Nenad Bjelica siftah peşinde: Beşiktaş karşılaşmasında sahadan 3 puanla ayrılarak ilk derbi zaferini planlıyor

Hırvat teknik adam Nenad Bjelica, kurmaylarıyla birlikte milli arada Beşiktaş’ı A’dan Z’ye kadar analiz etti. İşte sizler için derlediğimiz 14 Eylül tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Eylül 2023 Güncelleme 14 Eylül 2023, 07:00
Nenad Bjelica siftah peşinde: Beşiktaş karşılaşmasında sahadan 3 puanla ayrılarak ilk derbi zaferini planlıyor

İÇİNDEKİLER

148 gündür Trabzonspor'un başında bulunan Hırvat teknik adam Nenad Bjelica, bu süreçte oynanan 12 maçta 6 galibiyet ve 6 mağlubiyet elde etti. Bjelica, geçtiğimiz sezon deplasmandaki Fenerbahçe karşılaşmasını 3-1 ve bu sezon oynadığı Galatasaray derbisini ise 2-0 kaybetmişti. Göreve geldiği günden itibaren ilk kez iç sahada Beşiktaş'a karşı mücadele verecek olan Bjelica, sahadan 3 puanla ayrılarak ilk derbi zaferini elde etmeyi planlıyor. Hırvat hocanın, Mendy, Pepe ve Onuachu takviyeleriyle eli güçlenmiş oldu.

UMUT MERAŞ'TAN VAZGEÇTİK!
Bu sezon Beşiktaş'ta yeterince şans bulamayacağı için ayrılacağı gündemde olan Umut Meraş ile ilgili flaş gelişmeler yaşandı. 27 yaşındaki sol beke talip olan Samsunspor'un başkanı Yüksel Yıldırım yaptığı açıklamada, "Beşiktaş, Umut Meraş'ı kiralık vermek istedi. Biz ise opsiyonlu şekilde kadromuza katmak istedik. Ama olmadı, anlaşamadık. Bu transferden vazgeçtik" diye konuştu.



ŞENOL HOCANIN YENİ ÜÇLÜSÜ
Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında 17 Eylül Pazar günü deplasmanda Trabzonspor ile karşı karşıya gelecek Beşiktaş'ta bu maçın hazırlıkları sürüyor. Sakatlığını tamamen atlatan Rachid Ghezzal'ın yükselen formu ise teknik heyetin yüzünü güldürdü. Şenol Güneş'in Milli takım kampına giden Aboubakar'ın dönüşü ile ileri uçta Rashica, Aboubakar, Ghezzal üçlüsünü kurguladığı ve Trabzonspor maçında bu üçlüyü sahaya sürme ihtimalinin güçlü olduğu belirtildi.

MANGALIN DA KRALI ARDA
Fener'den Real Madrid'e transfer olan Arda Güler, bu kez mangal başında hünerlerini sergiledi. Yıldız ismin ablası Nurgül Güler, bu fotoğrafı çekerek sosyal medyada, "Gülüşüne kalbimi bıraktım" ve "Alev alev bakarak mı yaktın mangalı aslan parçası" notlarıyla paylaştı. Söz konusu paylaşım büyük beğeni topladı.

TÜM ÜYELERİ BEKLİYORUZ
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile teknik direktör Okan Buruk, Galatasaray eski İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak'ın geleneksel Karadeniz yemekleri davetini katıldı.16 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirecekleri Olağan Divan Kurulu toplantısı öncesinde üyelere çağrıda bulunan Dursun Özbek, "Bu Divan Kurulu toplantısı geleceğimiz adına çok önemli. Galatasaray geleceğiyle ilgili önemli konular konuşacağız. Kemerburgaz Tesislerimize tüm üyelerimizi bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

SAMSUN MESAİSİ SÜRÜYOR
Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Yılport Samsunspor ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını dün Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yaptığı antrenmanla sürdürdü. Teknik Direktör Okan Buruk yönetimindeki idmanda oyuncuların istekli tavırları dikkat çekti.



LİSANSI DONDURULACAK
Galatasaray'da yabancı oyuncu kontenjanının 15 olması sebebiyle Fransız futbolcu Leo Dubois ile yolların ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Süper Lig ekiplerinden teklifler alan Fransız oyuncunun takımdan ayrılmak istememesi durumunda ise lisansı askıya alınacağı öğrenildi. Dubois'nın Galatasaray ile olan kontratı 2025 yılında sona erecek. 28 yaşındaki futbolcu Galatasaray ile şu ana kadar 28 maça çıktı. Leo Dubois bu karşılaşmalarda 1 gol, 3 asist yaptı.

LİGİN FAVORİSİ GALATASARAY
Süper Lig heyecanı Milli ara sonrası bu hafta oynanacak karşılaşmalarla devam edecek. 5. hafta mücadeleleri öncesi iddaa risk yönetimi yeni şampiyonluk oranlarını açıkladı. Galatasaray 2.60'lık oranla favori gösterilirken, Fenerbahçe'ye 2.70 ve Beşiktaş'a 3.50 oran verildi. Trabzonspor'un oranı ise 20.00 oldu. Adana Demirspor'un 15.00 oranla Trabzonspor'un üstünde yer alması dikkat çekti. Ligde Fenerbahçe 9 puanla liderlik koltuğunda oturuyor.



TRABZON-BEŞİKTAŞ BAYARSLAN'IN
Trendyol Süper Lig'de 5. hafta müsabakaları cumartesi, pazar ve pazartesi günü oynanacak.

Haftanın hakemleri dün MHK tarafından açıklandı. Pazar günü oynanacak Trabzonspor- Beşiktaş derbisinde hakem Volkan Bayarslan görev yapacak.



KING'IN PEŞİNDELER
Fenerbahçe'nin Norveçli yıldızı Joshua King'e Katar Ligi'nden bir takımın teklif yaptığı öğrenildi. 2022 yılında Sarı- Lacivertliler'e imza atan 31 yaşındaki futbolcu, İsmail Kartal ile performansını artırdı. Ancak yabancı kontenjanındaki fazlalık nedeniyle Fenerbahçe'nin bu teklife olumlu yaklaşabileceği öğrenildi.

1 MİLYONA GELDİ BEDAVAYA GİTTİ
Galatasaray, Çaykur Ruizespor'dan 2020 yazında 1 milyon 150 bin Euro karşılığında kadrosuna kattığı Oğulcan Çağlayan'ın kontratını önceki gün feshettiğini duyurmuştu. Oğulcan bedelsiz olarak Trendyol Süper Lig ekiplerinden Gaziantep FK'ya transfer oldu. Sarı-Kırmızılı takımda beklentilerin altında kalan 27 yaşındaki forvet kiralık olarak Pendikspor , Giresunspor ve Eyüpspor formaları giymişti.

KEREM AKTÜRKOĞLU SEFERBERLİĞİ
Galatasaray'da milli takımın Ermenistan ile oynadığı maçta sakatlanan Kerem Aktürkoğlu'nun 5. haftada oynanacak Samsunspor maçına yetiştirilmesi için büyük çaba sarf edildiği öğrenildi. Teknik Direktör Okan Buruk'un da yıldız futbolcuyu tam hazır olmadan sahaya sürmek istemiyor.

MİLLİ YILDIZLAR GERİ DÖNDÜ
Trabzon'da milli takımdan dönen oyuncular, Bakasetas, Kourbelis, Fountas, Poyraz Efe, Abdurrahman Bayram ve Oğuzhan Yılmaz, antrenmana katıldı. Nenad Bjelica yönetiminde yapılan antrenmanın ilk bölümünde koordinasyon çalışması gerçekleştirildi. Ayak tenisi ile devam eden antrenman, pozis- yon oyunu çalışması ile tamamlandı.

BAYARSLAN TEPKİSİ!
Trabzon ile Beşiktaş arasındaki derbiyi Volkan Bayarslan yönetecek. Bayarslan, kariyerinde 8 kez Siyah- Beyazlıların, 6 kez de Bordo-Mavililerin müsabakalarında düdük çaldı. Trabzonspor, Volkan Bayarslan idaresinde galibiyete ulaşamadı. Bordo-Mavili taraftarlar yaptıkları yorumlarda derbiye Bayarslan'ın atanmasına tepki gösterdi.

MARTIAL İLE YOLLAR AYRILIYOR
Manchester United, 2015'te 60 milyon Euro ödeyerek aldığı Anthony Martial'ın sözleşmesindeki 1 yıl uzatma opsiyonunu kullanmayarak 2024 yazında vedalaşmayı planlıyor. Martial bu sezon 3 maçta görev aldı.

BATUHAN GÜMÜŞHANE'DE
Gümüşhanespor, Fatsa Bld.'den orta saha Batuhan Eren ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. 23 yaşındaki genç yıldız, başarılı olmak için elinden gelenin en iyisini yapacağını söyledi.

KLOPP TEKLİFİ REDDETTİ
Jürgen Klopp, Almanya Futbol Federasyonu'ndan gelen milli takım teknik direktörlüğü teklifini geri çevirdi. Alman hocanın Liverpool ile 2026 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

MARCO VERRATTI AL ARABI'DE
İsmi uzun süre Galatasaray ile anılan Marco Verratti, Katar ekibi Al Arabi'ye transfer oldu. 30 yaşındaki futbolcunun 45 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer edildiği kaydedildi. İtalyan yıldız 2 yıllık sözleşme yaptı

BARÇA'NIN HAALAND PLANI
Ada basını, Barcelona'nın, Manchester City'nin Norveçli forveti Erling Haaland için 2025 yılında 150 milyon Pound'luk bir hamle yapacağını iddia etti. Haaland'ın kontratı 2027 yılında bitecek.

LYON LAMPARD'I İSTİYOR
İngiliz basını, Laurent Blanc ile yollarını ayıran Fransız ekibi Lyon'un teknik direktörlük görevine son olarak Chelsea'yi çalıştıran İngiliz çalıştırıcı Frank Lampard'ı getirmek istediği iddiasında bulundu.

ASLAN GALİBİYETLE BAŞLADI
Kadınlar Basketbol Ligi başladı. Galatasaray, Emlak Konut'u 56-46 yendi. Diğer sonuçlar: Antalya-Nesibe Aydın: 67-58, Mersin-Fenerbahçe: 76- 74, Beşiktaş-Tarsus: 88-78.