Arifeyi gösterdik bayramı yaşatmadık! Fenerbahçe turu Kadıköy'e bıraktı

Ülkemizi Avrupa'da temsil eden tek takım konumunda olan Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek final ilk maçında deplasmanda Olympiakos ile karşılaştı. Sarı lacivertliler 3-0 geri düştüğü maçta sahadan 3-2 mağlup ayrıldı ve Kadıköy'de oynanacak rövanş maçı öncesi tur avantajını alamadı. İşte maçta yaşananlar...

Giriş Tarihi 11 Nisan 2024, 18:35 Güncelleme 12 Nisan 2024, 09:23
Arifeyi gösterdik bayramı yaşatmadık! Fenerbahçe turu Kadıköy’e bıraktı

İÇİNDEKİLER

Ülkemizi Avrupa'da temsil eden tek takım konumunda olan Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek final ilk maçında deplasmanda Olympiakos ile karşılaştı.


Sarı lacivertliler sahadan 3-2 mağlup ayrıldı ve gelecek hafta Kadıköy'de oynanacak rövanş maçı öncesi tur avantajını kaybetti.


Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri; Fortunis, Jovetic ve Chiquinho kaydetti. Fenerbahçe'nin gollerini ise Tadic ve İrfan Can Kahveci attı.


SAKATLIK ŞOKU!

Birçok sakat futbolcunun bulunduğu Fenerbahçe'de bir isim daha sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Maçın ilk yarısında dizinden sakatlanan Jayden Oosterwolde yerini Ferdi Kadıoğlu'na bıraktı.


LIVAKOVIC TEPKİ ÇEKTİ!

Fenerbahçe'de kaleci Dominik Livakovic, yediği gollerle taraftarın tepkisini çekti. Hırvat kaleci kalesine gelen ilk iki şutta topu ağlarında görünce Fenerbahçeli taraftarların sosyal medyada eleştirilerine maruz kaldı.


KARTAL'DAN SÜRPRİZ 11!

UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final ilk maçında Yunanistan'ın Olympiakos ekibine konuk olan Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal, ligde oynanan Adana Demirspor mücadelesine göre 4 değişiklik yaptı.

Georgios Karaiskakis Stadyumu'nda oynanan mücadelede 4 değişiklik yapan Kartal, Adana Demirspor karşısında ilk 11'de forma giyen İrfan Can Eğribayat, Alexander Djiku, Mert Müldür ve Ferdi Kadıoğlu'nun yerine Dominik Livakovic, Rodrigo Becao, Osayi-Samuel ve Çağlar Söyüncü'yü sahaya sürdü.
Sakatlığı bulunan Djiku ve UEFA kadrosunda yer almayan Mert Müldür, Yunanistan'a gelmezken İrfan Can Eğribayat ve Ferdi Kadıoğlu, kulübede yer aldı.


CENGİZ ÜNDER KADRODAN ÇIKARILDI

Fenerbahçe'de milli futbolcu Cengiz Ünder, belinde yaşadığı sakatlık sebebiyle Olympiakos maçının kadrosundan çıkarıldı. Sarı-lacivertli ekipte Cengiz Ünder'in yanı sıra Alexander Djiku, Mert Hakan Yandaş ve Joshua King de sakatlıkları sebebiyle takımlarını yalnız bırakan oyuncular oldu. Bu isimlerin yanı sıra UEFA kadrosunda yer almayan Mert Müldür, Serdar Aziz ve Serdar Dursun da Yunanistan deplasmanında yer almadı.


FERDİ KULÜBEYE ALIŞTI

Fenerbahçe'nin genç oyuncusu Ferdi Kadıoğlu, Olympiakos karşısında mücadeleye kulübede başladı.

Teknik direktör İsmail Kartal'ın bu sezon en fazla şans verdiği oyunculardan olan Ferdi, bir önceki turda Belçika'da oynanan Union Saint-Gilloise müsabakasında da oyuna sonradan dahil olmuştu.

Ferdi Kadıoğlu, Belçika deplasmanında Çağlar Söyüncü'nün yaşadığı sakatlık sebebiyle 35. dakikada oyuna girmişti.