Yolunuz açık olsun! Filenin Sultanları olimpiyat hedefi için Japonya’ya gitti: Dünyada 1 numarayız

Dünya 1 numarası ve Avrupa şampiyonu Milli Takımımız, Olimpiyat Elemeleri’ndeki ilk maçını haftaya Porto Riko ile oynayacak. A milli Kadın Voleybol Takımı'nın kaptanı Eda Erdem, Japonya yolculuğu öncesi açıklamalarda bulundu. Erdem, "Önemli bir başarı kazandık. Bulutların üstünde yaşıyormuşum gibi hissediyorum" dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Eylül 2023 Güncelleme 09 Eylül 2023, 07:01
Yolunuz açık olsun! Filenin Sultanları olimpiyat hedefi için Japonya’ya gitti: Dünyada 1 numarayız

İÇİNDEKİLER

Milletler Ligi'ni kazandıktan sonra Avrupa şampiyonluğuna uzanan ve ülkemize büyük bir sevinç yaşatan A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Olimpiyat Oyunları Elemeleri için dün Japonya'ya uçtu.

Avrupa şampiyonluğu sonrasında 3 gün izin yapan Sultanlar, Olimpiyat Oyunları Elemeleri için toplandı ve sonrasında ise Japonya'ya hareket etti. A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Elemeleri'nde B Grubu'nda mücadele edecek. Milliler ilk maçında 16 Eylül'de Porto Riko ile karşılaşacak. Sonrasında ise Bulgaristan, Peru, Arjantin, Brezilya, Japonya ve Belçika ile mücadele edecek. Sultanlar, Dünya 1 numarası olduğu için olimpiyatlara direkt katılabiliyor.

Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın FIVB Milletler Ligi ve 2023 CEV Avrupa Şampiyonası zaferleri ile ilgili açıklamalar yaptı.

Üstündağ, "Dünyada 1 numarayız, Avrupa'nın da şampiyonuyuz. Artık sırada ne var sorusu soruluyor. Türkiye'nin gururlanacağı hangi organizasyon varsa hedefimiz o organizasyonda zirvede olmak. 2024 Paris Olimpiyatları'na katılacak ve orada derece elde edecek güçteyiz" dedi.



HERKES GURURLANSIN İSTEDİK
Milli Takım'ın yıldızlarından Derya Cebecioğlu, "Bu takım yıllardır kupanın peşinden koşuyor. Yıllardır başarıların tesadüf olmadığını gösterdik ama altın madalyamız eksikti. Herkes daha çok istedi ve Türkiye'mize altın madalya getirip gururlandıralım istedik" ifadelerini kullandı.

OLUŞTURDUĞUMUZ ŞEYDEN MUTLUYUM
Filenin Sultanları'nın büyük başarısında şüphesiz koç Daniele Santarelli'nin payı büyük. İtalyan çalıştırıcı, "Hem oyunun içindeki hem de kenardaki potansiyel oyuncular çok yetenekli. Bu yaz benim için mükemmel bir yaz oldu. Burada olmaktan çok memnunum. Bu oluşturduğumuz şeyden çok mutluyum, gurur duyuyorum" diyerek sevincini paylaştı.



BULUTLARIN ÜSTÜNDE YAŞIYORUM
A milli Kadın Voleybol Takımı'nın kaptanı Eda Erdem, Japonya yolculuğu öncesi açıklamalarda bulundu. Erdem, "Önemli bir başarı kazandık. Bulutların üstünde yaşıyormuşum gibi hissediyorum" dedi. Eda takım arkadaşı Vargas ile ilgili olarak ise, "Milli takıma gelmeyi bekliyormuş sanki. Saha içinde ve saha dışında, takımın tüm enerjisini değiştirdi diyebilirim. İyi ki var. Mükemmel bir insan. Bize çok katkısı oldu. Her birimiz onu çok seviyoruz. Belki Küba doğumlu ama bizim için o bir Türk" diye konuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN