Müthış düello! F.Bahçe-G.Saray buluşması süper yıldızların mücadelesine sahne olacak

Yarın akşam Kadıköy’deki dev derbided ünya yıldızları boy gösterecek. Son yılların en kaliteli kadrosuna sahip olan ezeli rakipler3 puan için mücadele edecek... F.Bahçe'de Dzeko, Tadic, Ferdi, Szymanski ve İrfan Can, G.Saray'da Icardi, Zaha, Mertens, Boey ve Kerem Aktürkoğlu takımlarını sırtlamaya çalışacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Aralık 2023 Güncelleme 23 Aralık 2023, 07:02
Müthış düello! F.Bahçe-G.Saray buluşması süper yıldızların mücadelesine sahne olacak

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de nefesler tutuldu, gözler Fenerbahçe-Galatasaray derbisine çevrildi. Yarın Kadıköy'de oynanacak derbi maç büyük bir heyecana sahne olmanın yanı sıra dünya yıldızlarını da bir araya getirmiş olacak.


YILDIZLAR DA ÇARPIŞACAK
Bu sezon flaş transferlerle Avrupa'yı sallayan her iki takımda yüksek kaliteye sahip oyuncular bulunuyor. Ev sahibi Fenerbahçe'de Edin Dzeko, Dusan Tadic, Sebastian Szymanski ile yerli yıldızlar İrfan Can Kahveci ve Ferdi Kadıoğlu öne çıkıyor. Misafir takım Galatasaray'da ise Mauro Icardi, Wilfried Zaha, Dries Mertens, Sacha Boey gibi isimlerin dışında yerli yıldızlardan Kerem Aktürkoğlu sahne alacak. Bu, son yıllarda en yüksek kaliteye sahip kadroların mücadelesi de olacak.



SZYMANSKI, MERTENS'TEN ÖNDE
Kanarya'da tecrübeli golcü Edin Dzeko 12 gol, 4 asist üretirken, Cimbom'da ise Mauro Icardi 12 gol, 5 asistle öne çıkıyor. Kanarya'da 7 gol, 6 asist kaydeden Tadic'in çalım atma (0.7) konusunda 5 gol, 1 asiste sahip olan rakibi Wilfired Zaha'dan (2.9) geride olduğu görülüyor. Ev sahibinde hücumdaki önemli isimlerden Sebastian Szymanski ürettiği 8 gol, 5 asistle bu alandaki rakibi olan ve 2 gol, 4 asist kaydeden Mertens'den önde. Öte yandan bekte görev alan Ferdi Kadıoğlu ile Boey, birbirlerine yakın performanslar çiziyor.


RAKAMLAR 'FENER' DİYOR
Yarınki maç öncesinde Fenerbahçe, ezeli rakibi G.Saray'dan istatistiki verilerde daha pozitif bir görüntüye sahip. 2.8 gol atma oranlı Kanarya, 2 ortalamaya sahip Cimbom'dan önde. Gol üretme beklentisinde Fenerbahçe 2.48, Galatasaray ise 2.17 oran yakaladı. Rakip ceza sahasında 35.3 oranında topla buluşan Kanarya, 32.6 oranlı rakibini geçti. Fener, top kapma ve ikili mücadelede de rakibinden önde

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN