Huawei Android Q güncellemesi alacak mı? Hangi cihazlar güncelleme alıyor? İşte o liste...

ABD ve Çin arasında yaşanan gerilimin ardından zor günler geçiren Huawei'nin işletim sistemi konusunda alacağı karar merak ediliyordu. Huawei telefon sahipleri Huawei Android Q güncellemesi alıyor mu sorusuyla ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Peki, Huawei Android Q güncellemesi alıyor mu? Huawei'den Android ile ilgili bir süredir merakla beklenen açıklama geldi.

Giriş Tarihi 24 Temmuz 2019, 19:21 Güncelleme 24 Temmuz 2019, 22:41
Huawei Android Q güncellemesi alacak mı? Hangi cihazlar güncelleme alıyor? İşte o liste...

İÇİNDEKİLER

Huawei Android Q güncellemesi alıyor mu? Huawei telefon kullanıcıları cihazlarının Android güncellemesi alıp almayacağını araştırıyordu. Çinli teknoloji devinden beklenen açıklama geldi. Huawei'nin yönetim kurulu üyesi olan Catherine Chen, yaptığı açıklamada Huawei telefonlarda Android ile yola devam edileceğini kaydetti.

HUAWEİ ANDROİD İLE YOLA DEVAM EDECEK Mİ?

Huawei'nin Google ile olan iş ilişkileri de bozulmuştu. Bu nedenle Huawei'nin kendi işletim sistemi HongMeng OS'u telefonlarında kullanmaya başlayacağı düşünülüyordu. Ancak Huawei'nin yönetim kurulu üyesi olan Catherine Chen, yaptığı açıklamada Huawei telefonlarda Android ile yola devam edileceğini söyledi.

HONGMENG OS NE OLACAK?

HongMeng OS'un daha çok 'Nesnelerin İnterneti' için geliştirildiğine vurgu yapan Chen, gelecekte milyarlarca cihazın akıllanacağını ve böylesine büyük bir potansiyeli değerlendirmek adına şimdiden HongMeng OS adında bir işletim sistemi geliştirerek bu yönde yatırım yaptıklarını açıkladı.

KESİNLİK KAZANMIŞ OLDU

HongMeng OS tartışması bu açıklama ile son bulurken, diğer yandan Huawei telefonların yeni Android güncellemelerini almaya devam edeceği de kesinlik kazanmış oldu.

HANGİ HUAWEİ CİHAZLARI ANDROİD Q GÜNCELLEMESİ ALACAK?

Huawei Mate 20 Pro, Huawei P30 Pro, Huawei P30, Huawei P30 lite, Huawei Mate 20, Porsche Design Mate 20 RS, Porsche Design Mate 10, Huawei Mate 20 X, Huawei Mate 20 X (5G), Huawei P20 Pro, Huawei P20, Huawei Mate 10 Pro, Huawei Mate 10, Huawei P Smart 2019, Huawei P Smart+ 2019, Huawei P Smart Z