Sağlam, 3 yılda 2 kez üst üste yenildi

Bursaspor'un başında tarihi rekorlara imza atan teknik direktör Ertuğrul Sağlam, son 3 yılda sadece 2 kez üst üste yenildi.

Giriş Tarihi 26 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 26 Eylül 2011, 13:51
Sağlam, 3 yılda 2 kez üst üste yenildi

İÇİNDEKİLER

2008-09 sezonunun 17. haftasında Bursaspor teknik direktörlüğü görevini üstlenen başarılı teknik adam, geçtiğimiz yıl oynanan Antalyaspor'un ardından Trabzonspor'a da yenilerek 2,5 yıl sonra ilk kez iki maç üst üste mağlup olmuştu.

Bu sezon ise ligin ilk iki haftasında aldığı iki galibiyetle camiasını umutlandırdı. Ancak daha sonra gelen Beşiktaş yenilgisi üzüntüye yol açtı. Çok iyi oynadığı ve son 5 dakikaya kadar 1-0 önde götürdüğü maçı 2-1 kaybeden Bursaspor, kazanma arzusunu 5. haftadaki Sivasspor deplasmanına taşıdı. Yeşil-beyazlılar, büyük umutlarla gittiği Sivas'tan da eli boş döndü.

Beşiktaş yenilgisini unutturmak isteyen Bursaspor, 90 dakika varlık gösteremediği mücadeleyi 3-0 gibi farklı bir skorla kaybetti. Yeşil-beyazlı takım, bu skorla son üç yılda 2 kez üst üste maç kaybetmiş oldu. Bu sezon oynadığı 4 maçta 2 galibiyet 2 de mağlubiyet alan Bursaspor'un 6 puanı bulunuyor.

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, Sivasspor mağlubiyetinin ardından yaptığı açıklamada, bir iş kazasına uğradıklarını söyledi. Kısa zamanda bir takımın bu kadar farklı karakter göstermesinin anlaşılır olmadığını belirten Sağlam, şunları dile getirdi:

"İş kazası olarak görüp bu durumdan kurtulmak gerekir. Futbolcuların iyi niyetinden şüphemiz yok. Hiç biri tükenmiş veya futbolu unutmuş olamaz. Şanssız bir gün olarak değerlendirip geriye dönüşü çok çabuk yapmamız lazım. Cuma günü kendi sahamızdaki Gençlerbirliği maçını iyi değerlendirmek lazım. Sonuçta üzüldük. Kötü bir oyun ve mücadele ile kötü bir skor elde ettik. Bunu düzeltmemiz gerek ve düzeltecek gücümüz de var."