Takvim Gazetesi yazarları Milli Takım'da yaşanan süreci değerlendirdi: "Hoca kendini sorgulamalı bence bir an önce gönderilmeli"

İlker Yağcıoğlu: Kuntz ile yolların ayrılması artık şarttır. Yoksa 2024 hayallerimiz sona erecek. Oktay Derelioğlu: Konu kapandı, toplu istifa gerek. Evren Turhan: Hoca kendini sorgulamalı. Bence bir an önce gönderilmeli. Ulaş Özdemir: Bu saatten sonra bağın yeniden kurulması mümkün değil. İnatlaşmadan süreci sonlandırmak lazım.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Eylül 2023 Güncelleme 14 Eylül 2023, 08:34
Takvim Gazetesi yazarları Milli Takım’da yaşanan süreci değerlendirdi: Hoca kendini sorgulamalı bence bir an önce gönderilmeli

İÇİNDEKİLER

Alman çalıştırıcı Stefan Kuntz yönetimindeki A Milli Futbol Takımımız, son dönemlerde tat vermeyen futbolu ve aldığı sonuçlarla eleştiri oklarının hedefi oldu. Milli Takımımız'da forma giyen futbolcularla teknik heyet arasındaki bağlar, 4-2 kaybettiğimiz Japonya maçıyla birlikte onarılamaz bir boyuta geldi. Yazarlarımız, Alman çalıştırıcı ve futbolcular arasındaki ilişki ve Ay-Yıldızlı ekibimizin geleceğiyle ilgili yol haritasını paylaştı. İlker Yağcıoğlu, "Stefan Kuntz ile yolların ayrılması şart. Yoksa 2024 hayallerimiz sona erecek" derken, Evren Turhan, "Bence Kuntz bir an evvel gönderilmeli" dedi.

Bağların artık onarılamayacak boyutta olduğuna dikkati çeken Ulaş Özdemir, "İnatlaşmadan bu süreci sonlandırmak lazım" yorumu yaptı. Oktay Derelioğlu ise "Faroe Adaları maçının ardından yaptığı açıklamalarla bence konu kapandı. O ekibin komple istifa etmesi gerekiyor. Toplu istifa gerek" diyerek süreçle ilgili tespitlerini paylaştı.



YOL AYRIMI ŞART OLDU
Kulağımıza Kuntz ve oyuncular arasında bir problem olduğu geliyordu. Kuntz bunu resmen ifşa etti. Bu saatten sonra oyuncuların yüzüne bakamaz, baksa da göreceği şey nefret ve öfke olur. Dolayısıyla zaten milli takımımıza hiçbir katkı sağlayamayan Kuntz ile bir an önce yolların ayrılması şarttır. Yoksa 2024 hayallerimiz sona erecek. (İLKER YAĞCIOĞLU)

TOPLU İSTİFA GEREKİYOR
Öncelıkle Kuntz'un arkasında Hamit Altıntop duruyor. Gruptan çıkma şansımız var. Fakat; Kuntz'un antrenörlüğünden yüzde 90'lık kesim memnun değil. Faroe Adaları maçından sonraki açıklamaları sonrasındaki hiçbir şeyi konuşmaya gerek yok. Oradaki ekibin tamamı, yani herkes istifa etmeli. (OKTAY DERELİOĞLU)

BİR AN ÖNCE GÖNDERİLMELİ
Teknik adam oyuncuları eleştirebilir. Kendi performansı da iyi değil. Oyuncularla diyaloglarının iyi olduğunu da düşünmüyorum. Milli Takım'a gelen oyuncular fiziki açıdan en hazır oyunculardır. Japonya maçından sonra "Fiziksel olarak bizden üstündüler" demesi kendi hatalarını örtmektir. Kuntz bir an önce gönderilmeli... (EVREN TURHAN)

İNATLAŞMADAN SONLANDIRILMALI
Kuntz geldiğinden beri oyuncu seçimleri başta olmak üzere oyunu ve süreç yönetimiyle ilgili sürekli tartışılan bir teknik direktör. Sahaya ne bir akıl ne de doğru bir organizasyon koyabildi. Bu durum kendisini oyuncu bazlı değil ülkeden de kopardı. Bu bağın yeniden kurulması mümkün değil. İnatlaşmadan süreci sonlandırmalı. (ULAŞ ÖZDEMİR)

MİLLİ TAKIM GURUR VERİR
Hatayspor'u çalıştıran Volkan Demirel, 3 büyükler ve A Milli Takım'dan kendisine teklif gelmesi halinde nasıl bir yol izleyeceği sorusuna cevap verdi. Asist Analiz'e konuşan Demirel, "İlk önce gurur duyarım. Fakat; olduğu zaman karar veririm. Şu anda önceliğim Hatayspor'u ayağa kaldırmak. Fenerbahçe haricinde bir teklif olursa, buna şimdi cevap veremem" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN