Var yönetti, o izledi! Kanarya’nın iki penaltısı da VAR uyarısıyla geldi

Beşiktaş’ın kazandığı penaltıya F.Bahçe itiraz ederken Kara Kartal kırmızı istedi. Kanarya’nın iki penaltısı da VAR uyarısıyla geldi. İşte sziler için derlediğimiz 10 Aralık tarihli TAKVİM yurttan ve dünyadan spor haberlkeri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Aralık 2023 Güncelleme 10 Aralık 2023, 06:59
Var yönetti, o izledi!  Kanarya’nın iki penaltısı da VAR uyarısıyla geldi

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş'ın kazandığı penaltıda hakem Atilla Karaoğlan, Samet Akaydın'ın Cenk Tosun'a yaptığı müdahaleye penaltı düdüğünü çaldı. Fenerbahçe cephesi bu karara itiraz ederken, Beşiktaş cephesi de sarı kart yerine kırmızı kart gösterilmesini talep etti. Ancak VAR incelemesi sonucunda penaltı ve sarı kart kararı değişmedi. Fenerbahçe'nin kazandığı ilk penaltıda ise hakem Atilla Karaoğlan önce devam kararı verdi. Sonrasında VAR'dan uyarı geldi. Bailly'nin Szymanski'ye yaptığı hareket penaltı olarak değerlendirildi. Fenerbahçe'nin kazandığı 2. penaltı da VAR uyarısı ile geldi. Atilla Karaoğlan, Erick Bailly'nin elle oynadığını değerlendirdi ve beyaz noktayı gösterdi. Karaoğlan Tayfur Bingöl'e gösterdiği kırmızı kartı da VAR incelemesi sonucu sarıya çevirdi.


BOCHUM DA BARDHİ İÇİN PUSUDA
Trabzonspor'un eski teknik direktörü Nenad Bjelica, Kuzey Makedonyalı yıldız orta saha Enis Bardhi'yi Union Berlin'e kazandırmak istiyor. Hırvat teknik adamın yönetimden alınmasını istediği tecrübeli futbolcu için bir başka Alman kulübü daha devreye girdi. Bochum'un da Enis Bardhi'yi transfer listesine eklediği öğrenildi. Trabzonspor, yıldız oyuncuyu Levante'den 3 milyon Euro'ya aldı.



KARTAL KOLEJ'İ YIKTI
Türkiye Basketbol Süper Ligi'nin 11. haftasında Beşiktaş Emlakjet, Bahçeşehir Koleji'ni 95-94 mağlup etti. Bu sonuçla birlikte Kara Kartal, 8. galibiyetini alırken Bahçeşehir Koleji de 7 mağlubiyetini aldı. Ligde bir sonraki hafta Beşiktaş Emlakjet, Anadolu Efes'i konuk edecek. Bahçeşehir Koleji ise Reeder Samsunspor'u ağırlayacak.


ANTALYASPOR 10 KİŞİYLE KAZANDI
Trendyol Süper Lig'in 15.haftasında Antalyaspor sahasında Karagümrük'ü 2-1 mağlup etti. Ev sahibine galibiyeti getiren golleri 7. dakikada Veysel Sarı ve 13'te Adam Buksa kaydetti. Karagümrük'ün tek sayısı 42'de Güven Yalçın'dan geldi. Ev sahibinde Erdal Rakip 45+3'te kırmızı kart gördü. İkinci yarıyı 10 kişi oynayan ev sahibi kalesini gole kapatmayı başardı ve maçtan 3 puanla ayrılan taraf oldu.



SAMSUN PAŞA'YI 4 GOLLE GEÇTİ
Trendyol Süper Lig'de Samsunspor sahasında Kasımpaşa'yı 4-2 mağlup etti. Ev sahibine galibiyeti getiren golleri 11 ve Dk. 22 Moundilmadji 60'da Emre Kılınç ve 75'te Ntcham kaydetti. Konuk takımın gollerini 90. dakikada Yasin Özcan ve 90+5'te Nuno Da Costa attı. Bu sonuçla Samsunspor puanını 14'e çıkarırken Kasımpaşa ise 21 puanda kaldı. Samsun haftaya Trabzonspor ile karşılaşacak.


KOCAELİ FARKA KOŞTU
Trendyol 1. Lig'in 15. haftasında Kocaelispor deplasmanda karşılaştığı Bandırmaspor'u 3-0 mağlup etti. Konuk takıma galibiyeti getiren goller 20. dakikada Amaral, 33' te Tanque ve 51'de Barış Alıcı'dan geldi. Konuk takımda Tanque 75'te kırmızı kart gördü. Kocaelispor bu sonuçla 32 puana yükselirken ev sahibi Bandırmaspor ise 26 puanda kaldı.


ASTON VİLLA'DAN ZİRVEYE AYAR
Premıer Lig'de nefis bir cumartesi geride kaldı. Liverpool deplasmanda Crystal Palace'a karşı 57'de Mateta'nın penaltısıyla 1-0 geri düştü. 76'da Salah, 90+1'de Elliott Liverpool'a galibiyeti getirdi. 3 gün önce M.City'i 1-0 yenen Aston Villa dün Arsenal'e aynı tarifeyi uyguladı. Golü 7'de John McGinn attı. Liverpool 37 puanla yeni lider oldu. Arsenal 36'da kaldı, Villa 35 puan oldu.


REAL MADRİD 2 PUAN BIRAKTI
LA Liga'nın 16. haftasında lider Real Madrid, Real Betis deplasmanında 2 puan bıraktı. Karşılaşmanın 53. dakikasında Jude Bellingham, Real Madrid'i 1-0 öne geçirdi. 66. dakikada Aitor Ruibal Garcia dengeyi getirdi: 1-1. Real puanını 39'a, Betis 26'ya yükseltti. Real'de Arda Güler'in ay sonu hazır hale gelmesi bekleniyor.


ATALANTA'DAN MİLAN VURGUNU
Serıe A'da Atalanta konuk ettiği Milan'ı son dakikalarda bulduğu golle mağlup etti. 38'de Ademola Lookman'ın golüyle öne geçen Atalanta, 45+3'te Giroud'yu tutamadı. 55'te Lookman yine sahne aldı. 80'te Luka Jovic dengeyi getirdi. 90+5'te Luis Muriel, 3 puanı getirdi. Atalanta puanını 23'e çıkardı. Milan 29'da kaldı.



KRYRGİOS KATILAMAYACAK BAKASETAS SINIRDA!
Trabzon'da Gaziantep maçı öncesi Bakasetas sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Baka, bu akşam kart görürse Samsunspor maçında forma giyemeyecek.


TRABZONSPOR AÇIK ARA ÖNDE
Gaziantep FK ile Trabzonspor arasında bugüne kadar oynanan 15 maçta, Trabzonspor 11 kez sahadan galip ayrılırken, 4 karşılaşmada ise eşitlik bozulmadı. Trabzonspor, bu maçlarda Gaziantep FK kalesine 24 gol attı.

KRYRGİOS KATILAMAYACAK
Avustralyalı tenisçi Nick Kyrgios, sezonun ilk grand slam turnuvası 2024 Avustralya Açık'a sakatlığı nedeniyle katılamayacak. Üst üste 5. kez grand slami kaçıracak. Avustralya Açık 14 Ocak'ta start alacak.


HATAY'DA DEMİREL YOK!
Deplasmanda Başakşehir ile karşılaşacak olan Hatay'da teknik direktör Volkan Demirel bugün cezası nedeniyle kulübede olamayacak. Sakatlığı bulunan Hataylı Boudjemaa da olmayacak.


RONALDO'DAN 868. GOL
Kariyerini Al Nassr takımında sürdüren yıldız oyuncu Cristiano Ronaldo, kariyerinde bin 200. maçına çıkarken, 868. golünü attı. Portekizli yıldız bu sezon ligde 15 maça çıkarken, gol sayısını 16'ya yükseltti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN