Kertenkele yine ekrana kilitledi

ATV'nin sevilen dizisi Kertenkele yine seyirciyi ekrana kilitledi.

Giriş Tarihi 22 Şubat 2015, 00:00 Güncelleme 22 Şubat 2015, 02:21
Kertenkele yine ekrana kilitledi

İÇİNDEKİLER

İşte milyonları ekrana kilitleyen bazı sahneler...

AZMİ HOCA, YAĞMURDAN KAÇARKEN DOLUYA TUTULDU

Azmi Bulut hoca, mahallede caminin yolunu tutmuş giderken, yine Kertenkeleyle, Şevket ikilisine rastlar. Bu ikiliye her rastladığında başına gelmedik kalmayan Azmi hoca, her zamanki gibi başına bir şey gelme endişesiyle, telaşla kendini bir duvar kenarına atıp, gizlenmek içinde kafasının üstüne çiçek dolu saksıyı koyar. Kertenkele ve Şevket'in yanından geçip gitmesiyle, kendisini görmedikleri için tam sevinirken, Deli Kenan'ın adamlarından Namık'ın, adamın birini sıkıştırıp hesap sormasına şahit olan Azmi hoca, adamın ayağına kurşun sıkılmasıyla kendisini tam olayın ortasında bulur. Adeta yağmurdan kaçarken doluya tutulan bahtsız imam Azmi Bulut, olaya şahit olduğu için, bu seferde Deli Kenan'ın adamları tarafından karga tulumba arabaya bindirilir. Azmi Bulut'un kendilerinden kaçmaya çalıştığı Kertenkele ve Şevket'in olaya şahit olması ise, eğlenceli ve komik sahnelerin yaşanmasına sebep olur.



AFACAN SEZGİN'İN MERAK EDİLEN AİLESİ…
Kertenkele'nin, haftalardır hem oldukça merak ettiği, hem de her yerde aradığı, afacan Sezgin'in meçhul ailesi sonunda ortaya çıkar. Küçük Sezgin, kendisine yakın hissettiği, Kertenkele ve Şevket ağabeyiyle yolda yürürken, yanlarından tesadüfen geçen, Sezgin'in ailesinin içinde olduğu arabanın durmasıyla beraber, Kertenkelenin de uzun zamandır kafasını kurcalayan, meçhul aileyle ilgili tüm sorular cevabını bulacaktır. Kertenkele'nin şimdiye kadar tanıdığı herkese, bu çocuğun ailesini bilen, tanıyan birileri var mı? diye sorup araştırmasına rağmen, bir türlü bulamadığı küçük Sezgin'in ailesi nihayet ortaya çıkmıştır. Afacan Sezgin'in, anne ve babasının arabadan inmesiyle beraber, herkesin şaşkın bakışları altında yaşanan olaylar, Kertenkele'nin sürekli kafasındaki, "bu çocuk sabah akşam neden sokaklarda geziyor" sorusunun cevabıyla, küçük Sezgin'in neden eve gitmek istemediğinin sebebini de ortaya çıkaracaktır.



ZEHRA'DAN BARIŞMA ZİYARETİ…

Zehra'ya âşık olsa da müştemilatı terk edip, mahallede bir ev tutan Kertenkele, bir gün mahalledeki pastanede otururken, barışmak amacıyla yanına Zehra gelir. Kertenkele, Zehra'dan, ayrılmış olduklarını ve evlenmeyeceklerini uygun bir dille durumu, dedesi Ekrem Bey'e anlatmasını ister. Zehra, öncesinde Kertenkele'ye teşekkür etse de, bir taraftan da, kendisinden özür dilemesi için Kertenkeleye baskı yapar. Kertenkele'nin ayrılığa dair söylediği hiçbir şeyi kabul etmeyen Zehra, aralarındaki sorunun çözülmesi için, Kertenkele'den hatasını anlayıp özür dilemesini istemektedir. Zehra, Kertenkeleyi barışmaya ikna etmek için çaba sarf ederken, Kertenkelede, Zehra'ya duyduğu büyük aşka rağmen onu reddetmenin acısını yaşamaktadır.