Filenin Sultanları yeni hedeflere uçacak: Olimpiyat Oyunları Elemeleri başlıyor

Üst üste 15 maçı alan ve iki kupa kazanan A Milli Kadın Voleybol Takımı ‘üçlemeyi’ tamamlamayı hedefliyor. 3 gün sonra Olimpiyat Elemeleri'nin startını verecek Sultanlar'da tek hedef Paris 2024'te altına uzanmak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Eylül 2023 Güncelleme 06 Eylül 2023, 07:00
Filenin Sultanları yeni hedeflere uçacak: Olimpiyat Oyunları Elemeleri başlıyor

İÇİNDEKİLER

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Milletler Ligi ve Avrupa şampiyonluğundan sonra gözünü Olimpiyatlara dikti.

Daniele Santarelli yönetimindeki Filenin Sultanları, Paris 2024'e katılarak ülkemize bir büyük sevinç daha yaşatmayı planlıyor. Avrupa Şampiyonası'nda 8'de 8 yaparak finale yükselen Filenin Sultanları son 15 maçtır yenilgi yüzü görmüyor.

Bu seri içinde Türkiye 2 kupa kazandı. Filenin Sultanları, Dünya sıralamasında zirvedeki yerini koruyor. Finalde Sırbistan'ı 3-2 mağlup etmemizin ardından 3.4 puan hanemize yazdırdık.

384 PUANLA ZİRVEDE YER ALIYOR
A Milli Kadın Voleybol Takımımız 384 puanla liderliğini sürdürürken ABD 366 puanla ikinci sırada yer aldı.

Olimpiyat Elemleri için 3 gün sora Japonya'ya gidecek Filenin Sultanları eleme maçları oynayacak. Eleme maçlarında başarılı olmasa bile dünya sırlamasında her türlü 1. sırada kalacak olan Sultanlar, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na gitmeyi garantiledi.

Olimpiyat Elemeleri'nde ev sahibi Japonya'nın yanı sıra Brezilya, Belçika, Bulgaristan, Porto Riko, Arjantin ve Peru ile mücadele edecek.

BEN BU YOLDA YÜRÜMEKTEN GURURLUYUM
Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, "Santarelli ile 2+4 yıllık bir anlaşmamız var. Uzun bir projemiz var... Benim başka bir yerde olma arzum asla yok. Bunun altını çizmek istiyorum... Ben camiamla yol yürümekten mutluyum, gururluyum" diye konuştu.



KUPA KOLEKSİYONCUSU
A Milli Takım ve Fenerbahçe formasıyla sayısız başarılar elde eden 36 yaşındaki yıldız, Avrupa Voleybol Şampiyonası tarihinde üst üste 4 kez (2015, 2017, 2019 ve 2021) 'En İyi Orta Oyuncu' olarak Rüya Takım'a seçilen ilk voleybolcu oldu. Eda, 2021 yılında Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından açıklanan 'Tarihin En İyi 100 Oyuncusu' listesinde yer alarak bir kez daha gurur kaynağımız oldu.

Eda Erdem, kariyerinde 1 Avrupa Şampiyonluğu, 1 Dünya Kulüpler Kupası, 1 Şampiyonlar Ligi, 1 CEV Kupası, 3 Kupa Volley, 4 Şampiyonlar Kupası kazandı. Sayısız kupayı kaldıran kaptan, Türk spor tarihinin en önemli isimlerinden biri oldu. Birçok genç, Eda Erdem'i rol model olarak alarak voleybola adım attı.

SOSYAL MEDYADA REKOR KIRDI
Filenin Sultanları, sosyal medya ölçümlemesinde de en çok konuşulanlar arasında oldu. Sultanlar, sosyal medyada 1 milyonun üzerinde konuşuldu. Şampiyona boyunca milliler ile ilgili dijital platformlarda yaklaşık 1 milyon 500 bin özgün içerik üretildi. Finalde 41 sayıyla şampiyonanın en değerli oyuncusu ödülüne layık görülen Melissa Vargas, sosyal medyanın da yıldızı oldu. Vargas, şampiyona boyunca 307 bin özgün içerikle CEV 2023'ün en çok konuşulan ismi oldu. Eda Erdem de en çok paylaşım yapılan isimlerden.

SULTANLAR'IN KUPASINI TAŞIDI
A Milli Voleybol Takımının elde ettiği tarihi başarı sonrasında Galataport'ta Voleybol Federasyonu'nun düzenlediği etkinlik coşkulu bir kutlamaya sahne oldu. Filenin Sultanları, İstanbullular ile birlikte şampiyonluklarının tadını çıkardı. Şampiyonluk kupası, Aras Kargo tarafından TVF tesislerinden teslim alınarak akülü araç ile kutlamanın yapıldığı sahneye taşındı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN