Bando Es-Es deplasmana gitmek istiyor

Eskişehir'de '' doktor, mühendis, astsubay,'' gibi çeşitli meslek gruplarından biraraya gelen 26 kişinin oluşturduğu ''Bando ES-ES'' deplasman maçlarında statlara bando malzemelerini sokamamanın sıkıntısını yaşıyor.

Giriş Tarihi 26 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 26 Eylül 2011, 13:56
Bando Es-Es deplasmana gitmek istiyor

İÇİNDEKİLER

Grup lideri Uğur Kürkçüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2006 yılında çeşitli meslek gruplarından biraraya gelen kişiler tarafından oluşturdukları grubun 5 yıldan beri tribünlerde yer aldığını hatırlattı.

Bando Es-Es'ten esinlenerek bazı taraftar gruplarının da bando grubu oluşturduğunu anlatan Kürkçüoğlu, şöyle konuştu:

''Türk futbolu şike iddiaları nedeniyle kötü bir dönem geçirdi. Sezonun ilk haftasında tüm takımların tribünlerindeki boşluk, seyircilerin futboldan soğuduğunun göstergesidir. Vizyon ve misyonumuzda belirttiğimiz gibi şiddete sadece futbolda değil, sporun tüm dallarında karşıyız. Medyanın bu konudaki sorumluluğu biraz üstüne alarak misyon edinmesi gerekir. Tribünlerde yapılan görsel etkinlikler, koreografiler ekranlara ya yansımıyor ya da çok az değinilip geçiyor. Ancak, herhangi bir kargaşa veya olumsuzluk oluştuğunda ise tekrar tekrar aynı görüntüler verilerek şiddetin çirkin yüzü insanlara ezberletiliyor. Birçok tribünde yapılan koreografinin hangisi gösteriliyor veya ne kadarına yer veriliyor? Hangi takım veya taraftarı olursa olsun, iyi yapılan bir işin hakkı, medya tarafından reyting kaygısı duyulmadan verilmelidir. Hatta iyi yapılan işler ödüllendirilerek teşvik edilmeli ve yönlendirilmelidir.''

-''DEPLASMAN MAÇLARINDA ANLAYIŞ BEKLİYORUZ''-


Kürkçüoğlu, sporda şiddetin önüne geçilmesi konusunda yeni bir kanunun yürürlüğe girdiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

''Bizler aynı amaçla biraraya gelerek maçların şölen havasında geçmesi, kötü tezahüratların ise önüne geçilmesine katkı sağlamak istedik. Bizler maliyetleri de göz önünde bulundurursak zaten her deplasmana gidemeyiz. Ancak, gidebildiğimiz deplasmanlarda misafir olarak gittiğimiz takımların yöneticilerinden, vizyonu ve misyonu belli olan Bando Es-Es için anlayış bekliyoruz. Deplasmanlarda bando malzemelerini statlara sokamıyoruz. Bando malzemelerini deplasmanlara da götürebilirsek yapacağımız görsel etkinliklerle şiddet olaylarının da önüne geçilebilir. Deplasman maçlarında takım yöneticilerinin bize kolaylık sağlamasını ümit ediyoruz.''

TFF'nin seyircisiz maç cezasını kaldırıp bunun yerine kadın ve çocukların maça alınması uygulamasına da değinen Kürkçüoğlu, ''Futbol seyirciyle güzeldir. İhtiyaç duyarsak sadece kadınlardan oluşan bir bando takımı girişiminde bulunabiliriz'' dedi.