Kartal’ın planı Sarr! Beşiktaş Chelsea ile görüşmelerin başladı

Stoper arayan Beşiktaş’ın ilk hedefinin Malang Sarr olduğu ve Chelsea ile görüşmelerin başladığı öne sürüldü. İşte sizler için derlediğimiz 13 Aralık tarihli TAKVİM yurttan ve dünyadan spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Aralık 2023 Güncelleme 13 Aralık 2023, 07:01
Kartal’ın planı Sarr! Beşiktaş Chelsea ile görüşmelerin başladı

İÇİNDEKİLER

Kartal'da başkanlık görevine geldikten sonra PSG ve Chelsea gibi Avrupa'nın dev kulüpleriyle görüşmeler yapacağını açıklayan Hasan Arat'ın transferdeki öncelik verdiği ismin Malang Sarr olduğu iddia edildi. Foot Mercato'nun haberine göre; Siyah-Beyazlılar, 24 yaşındaki Fransız stoper için Chelsea ile görüşmelere başladı. Geçen sezonu Monaco'da kiralık geçiren Sarr, takımda kalabilmek için gelen tüm teklifleri reddetmişti. Ancak; menajer Mauricio Pochettino'nun oyuncuyu kadroda düşünmediği ve Sarr'ın da Kartal'a olumlu baktığı öne sürüldü. Sarr'ın kulübü Chelsea ile Haziran 2025'e kadar sözleşmesinin olduğu da hatırlatıldı.


DORTMUND'A TRANSFERİ YATTI!
F.Bahçe'nin milli yıldızı Ferdi Kadıoğlu'nun ismi Alman Ligi'nin güçlü takımlarından Borussia Dortmund ile anılıyordu. Sky Sports'un haberine göre; Dortmund bu transferi askıya almak zorunda. Sağ ayaklı sol bekin maliyetinin 25 milyon Euro olduğunun açıklanması üzerine transfer ihtimali ortadan kalktı. Sky Sports'a göre Dortmund sportif direktör Sebastian Kehl'in yeni sol bek için yalnızca 5-6 milyon Euro'luk bir mini bütçesi var.


MİCHY BATSHUAYİ 11'DE BAŞLAYACAK
Fenerbahçe'nin Belçikalı golcüsü Michy Batshuayi'nin yarın oynanacak Spartak Trnava maçına 11'de başlaması bekleniyor. Teknik Direktör İsmail Kartal'ın Edin Dzeko'yu dinlendireceği öğrenildi. Kartal'ın gerek duyulması halinde Boşnak golcüyü kullanacağı belirtildi. Bu sezon 18 maçta görev alan Belçikalı yıldız, 5 gol atarken 3 de asiste imza attı.


TRNAVA MESAİSİ SÜRÜYOR
UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu 6. ve son haftasında yarın Slovakya ekibi Spartak Trnava'yı konuk edecek Fenerbahçe, hazırlıklarını sürdürdü. Can Bartu Tesisleri'nde teknik direktör İsmail Kartal yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanın ısınma ve çabukluk çalışmalarıyla başladığı belirtildi. İdmanın pas, taktiksel ve bireysel çalışmalarla tamamlandığı aktarıldı.



ARDA GÜLER'E BÜYÜK ONUR
LA Liga ekiplerinden Real Madrid forması giyen Arda Güler, Globe Futbol Ödülleri 2023'ün Yükselen Oyuncusu ödülünün finalistleri arasında gösterildi. Globe Futbol Ödülleri 2023'ün Yükselen Oyuncusu ödülünün finalistlerinde yer alan futbolcular şu şekilde: "Saud Abdulhamid, Firas Al-Buraikan, Jude Bellingham, Moises Caicedo, Enzo Fernandez, Omar Fayed, Gavi, Arda Güler, Josko Gvardiol, Lamine Yamal" Öte yandan Fenerbahçe'nin bu yaz transfer ettiği ve şu anda Novi Pazar'da kiralık olarak forma giyen Omar Fayed de finalistler arasında.

ASLAN'DA JARELL MARTİN ŞOKU
Galatasaray Ekmas Erkek Basketbol Takımı'nın ABD'li forveti Jarell Martin'in sağ diz patellar tendonunun koptuğu bildirildi. Yıldız basketbolcu Pınar Karşıyaka ile oynanan karşılaşmada sakatlık yaşamıştı.


EN İYİSİ YİNE SWİATEK
Kadın Tenisçiler Birliği 2023 sezonunun en iyi oyuncusu ödülüne Iga Swiatek üst üste 2. kez layık görüldü. Swiatek, ABD'li Serena Williams'ın ardından bu ödülü art arda kazanan 2. tenisçi oldu.


TAHSİN ALBAYRAK VEFAT ETTİ
Eski rekortmen ve şampiyon atletlerimizden Tahsin Albayrak vefat etti. Disk ve gülle atma branşlarında şampiyonluklar kazanan ve Türkiye rekorları kıran Tahsin Albayrak 83 yaşında yaşamını yitirdi.

SİVASSPOR 4 HAFTA SONRA
Süper Lig'in 15. haftasında Konya'yı 1-0 mağlup eden Sivasspor, ligdeki 4 maçlık galibiyet hasretine son verdi. 15 haftada 4 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Yiğidolar 12. sırada yer aldı.

MARTİAL İLE YOLLAR AYRILIYOR
İNgiliz ekibi Manchester United, Anthony Martial ile sezon sonunda yollarını ayırma kararı aldı. Ada basını, 15 milyon Euro değerindeki hücum oyuncusu için United'ın bedelsiz ayrılığa da izin verdiğini yazdı.

VOLEYBOLDA DEV HEYECAN
Kadın voleybolunda dünyanın en büyük takımının belirleneceği Dünya Kulüpler Şampiyonası Çin'in ev sahipliğinde düzenlenecek. Dev organizasyon bugün başlayacak ve şampiyon 17 Aralık Pazar netleşecek.

ALPEREN CEDİ'Yİ ÜZDÜ
NBA'de Houston Rockets konuk ettiği San Antonio'yu 93-82 yendi. Houston'da Alperen Şengün 15 sayı, 9 ribaunt, 4 asist ve 2 top çalma ile oynarken, Spurs'te Cedi Osman ise 10 sayı, 2 ribaunt, 1 de asist üretti.


FUTBOLCULARA MORAL YEMEĞİ
Beşiktaşlı futbolcular, futbol takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba'nın düzenlediği moral yemeğinde bir araya geldi. Yemeğe oyuncular ve teknik heyetin yanı sıra yönetim kurulu üyesi Feyyaz Uçar da katıldı. Uçar ve Aybaba, takımın durumu hakkında Teknik Direktör Rıza Çalımbay'la görüş alışverişinde bulunurken, futbolcular da birbirleriyle sohbet etti.

ENİS DESTAN PLAKAYI YAZDI
Trabzonspor'un parlayan yıldızı Enis Destan, kulüp sosyal medyasına bir gününün nasıl geçtiğine dair bir içerik üretti. Enis Destan'ın arabasının plakasında İzmir'in yanı sıra Trabzon'un plakasını da simgeleyen 61 rakamına yer vermesi de dikkat çekti. Enis ayrıca hazırlanan videoda antrenmanlardan arta kalan zamanlarında daha çok evde kaldığını ve takım arkadaşlarıyla zaman geçirdiğini dile getirdi.


BAKASETAS'A YENİ TEKLİF OR'UN,
Anastasios Bakasetas'a üçüncü kez yeni kontrat teklifinde bulanacağı öğrenildi. Bakasetas'ın teklifi reddetmesi durumunda devre arasında takımdan ayrılabileceği iddia ediliyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN