'Ekrem Dumanlı bana hakaret etti'

A Haber’de Nihan Günay’ın sunduğu Medya Dünyası programına katılan Sabah gazetesi yazarı Sevilay Yükselir çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Giriş Tarihi 27 Mart 2014, 00:00 Güncelleme 27 Mart 2014, 16:07
’Ekrem Dumanlı bana hakaret etti’

İÇİNDEKİLER

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın 'paralel yapı'nın oyunlarına kandığını söyleyen Yükselir, Mit ile ilgili yazısından ötürü Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın kendisine bir uçak seyahatinde hakaret ettiğini açıkladı.

BAYKAL 'PARALEL YAPI'YA İNANMIŞ!
"Baykal'a yapılan çok çirkindi fakat Deniz Beyle de konuştuk kaset mevzusu yine gündeme geldi. İlk defa bunu açıklayacağım; ben ısrarla bu kaset mevzusunun 'paralel yapı'nın ürünü olduğunu anlatmaya çalıştım, Deniz Bey'e bu Başbakan mevzusu falan değil. Son 1 aydır Türkiye tapeler ile yatıp kalkıyor. Kim yapıyor bunları, bu kasetler nereden fışkırıyor? Deniz Bey şuna bakmalı; 17 Aralık'tan beri Türkiye'yi tapelerle vuran bu çete kim? O tapeleri fışkırtan adamlardan şüphelenmek yerine neden başka bir yere dönüyorsun Deniz Bey? Pensilvanya kontrolündeki paralel çetenin uzantıları daha ilk gün Deniz Bey'e gidip "bizimle alakası yok, Mit Müsteşarı Hakan Fidan size bu tuzağı düzenledi" demiş. Deniz Bey de buna inanmıştı. Niye Pensilvanya güdümlü tipler Deniz beye bunu Hakan Fidan yaptı diyorlar?"

"CHP'nin başına birini aradılar ve Baykal'ı kasetle düşürdüler. CHP'yi kim dizayn etmek istesin? Başbakan niye dizayn etmek istesin? Başbakan Baykal'la çok mutluydu. Baykal'ın siyasette bir iddiası yoktu ki, iddiası olmayan bir adamla Başbakan niçin uğraşsın?"

"17 Aralık'ın çok öncesinde başladı bu savaş. MİT müsteşarı Hakan Fidan'ı ceza evine tıkmaya çalıştıklarında Başbakan 'one minute' dedi. MİT müsteşarını niye almak istediler? Çünkü MİT'i istediler. Emniyeti ele geçirmişlerdi, TSK'ya yandan yandan girmeye başlamışlardı. Ama MİT'te istedikleri gibi at koşturamadılar. MİT'i istediler ve MİT'in başına Ramazan Akyürek'i getirmek istediler."

"EKREM DUMANLI BANA HAKARET ETTİ"
"Bundan iki sen önce Çin gezisinde Ekrem Dumanlı ile aynı uçağa düştük. Orada bana hakaret etti. Bir ahbaplığımız yok. Herkesin gözü önünde niye hakaret etti? Çünkü ben ona MİT yazıları ile ilgili hesap sordum. MİT'le ilgili soruşturma yapılmayacakmış diye alttan alttan sinsice yazdı. Sen MİT'i soruşturmak mı istiyorsan Teoman Koman'dan başla diye bir yazı yazdım. O yazımın üzerine bana uçakta hakaret etti ve hiçbir özür gelmedi. Herkes de buna şahit oldu. Yeni düşen ortam dinlemesinde Ekrem Dumanlı Zaman gazetesi toplantısında arkadaşlarıyla bunu konuşup kahkaha atıyor ve olayı öyle çirkin bir üslupla anlatıyor ki. Dindar beyefendi bu mudur senin kaliten? Niye bana hakaret ediyorsun? Çünkü ben sana soru sordum, hesap sordum."