Galatasaray 70 dakika çok üstün bir futbol oynadığı Bayern Münih'e yenildi

Coman 8’de Bayern’i öne geçirdi. 30’da Icardi penaltıyı panenka ile ağlara gönderdi. Müthiş bir futbol oynayan, sayısız fırsatı harcayan Cimbom, 73’te Kane ve 79’da Musiala’nın gollerine boyun eğdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ekim 2023 Güncelleme 25 Ekim 2023, 07:01
Galatasaray 70 dakika çok üstün bir futbol oynadığı Bayern Münih’e yenildi

İÇİNDEKİLER

Şampiyonlar Ligi A Grubu 3. maçında Galatasaray, 70 dakika büyük üstünlük kurduğu maçta Bayern Münih'e 3-1 yenildi. Cimbom, 8. dakikada basit bir hatayla geri düştü.

Sane'nin pasında Kazımcan hamlesini boşa yapınca Coman düzgün vuruşla ağları sarstı: 0-1. 9'da Kerem'in volesini Ulreich kurtardı. 11'de Kerem'in uygun durumda bekletmeden vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti. 23'te Kazımcan'ın uzun tacı savunmadan direğe çarpıp kornere gitti. 28'de Kimmich'in Icardi'ye müdahalesiyle Cimbom penaltı kazandı. 30'da Icardi, panenka vuruşla golü buldu: 1-1. 38'de Kerem, kaleciye takıldı.

TORREIRA GOLE YAKLAŞTI
52'de Torreira'nın plase vuruşu yandan dışarı gitti. 60'da Torreira'nın kafa vuruşu yine dışarı çıktı. 73'te Musiala'nın pasında Kane ağları sarstı: 1-2. 79'da Kane, Musiala'ya aktardı; Alman futbolcu topu ağlara kavuşturdu. Aslan 3-1 mağlup oldu.



MANU'DAN MUCİZE GALİBİYET
A Grubu'nda Aslan'ın rakiplerinden Manchester United evinde Kopenhag'ı 1-0 yendi. ManU, 72'de çok eleştirilen Maguire'ın golüyle öne geçti. Kopenhag son dakikada penaltı kazandı. Larsson, sezon başından beri hayal kırıklığı yaşatan kaleci Onana'yı geçemedi.



İLK YARI 5-6 GOL ATABİLİRDİK
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Bayern yenilgisi sonrası konuştu. Başarılı çalıştırıcı, "İlk yarı çok net bir şekilde üstündük. Günümüzde olsak ilk yarı 5-6 gol bulabilirdik" dedi. Buruk, "Belki de uzun zamandır Bayern Münih'in oyun olarak ezildiğini insanlar görmemiştir. Ancak işin gerçeği sonuç. Sonlandırmak önemli. İkinci gol bize maçı kaybettirdi" diye konuştu. Deneyimli teknik adam,"Hedefimiz gruptan çıkmak. Bunu grubun en iyisine karşı gösterdik. Bundan sonraki maçlarda da göstereceğiz" dedi.



ÇOK FARKLI OLABİLİRDİ
Dries Mertens maç sonrası, "Oyuna çok iyi başladık. İlk yarı süperdi. İkinci yarıya baktığımızda onlara daha fazla alan verdik. Verdiğimiz alanlardan dolayı Şampiyonlar Ligi seviyesini görüyorsunuz. Elimize gelen fırsatları değerlendirsek çok farklı olabilirdi. Şu ana kadar 4 puan yaptık. Üç puan alabilirdik. Kalan maçlarımıza bakacağız." dedi.



MÜTHİŞ OYNADI AMA YETMEDİ
Aslan'ın muhteşem golcüsü Mauro Icardi, büyük bir fedakarlıkla sahaya çıktı. Geçtiğimiz cumartesi Beşiktaş derbisinde Ghezzal'ın tekmesiyle sağ ayak bileğinden sakatlanan Arjantinli golcü, Bayern Münih maçında formayı bırakmadı. 30 yaşındaki yıldız, iğneyle sahada yer alırken, Münih karşısında harikaydı. 28'de Kimmich'in müdahalesiyle penaltı kazandıran Icardi, 30'da büyük bir soğukkanlılıkla panenka vuruşu yaptı ve skora dengeyi getirdi. Icardi, Samuel Eto'o'dan (2008/09) bu yana bir Şampiyonlar Ligi sezonunda Manchester United ve Bayern Münih filelerini havalandıran ilk santrfor oldu.



RAMS PARK KAPALI GİŞE
Sarı-Kırmızılı taraftarlar Bayern Münih karşılaşmasına yoğun ilgi gösterdi. RAMS Park Stadı'nı tamamen dolduran Galatasaraylılar, yaptıkları tezahüratlarla takımlarına 90 dakika boyunca destek verdi. Taraftarlar maç sonu da futbolcuları tribünlere çağırdı.

20
G.Saray, Nisan 2017'den (30 vs Real Madrid) bu yana bir Şampiyonlar Ligi maçında B. Münih kalesine en fazla şut çeken takım oldu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN