İstanbulspor-Trabzonspor maçı yarıda kaldı| İstanbulspor başkanı takımını sahadan çekti! Cezası ne olacak?

Süper Lig'de heyecan 17. hafta maçlarıyla devam ediyor. Trabzonspor deplasmanda İstanbulspor'a konuk oldu. Konuk takım Trabzonspor, mücadelenin 68. dakikasında Paul Onuachu ile bulduğu golle 2-1 öne geçti. Gol sonrası ise saha karıştı. 74. dakikada saha kenarına inen İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, takımına sahadan çekilmesi için talimat verdi. Daha sonra Ali Şansalan da soyunma odasına gitti. İstanbulspor - Trabzonspor maçı yarıda kaldı. Öte yandan A Spor ekranlarına katılan Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan yaşananları anlattı. Doğan, "Ecmel Başkan bana yapılanları kaldırmadığını söyledi. Ecmel Başkanı ikna etmeye çalıştım kararlıyıdı" dedi. Federasyona sert tepki gösteren Doğan, Federasyonun gerekli önemleri yapacağına inanmadığını ifade etti.

Giriş Tarihi 19 Aralık 2023, 19:00 Güncelleme 20 Aralık 2023, 09:35
İstanbulspor-Trabzonspor maçı yarıda kaldı| İstanbulspor başkanı takımını sahadan çekti! Cezası ne olacak?

İÇİNDEKİLER

Trendyol Süper Lig'in 17. haftasındaki İstanbulspor-Trabzonspor karşılaşması yarıda kaldı.

İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, Trabzonspor maçındaki hakem kararlarına tepki olarak karşılaşmanın ikinci yarısında takımını sahadan çekti.



İstanbulspor ile Trabzonspor arasında oynanan karşılaşmada, bordo-mavili takımı 2-1 öne geçiren golden önce Loshaj ile Mendy arasında Trabzonspor ceza sahası önünde yaşanan mücadele sonrasında Loshaj yerde kaldı.



Hakem Ali Şansalan oyunu devam ettirdi ve pozisyonun devamında bordo-mavili takım ikinci golünü attı. VAR incelemesinin ardından da hakem Şansalan gol kararını verdi.

BAŞKAN OYUNCULARI SAHADAN ÇEKTİ
Mücadelenin 73. dakikasında saha kenarına gelen İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, hakemin ikinci gol öncesinde faul kararı vermemesine tepki olarak takımını sahadan çekti. İstanbulsporlu bazı futbolcuların uzun süre oyuna devam etme ısrarına rağmen başkan Sarıalioğlu kararını değiştirmedi ve takımını sahadan çekti.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan'ın da saha kenarına gelerek konuştuğu Ecmel Faik Sarıalioğlu kararından dönmedi ve İstanbulsporlu oyuncular soyunma odasına gitti.



SİMON DELI BAŞKANA YALVARDI
Yaşanan olaylarda dikkat çeken bir diğer detay ise Simon Deli'nin,
İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu'nun çekilme kararından dönmesi için diz çökerek yalvardığı görüldü.



Yarıda kalan karşılaşmayla ilgili son kararı Türkiye Futbol Federasyonu verecek.



ABDULLAH AVCI: "HEPİMİZ ÜZÜNTÜ İÇERİSİNDEYİZ"

Maçın ardından Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Sadece bugünle alakalı durum değil genel olarak üzüntü verici akşamlar yaşıyoruz. Son derece üzüntülüyüm. Geçen hafta, ondan önce yaşadıklarımız üzüntü verici. Bununla ilgili kararı Türkiye Futbol Federasyonu verecek.

Onun dışında ben ve ekibim sadece oyun ve oyunun içinde kalmak, oyuncuyu geliştirmek, futbola katkı sağlamak için bundan önce böyleydi, bundan sonra da böyle olmaya devam edeceğim. En önemli şey, bütün futbol ailesi paydaşlarının birbirimize olan saygıyı kaybetmeyelim, saygıyı daha arttırsak daha iyi şeyler yaparız diye düşünüyorum. Hepimiz üzüntü içerisindeyiz.

Yarından itibaren önümüzdeki hafta oynayacağımız maça hazırlanmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı. Deneyimli teknik adam, soyunma odasında futbolcuların da üzgün olduğunu söyledi.

ERTUĞRUL DOĞAN A SPOR'A AÇIKLAMALARDA BULUDU
Yaşanan olay sonrası Ertuğrul Doğan A Spor ekranlarına açıklamada bulundu.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, "Maçın gidişatı esnasında bir pozisyon gelişti, ben tekrarını izleyemedim, konunun bu maçla ilgili olduğunu düşünmüyorum. Ecmel Bey'in daha önce bildirdiği hakemlerle ilgili şikayeti vardı. Bugün öyle bir pozisyon gelişti. Bana da dönüp, "Hakkını helal et, sizinle alakalı değil, ben artık yapılanları kaldıramıyorum" şeklinde bir şey söyledi." ifadelerini kullandı.




BİR TAKIM SAHADAN ÇEKİLİRSE NE OLUR?
Başlamış bir müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber ayrıca mevcut puanlarından galibiyet halinde verilen puan kadar puan silinir.


ERMAN TOROĞLU DEĞERLENDİRDİ
A Spor yorumcusu Erman Toroğlu maçın tatil olmasına neden olan pozisyonu değerlendirdi.

İşte Toroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Benim için sürpriz değil bunlar. Korkuyorum diyorum anlatamıyorum. Korkuyorum derken başka bir şey söyleyeceğim ihale bana yıkılacak biliyorum. Bunun ağzından çıktı diyecekler. Millet sallamıyor. Vahameti bilmiyorlar. Toplumsal olaylar çıkar. Yapmayın! Yapmayın! Olaya neşter vurun beklemeyin. Beklerseniz yanarsınız. Kıyak yapmaya kalkmayın. Bir şey söyleyemeye çalışıyorum çünkü tecrübeliyim. Bir şeyler söylüyorum sinirleniyorum. Pozisyona bir daha baktım. Eğer penaltıysa İstanbulspor penaltı kullanacak skor 2-1 olacak. Hakem veriyor veya VAR çağırmıyor top dönüyor Trabzonspor gol atıyor ve 2-1 öne geçiyor. Olayın ana fikri bu. Sonra televizyondan izliyorlar herhalde ve Başkan aşağıya diyor ki "Takımı sahadan çek"



Yani bazı şeyleri de söylemeden şunu söyleyeyim Futbol Federasyonu hala farkında değil. Şöyle değil bilmiyorlar. TFF Başkanı da bilmiyor federasyon da bilmiyor. Yarayı saracaksın Halil Umut Meler yumruk yedi facia bir olay. Dünyaya rezil olduk. Hani marka değerimiz ben ayrılırken 500'dü 80'e inmişti şimdi 65'lere falan indi herhalde yumruktan sonra. Bir şey söylüyorum bakın. Marka değeri diyorsunuz ama böyle yapamazsınız.

Halil Umut Meler yumruk yedi dimi o yumruğu Meler yemedi diğer hakem arkadaşları yüzünden yedi. Yumruk yiyecek bir adam değil ama toplumda infial oradan oldu. Dövülmeyecek hakem dövüldü. En suçsuz, en hatasızı dövüldü. Hakemdir hata yaptı herkes hata yapar. Böyle bir imkanlar var iken artık hata oranının 0'a yakın olması lazım. Yine olur ama sıfıra yakın olması lazım. Bu pozisyonda görüntü yok ama ben anlatacağım.



KİM BİLİR BAŞLARDA NELER OLDU DA BU ADAM BU HALE GELDİ?
Buraya gelirken İstanbulspor'un bu maçını seyrediyoruz. Kim bilir başlarda neler oldu adam bu hale geldi. Hani bir maç seyretmekle olmuyor. Bu doluyor. Süper Lig böyle bana ne telefonlar geliyor. 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig amatörler de bile. Neler oluyor? diyorlar. "Hakem bulamıyoruz, dayak yiyoruz, neler neler diyorlar. Siz oraya bakıyorsunuz diyorlar. Büyüklerin maçına bakıyoruz. Türkiye'de futbol federasyonu var. Pozisyona bir daha baktım. Enteresan görüntüler var. Onu söyleyeyim. Bence bakalım.



POZİSYON PENALTI MI?
Ceza sahasının içerisinde oluyor olay. İki futbolcu geliyor. Olaya bakarken 3'lü 4'lü bakacaksın. Ayak, top, diz ve kol. Olay şu: Birinci olay top. Top ceza sahasının içinde Trabzonsporlu futbolcu ayağını uzatıyor, topa bordo mavili futbolcu vursaydı iki futbolcu diz dize çarpışıp Mendy'nin kolu rakibin yüzüne çarpsaydı pozisyonda hiçbir şey yoktu. Ama Mendy ayağını uzatıyor İstanbulsporlu futbolcu topa vuruyor sonra çarpışıyor ve sonrasında suratına kolu geliyor. Pozisyon net penaltı. Hakem göremez, göremeyebilir. Bütün hikaye VAR'daydı. 20 dakika uğraştın neden çağırmadın. Sen karar veremezsin pozisyon net penaltı. Çağır hakemi çağır baksın.



FUTBOL MÜSABAKA TALİMATI NE DİYOR?
MADDE 24 - PUAN SİLİNMESİ, LİGDEN ÇIKARILMA ve ALT KÜMEYE İNDİRME

(1) Aşağıdaki hallerde puan tenzili yapılır, takım lig dışı bırakılır ve bir alt kümeye indirilir:

a) Bir sezon boyunca müsabaka kıyafeti ile belirlenen ve ilan olunan saatte sahaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya başlamış bir müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber ayrıca mevcut puanlarından galibiyet halinde verilen puan kadar puan silinir. Böyle durumlarda ilgili kulüp, hakemlerin masrafları ile diğer masrafları ve karşı takımın zararlarını karşılamak üzere TFF tarafından takdir edilecek tazminatı ödemek zorundadır.



ESKİŞEHİRSPOR AYNI CEZAYI ALMIŞTI
2016 yılında; Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Göztepe maçında sahadan çekildiği için Eskişehirspor'un 3-0 hükmen mağlup sayılmasına ve 3 puanın silinmesine karar vermişti.

2016 yılında oynanan mücadelede Eskişehirspor, Göztepe deplasmanında 92. dakikada gelen gol sonrası 2-1 geriye düşmüş, golden önce faul olduğu itirazları sonuç vermeyince de sahadan çekilmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN