Serbest vuruş! Türkiye,böyle utanç yaşamadı! Faruk Koca'dan Halil Umut Meler'e yumruk! Koca tutuklandı

Ankaragücü BaşkanI Koca'nın Hakem Meler'e attığı yumruk, Türk futbolunun yüzünde patladı! Ama daha da acısı, düşene bir tekme de sahadakiler atarken tribünler destek çıktı! Lince kalkışıldı! Başkan alkışlandı. Şiddet katlandı! Türkiye,böyle utanç yaşamadı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Aralık 2023 Güncelleme 13 Aralık 2023, 10:59
Serbest vuruş! Türkiye,böyle utanç yaşamadı! Faruk Koca’dan Halil Umut Meler’e yumruk! Koca tutuklandı

İÇİNDEKİLER

Bu neyin öfkesi? Koca'nın attığı o yumruk, işte bu soruyu gündeme getirdi! Çünkü aslında olay, tek kişilik bir şiddet değildi! Hakem Meler yerde kıvranırken, çevredekiler tarafından da tekmelendi. Tribünler, sahaya inmek istedi.

Havaya kalkan binlerce yumruğa küfürler eşlik etti! Yetmedi! Taraftar, hastaneye gitti, Koca'ya destek verdi. Sosyal medyadan tebrik mesajları geldi. Türkiye, birbirine girdi! 'Top'lu şiddet, vicdanlarımızı deldi geçti...




Başkan Erdoğan, Meler'i arayıp sürecin takipçisi olacağını söyledi.

Tutuklu Koca, "Amacım tükürmekti" dedi. AK Parti'den ihraç edildi

Hakem Meler, Koca'nın kendisini ölümle tehdit ettiğini belirtti.

Emre Belözoğlu'nun olay öncesi Meler'e parmak sallaması dikkat çekti.


TOPLU YUMRUK
Fıfa kokartlı hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırı sırasında ve sonrasında yaşananlar "Yok artık!" dedirtti. Olay anında bazı taraftarların, Meler'e yumruk ve tekme atan Başkan Faruk Koca'yı alkışlaması, bazı taraftarların ise sahaya girip lince ortak olmak istemesi tüyleri ürpertti. Ayrıca maç sonrasında sağlık kontrolüne giden Faruk Koca'ya destek vermek için hastane önünde toplanan taraftarların destek tezahüratı yapması, "Türk futboluna atılan asıl yumruk bu" dedirtti.


'SENİ ÖLDÜRECEĞİM' DEDİ
Süper Lig'de Ankaragücü ile Rizespor arasındaki maçta hakem Halil Umut Meler'in ev sahibi kulübün başkanı Faruk Koca tarafından saldırıya uğramasının yankıları sürüyor. Meler'in elmacık kemiğinde çatlak ve gözünde kanama olduğu açıklandı. Meler, hastanede savcıya olayı anlattı:
Koca, tüm hakem arkadaşlarım ile bana 'Sizi bitireceğim' dedi. Bana hitaben, 'Seni öldüreceğim' dedi. Faruk Koca'dan ve diğer şahıslardan şikayetçiyim. Uzlaşmak istemiyorum" ifadesini kullandı. Meler'in hakemlik kariyerine devam edip etmeme konusunda karar vermediği öğrenildi.
Saha ortasında Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın saldırısına uğrayan hakem Halil Umut Meler, o anı şöyle anlattı: "Koca tüm hakem arkadaşlarım ile bana 'Sizi bitireceğim' dedi. Bana, 'Seni öldüreceğim' diye bağırdı. Hepsinden şikayetçiyim."

KOCA TUTUKLANDI
Ankaragücü Başkanlığı'ndan istifa eden Faruk Koca ile Ş.Y.Ş. ve K.Ç adlı şahıslar tutuklandı. Koca ifadesinde, "Benim amacım hakeme sözlü tepki gösterip, yüzüne tükürmekti, bu esnada hakemin yüzüne bir tokat attım" dedi!



YENİ BABA OLMUŞ
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Meler'i hastanede ziyaret etti. Henüz 10 gün önce baba olan Meler, "Durumum iyi. Tek isteğim ailemin yanına gitmek" dedi...



KIRMIZI KART
Halil Umut Meler'e yapılan saldırıya her kesimden çok sert tepki geldi. Süper Lig ve 1. Lig hakemleri olmak üzere birçok hakem Meler'i hastanede ziyaret etti. Ziyaretten sonra hakem Arda Kardeşler ve Mete Kalkavan basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kardeşler, "Kariyerimizle ilgili alacağımız kararları tekrar sizlere açıklayacağız" dedi. Kalkavan ise "Bugün daha net görülmüştür ki, mesleğimize duyduğumuz saygı resmen bize karşı bir şiddet sarmalına dönüşmüştür" diye konuştu. Öte yandan TFF yetkilileri ile görüşen hakemlerin, "Bu şartlarda maçlara çıkmayız. Gelsin maçları yabancı hakemler yönetsin" dediği öğrenildi.

UTANÇ VERİCİ VE ÜZÜCÜ
Başkent'te yaşanan olay tüm dünyada ses getirdi. Dış basın, Halil Umut Meler'e yapılan saldırıya geniş yer verirken, çok çarpıcı ifadeler kullanıldı.

Daily Mail, "Rezillik" başlığını atarken, Marca, "Utanç verici ve üzücü" dedi. Bild ise "Türkiye'de skandal" ifadesini kullandı. L'Equipe, "Ankaragücü'nde başkan, hakemi dövdü", O Jogo, "Türk futbolunda şok: Başkan hakemi yumrukladı" manşetini attı. Tuttospor, "Halil Umut Meler, Rizespor karşılaşması sonunda Ankaragücü'nün Başkanı Faruk Koca'nın saldırısına uğradı" diyerek haberi sayfalarına taşıdı.


BELÖZOĞLU YİNE BAŞROLDE
Ankaragücü Başkanı Koca'nın hakm Meler'e saldırısı öncesinde Başkent ekibinin teknik direktörü Emre Belözoğlu'nun hareketleri kameralara takıldı. Belözoğlu'nun Meler'i parmağıyla işaret etmesi ve bağırması dikkat çekti. Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut'un zorlukla sakinleştirdiği Belözoğlu'nun olayların ardından ise "Çok üzgünüm" açıklama yapması tepki çekti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN