Milyonlarca Z kuşağı kullanıcısı için yayın platformları, yeni neslin sosyalleşme ve küresel kültürle bağlantı kurma biçiminde merkezi bir rol oynuyor. Kaspersky, yeni neslin bu konudaki farkındalığını artırmak için Z kuşağının gizli tehlikeleri fark etmesine ve dijital hayatlarını nasıl koruyacaklarını öğrenmesine yardımcı olacak interaktif siber dedektif oyunu "Case 404"ü hayata geçirdi.
Son araştırmalara göre, Z kuşağı yayın platformlarında diğer tüm kuşaklardan daha fazla kaynak harcamakla kalmıyor, aynı zamanda klipleri, mimleri ve teorilerini sosyal medyada paylaşarak çevrimiçi fandomlara aktif olarak katılıyor. Bölümler mim haline geliyor, alıntılar tweetlere dönüşüyor, karakterler düzenlemeler, tartışmalar ve TikTok trendleri aracılığıyla hayat buluyor. Ancak bu daima çevrimiçi ve yüksek katılımlı davranış, gizli riskleri de beraberinde getiriyor.
Z kuşağının en sevdiği programları izlemek için kullandıkları cihazlar, kötü amaçlı yazılım bulaşmaları yoluyla siber suçlular için giriş noktaları haline gelebiliyor. Bu tehditler genellikle resmi olmayan indirmelerde, korsan içeriklerde, tarayıcı uzantılarında veya güvenliği ihlal edilmiş uygulamalarda gizlenerek sessizce oturum açma bilgilerini, oturum verilerini ve diğer kişisel bilgileri topluyor. Kaspersky Dijital Ayak İzi İstihbarat ekibi, başlıca yayın hizmetleriyle (Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Apple TV+ ve Max) bağlantılı güvenliği ihlal edilmiş kimlik bilgilerini analiz ederek 2024'te 7 milyon 35 bin 236 vakayı ortaya çıkardı.
Bunlar doğrudan platformların kendilerinden çalınmamış, daha geniş kimlik bilgisi hırsızlığı kampanyalarının bir parçası olarak toplanmıştı. Netflix, tespit edilen 5 milyon 632 bin 694 tehlikeye atılmış hesapla başı çekiyor. Brezilya, 2024 yılında en fazla Netflix kimlik saldırısına maruz kalan ülke olurken, onu Meksika ve Hindistan takip etti.