Okan Buruk’a 35 milyon TL! Galatasaray'da şampiyon hocanın yeni maaşı netlik kazandı

Geçen sezonun şampiyonu olan Galatasaray, teknik patron Okan Buruk ile sezon sonuna kadar yola devam etme kararı aldı. 20 milyon TL olan maaşı 35 milyon TL'ye çıkarılan Buruk, "Benim için maddiyat ikinci, başarı birinci sırada" diye konuştu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Eylül 2023 Güncelleme 15 Eylül 2023, 08:39
Okan Buruk’a 35 milyon TL! Galatasaray’da şampiyon hocanın yeni maaşı netlik kazandı

İÇİNDEKİLER

Cimbom'da Dursun Özbek'in başkanlığa seçilmesinin ardından teknik direktörlük görevine getirilen Okan Buruk, geçen sezon Galatasaray'a tarihindeki 23. şampiyonluğunu kazandırmıştı. Devler Ligi bileti de alan Aslan'da Okan Buruk'un maaşına düzenleme yapıldı.



2024 SEZONU SONUNA KADAR
Son olarak yıllık 20 milyon TL kazanan 49 yaşındaki teknik adamın kontratında 1 yıllık sözleşme uzatma opsiyonu bulunuyordu. Geçen sezon mutlu sona ulaşan Sarı-Kırmızılılar'ın hocası Buruk'un kontratı 2024 yılına kadar uzatıldı. Söz konusu kontratın uzatıldığı Türkiye Futbol Federasyonu'na da bildirildi. Okan Buruk'a kulüp tarafından ödenecek yeni maaş 35 milyon TL olduğu öğrenildi.


PARA İKİNCİ PLANDA KALIYOR
Yeni sözleşme hakkında konuşan Okan Buruk, "En büyük hayalim G.Saray'ın teknik direktörü olmaktı. Bunu da devam ettirmek istiyorum. Bizim için maddiyat her zaman ikinci planda gelir. Galatasaray'ın başarısı ise birinci planda olur" ifadelerini kullandı. Trendyol Süper Lig'de 3 maç oynayan Galatasaray, 2 galibiyet 1 beraberlik aldı. 5. haftaya 7 puanla 3. sırada giren Cimbom, Şampiyonlar Ligi'nde ise Bayern Münih, Manchester United ve Kopenhag ile gruptan çıkma mücadelesi verecek.

2.56 PUAN ORTALAMASI TUTURDU
Bu sezon Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig'de 9 maçta 7 galibiyet ve 2 beraberlik alan Okan Buruk, yenilgi tatmadı ve maç başına 2.56 puan ortalaması yakalamayı başardı.


HEDEF 24. ŞAMPİYONLUK
Aslan'ın hocası yüksek tempolu maçlara hazır olduklarını dile getirdi ve şampiyonluk mesajı verdi. Okan Buruk, "Lig ve Şampiyonlar Ligi'ndeki yüksek tempolu maçlara hazırız. Hedefimiz 24. şampiyonluk ve Devler Ligi'nde gruptan çıkmak" dedi. Okan Buruk, G.Saray'ın başında 48 maça çıkarken, 2.44 puan ortalaması yakaladı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN