Bayer Leverkusen'e 3 gol atan Ademola Lookman kimdir?

UEFA Avrupa Ligi finalinde Atalanta ile Bayer Leverkusen karşı karşıya geldi. Bundesliga'yı namağlup şampiyon tamamlayan rakibi karşısında 3 farklı öne geçen Atalanta'da goller Ademola Lookman'dan geldi. Peki, Ademola Lookman kimdir, kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde.

Giriş Tarihi 22 Mayıs 2024, 23:03 Güncelleme 22 Mayıs 2024, 23:35
Bayer Leverkusen’e 3 gol atan Ademola Lookman kimdir?

İÇİNDEKİLER

Bu sezonki performanslarıyla adından söz ettiren Atalanta ile Bayer Leverkusen UEFA Avrupa finalinde karşı karşıya geldi. İrlanda'nın başkenti Dublin'de kozlarını paylaşan iki takımın mücadelesinde İtalyan temsilcisi Ademola Lookman'ın 3 golü ile fırtına gibi bir başlangıç yaptı. Yıldız futbolcu hakkında internette de çok sayıda sorgulama gerçekleştiriliyor. Peki, Ademola Lookman kimdir, kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı? İşte detaylar...

ADEMOLA LOOKMAN KİMDİR?
Tam adı Ademola Lookman Olajade Alade Aylola Lookman olan Ademola Lookman, 20 Ekim 1997 tarihinde İngiltere'nin Wandsworth kentinde doğdu. Aslen Nijeryalıdır. 26 yaşındadır. Futbola Charlton Athletic'te başlamıştır. Bu kulübün alt yapı takımlarında forma giydi. A takımda 45 karşılaşmaya çıkıp 10 kez rakip fileleri sarstı.

Everton 7.5 milyon pound ve bonuslarla kendisini kadrosuna kattı ancak beklentileri karşılama konusunda sıkıntı çekti. 2018'de kiralandıktan sonra 2019'da Alman ekibi RB Leipzig'e imza attı ancak buradaki performansı da hayal kırıklığı ile sonuçlandı. Fulham ve Leicester City'de kiralık olarak oynadı. 2022'de Atalanta'ya transferi gerçekleşti. Bu sezon çıktığı 42 maçta 12 gol atıp 8 de asist yaptı. Güncel piyasa değeri 30 milyon Euro. Kanatlarda olduğu gibi 10 numarada da oynayabiliyor. Kulübüyle 2026'ya kadar kontratı var.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN