TFF'den Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa Finali açıklaması: "Dezenformasyona itibar etmeyiniz"

Son dakika haberi! Geçtiğimiz sezonun Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası'nın sahibi Fenerbahçe, bugün Turkcell Süper Kupa finalinde kozlarını paylaşacak. TFF'den yapılan açıklamada, "Süper Kupa Maçı Türk Bayrağımız huzurunda, 100. Yıl Kutlama Etkinlikleriyle, Şehitlerimiz için saygı duruşuyla ve sanatçı Norm Ender’in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır. Bu konuda yapılan dezenformasyona itibar etmeyiniz." denildi.

Giriş Tarihi 29 Aralık 2023, 16:01 Güncelleme 29 Aralık 2023, 20:40
TFF’den Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa Finali açıklaması: Dezenformasyona itibar etmeyiniz

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz sezonun Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası'nın sahibi Fenerbahçe, bugün Turkcell Süper Kupa finalinde kozlarını paylaşacak.

Başkent Riyad'da bu akşam yapılacak karşılaşma TSİ 20.45'te başlayacak. Mücadele ATV'den canlı olarak yayınlanacak.

Maç öncesinde 100. Yıl Kutlama etkinlikleri, şehitlerimiz için saygı duruşu ve sanatçı İstiklal Marşımız için bir kriz yaşandığı öne sürüldü.


TFF'DEN AÇIKLAMA GELDİ
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'da oynanacak Turkcell Süper Kupa maçı hakkında açıklama yaptı.

TFF'den yapılan açıklamada, "Süper Kupa maçı Türk bayrağımız huzurunda, 100. Yıl Kutlama etkinlikleri, şehitlerimiz için saygı duruşu ve sanatçı Norm Ender'in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır. Bu konuda yapılan dezenformasyona itibar etmeyiniz." denildi.

DEZENFORMASYONLA MÜCADELE MERKEZİNDEN AÇIKLAMA
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden de konuya ilişkin açıklama geldi.

Yapılan açıklamada iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medyada paylaşılan, "Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde oynanacak Türkiye Süper Kupa Final Maçında İstiklal Marşımız ve Türk Bayrağına izin verilmeyecek." şeklindeki iddialar doğru değildir. Süper Kupa Maçı öncesinde sahada Türk Bayrağı, her iki kulübün bayrakları ve Turkcell Süper Kupa bayrağı açılacaktır. Işık şovları ile açılış seremonisi ve şehitlerimiz için gerçekleştirilecek 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızı okunacaktır."



"SÜPER KUPA MAÇINA BÜYÜK DEĞER VERİYORLAR"
Fotomaç Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Zeki Uzundurukan konuya ilişikin önemli açıklamalarda bulundu.



İşte Zeki Uzundurukan'ın açıklamalarından satır başları:

Algıcılar her yerde olduğu burada da gün içinde bazı algılar kötü niyetli kişilerin çıkardığı algılar oldu. Ama şunu söyleyeyim sabah kalktığımda ben Suudi Arabistan'da, Riyad'da çıkan bütün gazetelerin kaldığım otele istedim. Suudi Arabistan'da yayın yapan spor gazetesi var orada 8 sayfalık gazetesinin 2 tam sayfası Fenerbahçe ve Galatasaray'a ayırılmıştı. A'dan Z'ye analiz etmişler yani Riyad için Suudi Arabistan için büyük bir gün olduğu, büyük bir maç olduğu, Ronaldoların, Taliscaların oynadığı statta bu kez Icardi'nin, Dzeko'nun mücadele edeceği anlatmışlar. Büyük bir futbol şölenin olacağını anlatmışlar. Biz nasıl bu derbiye sahip çıkıyorsak burada da medya o şekilde sahip çıkıp, değer verip, saygı göstermiş. Asıl büyük gün yarın gazeteler nasıl görecek onları da paylaşırız. Eminim daha fazla yer verecekler, çok güzel yorumlar yapmışlar, analizler yapmışlar. Fenerbahçe-Galatasaray arasında oynanacak olan Süper Kupa maçına çok büyük değer veriyorlar. Nasıl İtalya Kupası, İspanya Süper Kupası burada nasıl oynanıyorsa, 6 yıllık sözleşme yaptılar. Belki bize de büyük ihtimalle böyle bir teklif edilecek. Daha renkli şekilde yapabiliriz. Doha olur, Katar olur, Almanya olur. Biz madem büyük bir futbol ülkesiyiz, derbimiz bu kadar anlamlı değerli, marka değerimiz çok yüksek tabi ki açılacağız dünyaya. Bundan güzel bir şey olabilir mi? Bence son yıllarda yapılmış en büyük karar. Ben TFF Başkanı sayın Mehmet Büyükekşi'yi ve ekibini tebrik ediyorum. Riyad'da görevli, güvenlik görevlileri, stat çalışanları karınca gibi çalışıyor. Keyfini çıkaracağız ve maçtan sonra emin olun şunu söyleyecek herkes 'İyi Riyad'da oynandı, iyi ki dünyaya açıldık'. Böyle büyük projeler yapmaya ve bu tip projelerin en iyisini yapmaya alışık bir ülkeyiz biz.

Kupaya ve maça ilişkin detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz (Görsele tıklayınız)

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN