Haberin sultanları A Haber'de

A Haber'in hangi kadın sunucusu iş başvurusunda "askerliğimi yapıp geldim" dedi. İşte A Haber'in sultanları...

Giriş Tarihi 30 Nisan 2011, 00:00 Güncelleme 07 Ekim 2017, 13:28
Haberin sultanları A Haber’de

İÇİNDEKİLER

HD yayınıyla Türkiye'de bir ilke imza atan A Haber'in kadın sunucularını Yeni Aktüel bir araya getirdi.

Sundukları programların aynı zamanda editörü, muhabiri ve yapımcısı olan altı güzel haberci, "Maratona hazırız" sinyali veriyor.

Turkuvaz Grubu'nun, 24 saat canlı yayın yapan haber kanalı a Haber, geçtiğimiz pazartesi yayına başladı. Yeni Aktüel dergisi son sayısında; haber kanalları arasına hızlı bir giriş yapan a Haber'in güzel sunucularını bir araya getirdi.

Defne Samyeli, Gülay Özden, Roksan Kunter, Banu El, Hilal Ergenekon ve Meryem Özgün, doğuşuna tanıklık ettikleri yeni kanalı, programlarını ve haber sunmanın zorluklarını anlattılar.



DEFNE SAMYELİ

HABERCİLİKTE TAM 20 YIL!

Defne Samyeli, a Haber'de her gün yayınlanan 'Akşama Doğru' programını ve ana haberi sunuyor. Günün gelişmelerini canlı bağlantılarla ekrana taşıyan Samyeli, perşembeleri de 'Söz Teması' adlı siyaset-tartışma programıyla ekrana geliyor.

Defne Samyeli bu yıl televizyon dünyasındaki 20'nci yılını kutlamaya hazırlanıyor. "Habercilik stresli bir iş. Adrenalini ve zorlukları sevmeyenler bu işte başarılı olamaz" diyen deneyimli sunucu a Haber için de şunları söylüyor: "Haber yapan herkes bizim rakibimiz. Güçlü ve coşkulu bir kadromuz var. Coşku da haberin özüdür."

ROKSAN KUNTER

İŞİMLE ANILMAK İSTERİM

Roksan Kunter, a Haber'de spor programı sunuyor. 26 yaşındaki sunucu, milli basketbolcu Erman Kunter'in kızı... Kamuoyunda 'Osmanlı hanedanının torunu' olarak tanınıyor ama bundan çok rahatsız.

Yaptığı işlerle anılmak istiyor. "Farklı bir spor programı yapmak istiyorum. Dünyada basketbol ve futbol aynı oranda ilgi görüyor. Oysa bizde dünya futbolun etrafında dönüyor" diyen Kunter, hedeflerini de şöyle anlatıyor: "Bu programla gündemi yakalamakla kalmayacağız aynı zamanda gündem de yaratacağız."

GÜLAY ÖZDEN

HAYALLERİM GERÇEK OLDU

İzleyiciler, 'gün biterken' yani 22.00-24.00 saatleri arasında, özet haberleri Gülay Özden'den alıyor. 33 yaşındaki deneyimli sunucu aslında makine mühendisliği eğitimi almış. Ancak gönlünde yatan aslan gazetecilik, daha üniversite yıllarında yoldan çıkarmış onu.

1996'da, İzmir'de bölgesel bir radyoda başlayan serüveni; radyoculuk, kültür sanat programları derken haber spikerliğine kadar uzanmış. "Hayalimde hep bir haber programı yapmak vardı. Şimdi gerçekleşiyor. Her akşam günün özetini ekranlara taşırken kritiğini de yapmış olacağız" diyor.

HİLAL ERGENEKON

UYUTMAYACAĞIZ, ÜZGÜNÜZ!

Gece 24.00'ten sonra 'Uykusuz Her Gece' adlı programı sunan Hilal Ergenekon 29 yaşında, İzmirli... Ege Üniversitesi'nde gazetecilik okumuş. Bir dönem internet sitelerinde köşe de yazmış. Televizyon macerasına at yarışı spikerliğiyle başlayan Ergenekon, asık suratlı olmayan, aktif bir haber programı hazırladıklarını belirterek şunları söylüyor:

"Uykuya tercih edilecek bir program hazırlıyoruz. İzleyicileri uykusuz bırakacağımız için üzgünüz. Amacımız, uzmanlardan görüşler alıp konuyla ilgili kişilerle canlı bağlantı kurarak gündemi sıcağı sıcağına ekrana taşımak."

BANU EL

DÜNYADAN SİYASİ HABERLER

Haftanın beş günü, öğlen kuşağında izleyicilere günün gelişmelerini aktaran Banu El, deneyimli bir televizyoncu... El, öğlen kuşağı haberlerinin dışında bir de çarşamba akşamları siyaset odaklı tartışma programının moderatörlüğünü üstleniyor.

Bu programı usta gazeteciler; Cengiz Çandar ve Hasan Bülent Kahraman ile birlikte yapacak olan Banu El, Türkiye'de ve dünyada yaşanan olayları ve siyasi gelişmeleri sıcağı sıcağına mercek altına alıyor.

MERYEM ÖZGÜN

MESLEĞE BURADA BAŞLADIM

a Haber'de hafta içi saat başı haberlerini Meryem Özgün sunacak. 27 yaşındaki Özgün'ün 5 yaşında bir oğlu ve 3.5 yaşında bir kızı var. "Mesleğe burada adım attım. Sıfır kilometre başladım ama test yayınlarıyla bir anda 20 kilometreye ulaştım" diye konuşan Özgün; İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu...

Genç spiker, "İş başvurusunda 'Askerliğimi yapıp geldim, beni de aranıza alın' dedim ve kabul edildim. Şimdiye kadar her şey güzel gelişti, umarım böyle sürer" diyor.

(Sabah - Günaydın)