nun sunduğu Kim Milyoner Olmak İster'de tarihi anlar yaşandı. Rabia Birsen Güvercin, başarılı bir performans sergileyerek 1 milyonluk soruyu açmaya hak kazandı. "Türkiye'deki 81 ilin adında bu dört harften hangisi diğer üçünden daha az bulunur?" sorusunun cevabını veren Rabia büyük ödülün sahibi oldu. Kim Milyoner olmak İster yeni bölümüyle, Tüm Kişiler’de %4,84 izlenme oranı ve %16,23 izlenme payı alarak birinci sırada yer aldı.

Giriş Tarihi 11 Eylül 2023, 14:26 Güncelleme 11 Eylül 2023, 14:30
1 milyon yeni sahibine çok yakıştı! Kim Milyoner Olmak İster? hem reyting hem de sosyal medyada zirvede yer aldı

İÇİNDEKİLER

24 yaşındaki Konya doğumlu Rabia, eğitimini Gazi Üniversitesi'nde tamamladı. Kurban Bayramı'nda talihsiz bir kazayla kolunu kıyma makinesine kaptıran Rabia, bilgisiyle 1 milyonluk soruyu açtırmaya hak kazandırmıştı. Rabia, 1 Milyon TL değerindeki soruyu doğru yanıtladı ve ekran başındaki milyonları kendine hayran bıraktı.

Dünyanın en çok seyredilen ve en çok kazandıran bilgi yarışması "Kim Milyoner Olmak İster?" hem reyting hem de sosyal medyada zirvede yer aldı.

Kim Milyoner olmak İster yeni bölümüyle, Tüm Kişiler'de %4,84 izlenme oranı ve %16,23 izlenme payı alarak birinci sırada yer aldı.

Kim Milyoner Olmak İster'de bu gece açılan 1 Milyon TL'lik soruda #kimmilyonerolmakister, #Rabia ve #1Milyon etiketleri bölüm başladıktan kısa süre sonra Twitter Türkiye Trending Topics listesine girdi!



Yarışma hakkındaki etiketler Twitter Türkiye Trending Topics sırasında bölüm sonuna kadar zirvede kalmayı başardı.

AHABER CANLI YAYININDA O ANLARI ANLATTI
Türkiye'nin konuştuğu milyoner Rabia Birsen Güvercin, bugün atv'nin canlı yayınına katıldı. Yarışmadaki anlarını ve duygularını anlattı.

SORUYU GÖRÜNCE 'YAPABİLİRİM' DEDİM
Rabia Birsen Güvercin, "1 milyonluk soruda çevremdekiler daha sakin olmamı söylediler. Heyecanımın yanlış yönlendireceğini söylediler. Ama zaten Kenan Bey, çok yardımcı oluyor. Sanki hep tanıştığım biri gibiydi. Beni sakinleştirdi... Soruyu ilk gördüğümde 'Bu soruyu yapabilirim' dedim. Uzun sürecek ama en azından deneyim istedim..." açıklamasını yaptı.

Her soruda 1 milyonluk soruymuş gibi heyecanlandırdığını söyleyen Rabia Birsen Güvercin, "Benim için şu soru zordu demek doğru olmaz. 1 milyonluk soru bence İstiklal Marşı sorusundan daha kolay bir soruydu. Hep istediğim 1 milyonluk soruyu görmekti. 11. soruda çok heyecanlıydım" ifadesini kullandı.

BÜYÜK ÖDÜLLE NE YAPACAĞINI AÇIKLADI!
Kolunu kaybettiği kazayı anlatan Rabia Birsen Güvercin, "Ben sevginin iyileştiren gücüne inanıyorum. Bu süreçte köpeğim bile bana çok destek oldu" diyerek duygularını anlattı. 1 milyon liralık ödülle ne yapacağını açıklayan Rabia Birsen Güvercin, "Hastane odasında tanıştığım oda arkadaşıma protez desteği sağlayacağım. Geriye kalırsa bir şey değerlendireceğim diye düşünüyorum" dedi.

'SORU ÇOK TATLIYDI'
Duygularını anlatan Rabia Birsen Güvercin, "İlk sorudan 12. Soruya kadar yarışmak çok daha zor. Her soru 1 milyonluk soruymuş gibi hissettiriyor. O heyecanı 11 soruda yaşıyorsunuz. Final sorusunu gördüğümde çok şaşırdım. Çünkü böyle bir soru beklemiyordum. Çok daha bilgiye dayalı olur sanıyordum. Soru çok tatlıydı" ifadesini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN