Hem yakın hem hesaplı

Bayram tatili bu yıl fazla uzun olmayınca yakın mesafelere rağbet arttı. Marmara ve çevresinde dinlenebileceğiniz hem doğa hem denizin birlikte olduğu harika yerler var. Üstelik çok da hesaplı. Sizin için derledik...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Haziran 2017 Güncelleme 18 Haziran 2017, 01:33
Hem yakın hem hesaplı

İÇİNDEKİLER

Önümüzdeki hafta sonu Ramazan Bayramı başlayacak. Cumartesi gününü de dahil edersek 4 günlük bir izin söz konusu. Bu konuda önceden planlarını yapanlar valizlerini toplamaya başladılar bile. Özellikle Ege ve Akdeniz Bölgesi'ndeki otellerde şimdiden doluluk oranları yüzde 90'ların üzerine çıktı. Ramazan bayramı'nda Antalya'da Kemer, Belek, Alanya ve Side, Ege'de de Bodrum başta olmak üzere Didim, Kuşadası Marmaris ve Fethiye talebin yoğunlaştığı destinasyonlar. Birçok vatandaş da bayramı yakınlarıyla geçirmek için büyük şehirleri terk etmeye hazırlanıyor. Turizmciler bu yıl özellikle İstanbul ve çevresindeki yakın bölgelere de rağbetin çok olduğunu belirtiyorlar. Özellikle Sapanca, Assos, Abant gibi yerler tatilcilerin ilgisini çekiyor. Eğer siz de planınızı yapmadıysanız Ege ve Akdeniz'e göre çok daha hesaplı olan bu yakın bölgelere gidebilirsiniz. Sizin için bazı önerileri hazırladık.

Erdek-Bandırma: Aileler için ideal bir tatil beldesi olan Erdek bu yıl yine önemli tercihlerden birisi olmaya aday. İstanbul'dan ve diğer çevre illerden kolay ulaşılabilinen Erdek, hesaplı otel ve pansiyonlarıyla dikkat çekiyor. Ocaklı ve Narlı gibi sakin plajları da bulunuyor.

Marmara Adası: Deniz yoluyla kolayca ulaşılabilen Marmara Adası özellikle aileler için ideal. İstanbul, Erdek ve Tekirdağ'dan kalkan gemiler ile ister arabalı ister arabasız adaya gidebilirsiniz. Doğul ortamı sizin tüm yorgunluğunuzu alacaktır.

Sapanca: İstanbul'a 2 saatlik mesafedeki bu doğa harikası bölgede artık her keseye uygun konaklama tesisleri de bulunuyor. İsteyenler için 5 yıldızlı sağlık imkanları sunan oteller de var. Sapanca Gölü ve yemyeşil doğada harika bir hafta sonu da geçirebilirsiniz.

Abant: Bayramda doğayla iç içe olmak, yürüyüşler yapmak ve tertemiz havadan faydalanmak isteyenler için Abant ideal bir tercih olacak.

Şile-Ağva: İstanbul'dan fazla uzaklaşmayayım diyenler için Karadeniz'in uç noktası Şile'yi önerebiliriz. Doğuyla iç içe olabileceğiniz birçok konaklama tesisi Şile'de yer alıyor. Şile bezi alışverişinizi de yapabilir, düzenlenen festivalleri izleyebilirsiniz.

Cunda: Ayvalık bölgesindeki Cunda hem İstanbul'a yakın hem de Ege kıyısı olması bakımından bayramda tercih edilebilir. Hem kendine has lezzetleri hem de tarihi doğal güzellikleriyle Cunda dinlenmek isteyenler için ideal. Aynı zamanda denize girme imkanı da bulunuyor.



BUTİK KEYFİ
Özellikle sakin ve kafa dinleyerek tatil yapmak isteyenler için butik otel LIV by Bellazure Bodrum'un eşsiz denizi ve doğasıyla çevrili Akyarlar Koyu'nda hizmete girdi. Tam pansiyon plus şeklinde hizmet veren 12 süit, 48 standart odalı butik otel, Bodrum merkez 18 km. Turgutreis'e 9 km. ve Milas-Bodrum Havaalanı'na ise 50 kilometre mesafede. Bodrum'un en güzel koyunda, muhteşem Ege manzarası eşliğinde ve 24 saat hizmet kalitesi, yüzde yüz misafir memnuniyeti odaklı anlayışı ile turistlere keyifli tatiller yaşatıyor.

KÜLTÜR TURLARI REVAÇTA
Bayram için farklı aktiviteler yapmak isteyenler için ise kültür turları tavsiye ediliyor. Kapadokya ve Ürgüp bölgesi doğal yapısıyla ve balonlarıyla sizi cezbedebilir. Pamukkale, GAP, Batı Karadeniz ve Kilikya'da tercihleriniz arasında olmalı. Konya, Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır, Mardin gibi seçenekler de sizi farklı kültürlerle tanıştıracaktır.