TARİHTE BUGÜN

1/23 18 Haziran 2018
TÜRK ASKERİ MÜNBİÇ'TE GÖREVE BAŞLADI

TSK unsurları, Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü YPG/PKK'nın işgalindeki Münbiç'te ABD ile ortak devriye faaliyeti gerçekleştirdi. Münbiç'teki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, TSK'ya ait zırhlı araçlar, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki Cerablus ilçesi ile Münbiç cephe hattını birbirinden ayıran Sacu Çayı'nın civarına girdi. TSK ve ABD unsurları, bu bölgede ABD üssünün de bulunduğu Dadat ilçesi karşısında ortak devriye-koordinasyon faaliyeti gerçekleştirdi.

2 / 23 18 Haziran 2017
FRANSA'DA MİLLETVEKİLİ SEÇİMİNİN İKİNCİ TURU DÜZENLENDİ
Fransa'da milletvekili seçiminin ikinci turu düzenlendi. Yüzde 57,36 oranı ile sandığa gitmeyen vatandaşların damga vurduğu seçimde Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Cumhuriyetçi Yürüyüş Hareketi 350 milletvekili çıkararak meclis çoğunluğunu sağladı.
3/23 18 Haziran 2016
ÇİN'DE ETKİLİ OLAN ŞİDDETTLİ YAĞIŞLARA BAĞLI SEL VE TOPRAK KAYMASI NEDENİYLE 25 KİŞİ ÖLDÜ

Çin Sivil İşler Bakanlığı, ülkenin güney bölgelerinde hafta başından itibaren etkili olmaya başlayan şiddetli yağışlar nedeniyle, meydana gelen sel ve toprak kaymalarında toplam 25 kişinin öldüğünü ve 6 kişinin ise hala kayıp olduğunu açıkladı. Bakanlık, güney bölgelerdeki 10 eyalette 4 milyona yakın kişinin olumsuz etkilendiği şiddetli yağışlarda, 33 bin 200 kişinin yer değiştirdiğini belirtti. Bu arada, 20 bin hektarın üzerinde ekili tarım arazisinin zarar gördüğü, bin 700 evin yıkıldığı ve 700 evde hasara uğradığı güney bölgelerinde yağışlara bağlı doğal afetler nedeniyle, doğrudan ekonomik kaybın 42 milyon dolar olduğu açıklanmıştı.

4/23 18 Haziran 2013
NATO AFGANİSTAN'DAKİ SON 95 İLÇENİN SORUMLULUĞUNU AFGAN GÜVENLİK GÜÇLERİNE DEVRETTİ
NATO, Afganistan'daki son 95 ilçenin sorumluluğunu da Afgan güvenlik güçlerine devretti. Ülkedeki tüm emniyetin tesisi doğrudan Afgan güçlerine geçmiş oldu.