Kadıköy'den çıkış yok! Fenerbahçe'nin rotasyon kadrosu Konferans Ligi'nde Nordsjaelland’a karşı şov yaptı: Uçan Portekizli Crespo...

İsmail Kartal maça 7 değişiklikle çıktı. Fazla süre bulamayan oyuncular Nordsjaelland’a karşı şov yaptı. Crespo ve Batshuayi golleriyle dikkat çekerken Mert Hakan, Kent ve King de oyunlarıyla tam not aldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Eylül 2023 Güncelleme 22 Eylül 2023, 06:59
Kadıköy’den çıkış yok! Fenerbahçe’nin rotasyon kadrosu Konferans Ligi’nde Nordsjaelland’a karşı şov yaptı: Uçan Portekizli Crespo...

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Konferans Ligi'ndeki Nordsjaelland karşılaşmasına son oynanan Antalyaspor maçının 11'ine göre 7 değişikle çıktı. Kartal, Antalya maçına 11'de başlayan Becao, Zajc, Szymanski, Tadic ve Edin Dzeko'ya ilk 11'de şans vermedi.

Sakatlığı bulunan Cengiz Ünder ve dinlendirilen Ferdi Kadıoğlu ise kadroda yer almadı. Tecrübeli teknik adam bu isimlerin yerlerine Djiku, Oosterwolde, Mert Hakan, Crespo, King, Kent ve Batshuayi'ye 11'de şans verdi.

İSTEKLİ TAVIRLARI BEĞENİLDİ
Tecrübeli teknik adamın sahaya sürdüğü isimler kusursuza yakın bir performans sergileyerek takımın as oyuncularını aratmadı. Crespo ve Batshuayi gollerinin yanında istekli tavırlarıyla da dikkat çekti. Kent ve Mert Hakan da oyundan çıkana kadar etkili performans sergiledi. Kanarya, İsmail Kartal'ın büyük rotasyonla çıktığı maçı yıldızların performansıyla kazandı.

UÇAN PORTEKİZLİ
Crespo'nun kafayla attığı muhteşem gol, eski Fenerbahçeli Robin Van Persie'nin Hollanda formasıyla İspanya'ya attığı kafa golünü hatırlattı. Crespo için, "Uçan Portekizli" yorumları yapıldı. Transfer döneminde 'gidecek mi, kalacak mı?' tartışmaları yaşanan Miguel Crespo, takımdaki yerini korurken, dün uzun bir aradan sonra 11'de yer aldı.

En son 26 Temmuz'daki Zimbru maçında 90 dakika forma giyen Portekizli oyuncu, Nordsjaelland karşısında 6 numaralı pozisyonda görev yaptı. Hafta sonu Antalyaspor'a karşı İsmail Kartal bu bölgede Zajc'ı kullanmıştı.

Crespo, Zajc'a göre çok daha üstün bir performans sergileyerek alkış aldı. Üstelik Crespo 24'te öyle bir gol attı ki herkese şapka çıkarttı.

27 yaşındaki futbolcu, kafa vuruşuyla topu ağlara yollarken, Robin Van Persie'nin İspanya Milli Takımı'na attığı ve sonrasında "Uçan Hollandalı" lakabını aldığı golün benzerini kaydetti. Crespo'ya gol sonrası sosyal medyada "Uçan Portekizli" yorumları yapıldı.

LİVAKOVİC KALEDE BÜYÜK GÜVEN VERDİ
Fenerbahçe'nin Hırvat kalecisi Dominik Livakovic Sarı-Lacivertli formayla ilk Avrupa maçına çıktı. 28 yaşındaki file bekçisi 1 gol yese de yaptığı kurtarışlar ile kalesinde güven verdi. Sarı-Lacivertli taraftarlar da Livakovic'e maç önü ve sonrasında sevgi gösterisinde bulundu.



ZOR BİR TAKIMI MAĞLUP ETTİK
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, 3-1 kazanılan maçın ardından konuştu. Başarılı çalıştırıcı, "Gerçekten çok zor bir takıma karşı oynadık. Bu takımın Avrupa'da gol yemeden maçlarını kazanması, liginde Kopenhag'la berabere kalması, 2 puan farkla 3. olması... Bir oyun sistemleri var. Genç ve koşan bir takım" dedi. Kartal, "Rakibe çok fazla 2. ve 3. bölgede oynama şansı vermedik. Bize üzerlerine çekmeye çalıştılar. İlk devre bunu çok fazla başaramadılar. Bugünkü planlarımız tuttu. Oyuncularımızı tebrik ediyorum" ifadesini kullandı.

MONTELLA TRİBÜNDEN İZLEDİ
TFF'nin dün 3 yıllığına Milli Takım'ın teknik direktörlüğüne getirildiğini açıkladığı İtalyan çalıştırıcı Vincenzo Montella, Fenerbahçe'nin, Nordsjaelland ile oynadığı karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile birlikte tribünlerden takip etti.

TARAFTARLARDAN YOĞUN İLGİ
Fenerbahçe taraftarları, Nordsjaelland ile oynanan karşılaşmaya yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 42 bin taraftar vardı.

FRED'TEN SAMBA
F.Bahçe'nin Brezilyalı yıldızı Fred, her maçta büyülemeye devam ediyor. 30 yaşındaki futbolcu maçın 24. dakikasında sağ kanatta kazanılan serbest vuruşta topun başına geçti. Fred'in ceza sahasına yolladığı topa Crespo kafayı vurunca Sarı- Lacivertliler, 1-0 öne geçti. 30. dakikada ise rakip yarı sahada pres yapan Fred kazandığı topu Batshuayi'ye aktardı. Belçikalı futbolcunun golü sonrası Fred ikinci asistini yapmış oldu. Brezilyalı yıldız ayakta alkışlandı.

KADIKÖY'DEN ÇIKIŞ YOK!
Fenerbahçe evinde oynadığı son 10 Avrupa kupası maçını kaybetmedi. Sarı- Lacivertliler, 9 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Fenerbahçe, iç sahada üç farklı dönemde 10 + karşılaşmalık seri yakalayan ilk Türk takımı oldu. 2006-2008 arası 15 maç, 2015-2017 arası 11 maç ve 2022- 2023 arasında toplam 10 maça ulaştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN