Fenerbahçe'de İsmail Kartal hem skor hem oyun olarak Jesus'u solladı! Jesuslu Kanarya, maç başına 1.2 gol yerken bu rakam İsmail hoca ile 0.4’e düştü

Jesus ile 1.8 net gol pozisyonuna giren Fenerbahçe, Kartal ile 3.6 rakamına ulaştı. Jesuslu Kanarya, maç başına 1.2 gol yerken bu rakam İsmail hoca ile 0.4’e düştü.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Ekim 2023 Güncelleme 10 Ekim 2023, 07:04
Fenerbahçe’de İsmail Kartal hem skor hem oyun olarak Jesus’u solladı! Jesuslu Kanarya, maç başına 1.2 gol yerken bu rakam İsmail hoca ile 0.4’e düştü

İÇİNDEKİLER

F.Bahçe, ligde Kasımpaşa'yı mağlup etti ve 8 maçta 8 galibiyet alarak en iyi sezon başlangıcı rekorunu egale etti. Sezon başında yıldız isimleri kadrosuna katarak gövde gösterisi yapan Kanarya, İsmail Kartal ile bu sezon oynadığı 16 resmi maçın tamamını kazanmayı başardı. İsmail Kartal'ın Fenerbahçesi, geçtiğimiz sezon takımı çalıştıran Jorge Jesus'u hem skor hem de oyun olarak geride bırakmayı başardı.

2 KATINA ÇIKTI
Fener, Portekizli teknik adam döneminde 2.4 gol ortalaması ile oynuyordu. Kartal ise 2.5 gol ortalaması yakaladı. En dikkat çekici istatistik ise Fenerbahçe'nin bu sezon maç başına 3.6 net gol pozisyonuna girmesi... Jesus döneminde bu rakam 1.8 idi. Gol beklentisi ortalaması ise 1.9'dan 2.6'ya yükseldi.

AZ GOL YİYOR
Jesuslu Kanarya maç başına 1.2 gol yerken, İsmail Kartal yönetimindeki Fener maç başına 0.4 gol yiyor. Kalesindeki gol beklentisi ise 1'den 0.4'e düştü. Başarılı pas oranını 410'dan 434'e çıkaran Sarı-Lacivertliler, Kartal ile birlikte hem iyi skorlar alıyor hem de oyun olarak taraftarını mest ediyor.

YABANCI OLSA HEYKELİ DİKİLİRDİ
Bir kere teknik direktör İsmail Kartal'a en büyük övgüyü Fenerbahçe taraftarı maç sonlarında veriyor... Onun için en değerli olan şey de taraftarın bu sevgisi. İşin futbol camiası kısmına gelirsek, onun yaptıklarını yabancı bir hoca yapmış olsaydı heykelini dikmek için yer aramaya başlamıştık. (İLKER YAĞCIOĞLU)

REAL MADRİD'İ SOLLADI!
Süper Lig'de 5-0 kazandığı Çaykur Rizespor maçında rakip ceza sahasında 61 kez topla buluşan Fenerbahçe, rekor bir rakama ulaşmıştı. Kasımpaşa maçında ise 46 kez rakip ceza sahası içinde topla buluştu.

Fenerbahçe bu sezon 5 büyük lig ve Süper Lig'de rakip ceza sahasında topla buluşma ortalaması en yüksek takımlar arasında yer aldı. Söz konusu alanda Avrupa'da 3. sırada bulunan Fenerbahçe'nin Real Madrid'i geride bırakması dikkati çekti.

Listenin ilk sırasında 45.1 ile Bayern Münih yer aldı. Tottenham 42.6 ile ikinci, Fenerbahçe ise 38.4 ile 3. basamakta yer buldu. Real Madrid de 38.2 listenin 4. sırada bulunuyor.

FENERBAHÇE DUVARI
Süper Lig'de son olarak Kasımpaşa'yı 2-0 yenen Fenerbahçe, hücum performansıyla olduğu kadar savunma performansıyla da dikkatleri çekiyor. Sarı-Lacivertliler rakiplerine gol şansı tanımıyor.

Oynadığı 4 deplasman maçını gol yemeden kazanan Kanarya, Süper Lig tarihinde ilk kez ilk 4 deplasman maçında kalesini gole kapattı. Deplasmanda tarihi bir başlangıç yapan F.Bahçe, sahasındaki 4 maçta ise 3 gol yedi. Kanarya'da 15 günde 4 Süper Lig maçına çıkan Dominik Livakovic, bu karşılaşmalarda kalesini gole kapatarak adından söz ettirdi.

Hırvat eldiven, Alanya, Başakşehir, Rize ve Kasımpaşa maçlarında gol yemedi. Deneyimli kaleci, ligde 360 dakikadır gol yemiyor. Livakovic, Fenerbahçe formasıyla bu sezon 6 maça çıktı ve sadece Antalyaspor ve Nordsjaelland maçlarında gol yedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN