195 gün sonra kayıp! Galatasaray'da 10 maçlık galibiyet serisi sona erdi: Hatayspor'a yenilerek bu sezon ilk kez kaybetti

Ev sahibi Hatay, 14’te Rivas’ın golüyle öne geçti... 28’de Zaha bu gole karşılık verdi. Bayern Münih yorgunu Aslan, 55’te Lamkel Ze’nin golüyle yere serildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Kasım 2023 Güncelleme 12 Kasım 2023, 06:59
195 gün sonra kayıp! Galatasaray’da 10 maçlık galibiyet serisi sona erdi: Hatayspor’a yenilerek bu sezon ilk kez kaybetti

İÇİNDEKİLER

Süper Lig lideri Galatasaray, Hatayspor deplasmanında 2-1 yenilerek zirve yarışında yara aldı. 14. dakikada Lamkel Ze'nin ortasında arka direğe hareketlenen Rivas, topu ağlarla buluşturdu: 1-0. 28'de Galatasaray eşitlik golünü buldu.

Ziyech, topu ceza sahasına ortaladı. Erce'nin, Kilama ile çarpışması nedeniyle elinden kaçırdığı topu önüne alan Zaha düzgün bir vuruşla ağlara yolladı: 1-1. 38'de Ziyech'in ceza sahasına gönderdiği top, Kilama'nın ayağından sekip üst direğe çarptı ve kornere çıktı.

İlk 45 dakikada Galatasaray hücumda istediklerini yapamadı. Sarı-Kırmızılılar'ın ilk yarıdaki gol beklentisi 0.58'di. 47'de Sanchez'in kale dibinden kafa vuruşu Erce'ye çarptıktan sonra direkte dışarı çıktı.

55'te Bashiru'nun sol kanatta topla buluşturduğu Lamkel Ze, Muslera'nın yanından topu ağlara bıraktı: 2-1... 77'de Strandberg kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldı. Topu ayağından fazla açınca Hatayspor mutlak golden oldu. Galatasaray, Süper Lig'de 12. haftada ilk yeniglisini aldı.

DEMİR YUMRUK!
Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, teknik direktörlük kariyerinde ilk kez Galatasaray'ı bir Süper Lig maçında mağlup etmeyi başardı.

İLK YARIDA İLK KEZ GOL YEDİ
Galatasaray bu sezon Süper Lig'de ilk kez bir maçın ilk yarısında kalesinde gol gördü. Sarı-Kırmızılılar daha önce oynadığı 11 maçın ilk yarılarında gol yememişti.



195 GÜN SONRA KAYIP!
Galatasaray Süper Lig'de 195 gün sonra yenilgiyle tanıştı. Sarı-Kırmızılılar ligde son olarak 30 Nisan 2023'te Beşiktaş'a karşı kaybetmişti. Bu sezon 12. maçında ilk yenilgiyle tanışan Cimbom'un 17 maçlık yenilmezlik serisi de sona ermiş oldu. Galatasaray bu sezon ilk hafta maçında Kayserispor ile berabere kalmış sonrasında oynadığı 10 maçtan galibiyetle ayrılmıştı. Aslan, ligde namağlup unvanını Mersin'de bıraktı.


ZAHA YİNE BOŞ GEÇMEDİ
Cimbom'un Süper Lig'deki son 3 golünün sahibi olan Wilfried Zaha, 2022 yılının Ağustos ayından bu yana (3 maç) ilk kez üst üste 2+ lig maçında ağları havalandırdı. Galatasaray'ın geçen hafta Kasımpaşa'yı 2-1 yendiği maçta galibiyet gollerine imza atan Wilfried Zaha, form grafiğini de her geçen gün daha da artırıyor. Bu sezon 14 maçta görev alan tecrübeli oyuncunun 5 gol ve 1 asisti bulunuyor. Yıldız futbolcu, "Attığım gole sevinemiyorum. Kaybettiğimiz için çok üzgünüm" diye konuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN