İnteraktif oyunlarda tehlike

Doktorlar, Nintendo Wii gibi interaktif elektronik oyunların sakatlanmaya yol açabileceğini söylüyorlar.

Giriş Tarihi 07 Ekim 2010, 11:44 Güncelleme 13 Ekim 2010, 15:16
İnteraktif oyunlarda tehlike

İÇİNDEKİLER

San Fransisco'da düzenlenen bir tıp kongresinde interaktif oyunlar sırasında yapılan hareketlerin ayaklarda, omuzlarda ve ayak bileklerinde burkulma ve incinmelere neden olduğu bildirildi.

Uzaktan kumanda hızla sağa sola sallandığı sırada, bir çok kişi de oyunu izlerken kazaya uğruyor.

İnteraktif oyunların incinmeye sebep olduğu yeni bir bulgu değil, ancak daha önce hep ellere ve parmaklara aşırı yüklenmekten kaynaklanan incinmeler üzerinde duruluyordu. Ancak 2006 yılında piyasaya çıkan Nintendo Wii oyun konsolu, uzaktan kumanda ile belli bir spora özgü hareketlerin yapılmasına olanak tanıdı.

ABD'de hastanelerin acil servislerinin kayıtlarını inceleyen Philadelphia Çocuk Hastanesinde görevli araştırmacılar, beş yıl içinde video oyunları sırasında incinenlerin sayısının 696 olduğunu ortaya çıkardı.

Oyun sırasında kendini incitenlerin yaş ortalaması 16 ve bunların çoğu, geleneksel oyun konsolları ile oynarken kendilerini incitmişler, ancak 92 vakanın da Wii kullanırken meydana geldiği kaydediliyor.

Nintendo sözcüsü ise, oyunculara birbirlerine yeteri kadar yer açmaları, bileklik takmaları gibi uyarılarda bulunduklarını hatırlatıyor ve "herşeye yeni başlayanlar gibi, Wii oynayanların da hızlarını ayarlamaları ve abartmamaları gerektiğini" söylüyor.