RTÜK'ten sunuculara ceza yağdı

RTÜK, programlarında kıyafet, takı ve ayakkabı mağazalarının gizli reklamını yaptıkları gerekçesiyle Saba Tümer, İvana Sert, Müge Anlı, Çağla Şıkel gibi sunucuların çalıştıkları kanallara ağır para cezası verdi

Giriş Tarihi 04 Aralık 2012, 00:00 Güncelleme 13 Aralık 2012, 15:45
RTÜK’ten sunuculara ceza yağdı

İÇİNDEKİLER

RTÜK, programlarında giydikleri kıyafetlerin gizli reklamını yapan Saba Tümer, Esra Erol, İvana Sert, Müge Anlı, Çağla Şıkel, Özge Özberk gibi sunucular nedeniyle çalıştıkları kanallara ağır para cezaları verdi. TV'lerdeki programlarda sunucuların; kıyafet, gözlük ve saatlerinin markası, kuaförlerinin ismi ile takı ve ayakkabı mağazalarının gizli reklamını yaptıkları ve firmaların logolarının da uyarıcı işaret olmadan kullanıldığı belirlendi. Yasaya aykırı bu durum için, ATV'deki "Evlen Benimle" ve "Tatlı Sert'' adlı programların sunucuları Esra Erol ve Müge Anlı'ya, kostüm, ayakkabı ve takı tedarik eden Deri-me, Elisse, İnci, Polin, Sette, Fancy firmalarının reklamının yapılması nedeniyle 176'şar bin 427'şer liradan toplam 352 bin 854 lira ceza verildi.

BUGÜN NE GİYSEM'E BÜYÜK CEZA
Show TV'deki "Bugün" ve "Bugün Ne Giysem'' adlı programlarda sunucular Saba Tümer, Çağla Şıkel, İvana Sert ve Özge Özberk'e kıyafet ve takı temin eden Brandroom, Müge, Aslı Filinta, Damas, The Sky ve Fagold firmalarının reklamının yapılması nedeniyle uyarı cezası verildi. Kanal 7'deki "İkbal'le Hayatın İçinden" programında da "Noor'' giyimin reklamı nedeniyle 29 bin 799 lira ceza uygulandı.

ERKEKLERE DE CEZA VAR
Beyaz TV'deki "Yüzyüze'' programında sunucu Kenan Erçetingöz'ün kullandığı kıyafetler için; Damat, State, Lazer Optik, Adem Terzi, Sit Design, Collezione markalarının reklamı nedeniyle 11 bin 35 lira para cezası verildi. Lig TV'deki futbol programında, sunucu Şansal Büyüka'nın giydiği kostüm için "Ramsey'' firmasının reklamı yapıldığı gerekçesiyle kanala uyarı cezası uygulandı. TV 8'de Serhat Ulueren, Kaya Çilingiroğlu, Erman Toroğlu, Gökmen Özdenak, Ziya Şengül ve Selim Soydan'ın katıldığı spor programı; TW Steel, Claudio/Campione ve Damat' firmalarının reklamı nedeniyle uyarı cezası aldı. NTV'deki "Yüzde 100 Futbol'' programında ise sunucu Güntekin Onay'ın giydiği kostüm için "Beymen'' markasının reklamının yapıldığı gerekçesiyle 29 bin 384 lira para cezası verildi.