1.3 milyarlık fiyasko! Beşiktaş'ın yeni transferleri performanslarıyla hayal kırıklığına uğrattı

Lige 9. haftada havlu atan Beşiktaş hem sahada hem kasada kaybetti... Siyah-Beyazlılar bu sezonki transferler için 45 milyon Euro (1.3 milyar TL) yükün altına girdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ekim 2023 Güncelleme 24 Ekim 2023, 07:01
1.3 milyarlık fiyasko! Beşiktaş’ın yeni transferleri performanslarıyla hayal kırıklığına uğrattı

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş'ın yeni transferlerinin ortaya koyduğu performans oldukça tartışılıyor. Yönetimin sezon başında kadroya kattığı yüksek maliyetli 7 isim şu ana kadar gösterdikleri performans ile beklentilerin altında kaldı.

Siyah-Beyazlılar'ın Norwich City'den 4 yıllığına kadrosuna kattığı Milot Rashica'nın Beşiktaş'a toplam maliyeti 13 milyon Euro'yu bulacak. Tartışılan Amartey'in 3 yıl sonundaki maliyeti ise 5.1 milyon Euro. Mavi kart kuralı ile transfer edilen Zaynutdinov'a ise 4 yıl sonunda 4.8 milyon Euro ödenecek. Kartal, hiç yararlanamadığı Onana'ya ise 4 yıl sonunda 6 milyon Euro verecek. Beşiktaş, tek sezonluk anlaşma yaptığı Eric Bailly'e ise 3,5 milyon Euro ödeme yapacak. Milan'dan transfer edilen Rebic'in iki sezonluk maliyeti ise 5 milyon Euro olacak. Kartal'ın 3 yıllık kontrat yaptığı Chamberlain'e ise toplam 7,5 milyon Euro ödenecek. Yaklaşık 1.3 milyar TL ödenecek olan kadronun performansı taraftarı düşündürüyor.

EN KÖTÜ BAŞLANGIÇ
Trendyol Süper Lig'in 9. haftası itibari ile zirvedeki rakibi Fenerbahçe'nin 11 puan gerisinde 16 puanla 4. sırada yer alan Beşiktaş, 2005-06 sezonundan bu yana 9. hafta itibariyle en kötü başlangıcını yaptı.

Siyah-Beyazlılar, 2005-06 sezonunda 25 puanla lider durumda bulunan Galatasaray'ın 13 puan gerisinde 7. sırada yer almıştı.

BURAK YILMAZ İMZAYI ATTI!
İtalyan gazeteci Fabrizio Romano, Beşiktaş teknik sorumlusu Burak Yılmaz'ın Sport Cover menajerlik şirketiyle sözleşme imzaladığını duyurdu. Paris merkezli Sport Cover'in sözleşmeli sporcuları arasında Beşiktaforması giyen Arthur Masuaku ve Fenerbahçeli Michy Batshuayi de bulunuyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN