Pamukkale'de Ramazan Bayramı hareketliliği

Şifalı suyu ve bu suyun oluşturduğu beyaz travertenlerin sunduğu görsel zenginlikle Denizli'nin dünyaya açılan penceresi olan Pamukkale'de, Ramazan Bayramı öncesinde oteller yüzde 85 oranında doldu.

Giriş Tarihi 15 Ağustos 2012, 00:00 Güncelleme 15 Ağustos 2012, 12:26
Pamukkale’de Ramazan Bayramı hareketliliği

İÇİNDEKİLER

Şifalı suyu ve bu suyun oluşturduğu beyaz travertenlerin sunduğu görsel zenginlikle, Denizli'nin dünyaya açılan penceresi olan Pamukkale'de, Ramazan Bayramı öncesinde oteller yüzde 85 oranında doldu.

UNESCO'nun dünya mirası listesinde bulunan ve doğa ile tarihin iç içe geçtiği Pamukkale, bayram tatillerinde de yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği gözde mekanlar arasında yerini alıyor.

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Şeref Karakan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram tatilinde Pamukkale'ye günde 8 bin yerli ve yabancı turist beklediklerini söyledi.

Denizli'nin kültür ve sağlık turizmi anlamında Türkiye'nin çok önemli illerinden birisi olduğunu belirten Karakan, ''Özellikle bölgedeki şifalı sular turistlerin burayı tercih etmesine sebep oluyor. Birçok kişi farklı hastalıklar sebebiyle buraya gelip şifa buluyor'' dedi.

Karakan, Denizli'deki termal su kaynaklarının, termal turizmin zenginliğinin Denizli'yi farklı kıldığını ifade ederek, bayram tatilinde Pamukkale'deki termal sulardan yararlanmak ve bu eşsiz güzelliği görmek isteyenler için bayram öncesinde tesislerdeki hazırlıkların tamamlandığını kaydetti.

BAYRAMDA 24 BİN TURİST BEKLENİYOR
Pamukkale'nin dünyada eşi benzeri olmayan, görülmeye değer bir yer olduğunu dile getiren Karakan, Pamukkale'de özellikle Hierapolis Antik Kenti'ndeki kazılarda İtalyan ekip tarafından da her gün eşsiz, farklı güzelliklerin ortaya çıkarıldığını vurguladı.

Karakan, Ramazan Bayramı'nda günde 5 bin yabancı turist beklediklerini ifade ederek, ''Yerli turistlerle birlikte bu sayının günlük 8 bine ulaşacağını tahmin ediyoruz. Ramazan Bayramı'nda yerli ve yabancı turistlerle birlikte 24 bin turisti ağırlamayı hedefliyoruz. Pamukkale'de bayram öncesinde oteller yüzde 85 oranında doldu. Pamukkale ve Karahayıt bölgesine gelecek misafirlerimize bayrama özel aktiviteler hazırladık'' diye konuştu.