Beşiktaş Konferans Ligi'nde 2-0 öne geçtiği maçta Lugano'ya boyun eğdi! Taraftarlardan 'Yönetim istifa' protestosu...

Siyah-Beyazlılar, 38 ve 52’de Aboubakar’ın golleriyle öne geçti. Lugano, 81’de Aliseda, 86’da Vladi ve 90’da Bailly (kk.) ile Kartal’ı yıktı. Beşiktaş taraftarı, Lugano maçında da tepkisi sürdürdü. Maç başlamadan önce Ahmet Nur Çebi ve yönetimini istifaya davet eden taraftarlar, "Söylesene bize hoca, takım neden oynamıyor" diyerek Şenol Güneş'e de tepki gösterdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ekim 2023 Güncelleme 06 Ekim 2023, 06:58
Beşiktaş Konferans Ligi’nde 2-0 öne geçtiği maçta Lugano’ya boyun eğdi! Taraftarlardan ’Yönetim istifa’ protestosu...

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş Konferans Ligi D Grubu 2. maçında İsviçre ekibi Lugano'ya evinde 3-2 kaybetti. 38'de Ghezzal'ın ortasında Aboubakar uçarak yaptığı kafa vuruşuyla topu filelerle buluşturdu: 1-0. 52'de çalımlarla ceza sahasına giren Aboubakar yaptığı klas vuruşla skoru 2-0'a taşıdı.

64'te Celar'ın şutu önce Ersin'den sonra üst direkten oyuna döndü. Lugano, 81'de Aliseda'nın golüyle farkı 1'e indirdi: 2-1. 86'de Lugano eşitlik golünü buldu.

Sağ kanattan çevrilen topta Vladi içeride boş kaldı ve topu ağlara yolladı: 2-2. 90'da Vladi'nin şutunda Bailly araya girmek isterken top ona çarptı ve ağlara gitti: 2-3. Kartal, rakibine mağlup olurken iki maç sonunda 1 puanda kaldı.



ARADA BÜYÜK FARK VAR!
Beşiktaş evinde büyük yıkım yaşarken iki takım arasındaki ekonomik fark da dikkatlerden kaçmadı. İsviçre ekibi Lugano'nun yıllık maaş bütçesi sadece 4 milyon Euro... Takım değeri ise 24 milyon Euro. Temsilcimiz Beşiktaş'ın ise takım değeri 130 milyon Euro... Futbolculara ödenen yıllık maaş ise yaklaşık 35 milyon Euro. Aradaki büyük uçuruma rağmen Kartal'ın ortaya koyduğu performans büyük tepki çekti.

ABOUBAKAR BİLE YETMEDİ
Beşiktaş'ın golcüsü Vincent Aboubakar, Lugano maçını da boş geçmedi. Süper Lig'deki son 3 maçında da gol atma başarısı gösteren yıldız isim, Konferans Ligi'ndeki Lugano sınavında da gollerine devam etti.

Bu sezon 15 maçta 10 gol, 3 asiste ulaşan tecrübeli oyuncu maç sonrası ise üzgündü. Beşiktaş adına Avrupa kupalarında en fazla gol atan yabancı oyuncu olan Vincent Aboubakar (13), Siyah-Beyazlı formayla Oktay Derelioğlu'nun (14) ardından en yüksek sayıya ulaşan isim durumunda.

DOLMABAHÇE'DE TARİHİ PROTESTO
Beşiktaş taraftarı, Lugano maçında da tepkisi sürdürdü. Maç başlamadan önce Ahmet Nur Çebi ve yönetimini istifaya davet eden taraftarlar, "Söylesene bize hoca, takım neden oynamıyor" diyerek Şenol Güneş'e de tepki gösterdi.

Atılan goller sonrası, 'Yönetim istifa' protestosuyla Dolmabahçe inledi. Takıma destek veren taraftarlar da tepki gösterenleri ıslıkladı. Maç öncesi protestolarda yüksek sesle müzik çalındığı görüldü. Maçın bitmesinin ardından yaklaşık 45 dakika tribünde kalan Siyah-Beyazlı taraftarlar Ahmet Nur Çebi'yi istifaya davet etti.



CLUB BRUGGE 1-0'LA GÜLDÜ
Konferans Ligi D Grubu'ndaki diğer maçta Club Brugge deplasmanda Bodo Glimt'i 1-0 yendi. Belçika ekibine galibiyeti getiren golü 20. dakikada Vanaken kaydetti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN