TAKVİM, Filenin Sultanları'nın Avrupa şampiyonluğunun perde arkasını araladı: "Kupasız dönmek yok"

Milliler tarihi başarıya adım adım ulaştı. Son 19 yılda 2 kez Avrupa 2.’liği, 1 kez de 3.’lük yaşandı. Ama planlar hep zirve için yapıldı. Kulüplerimizin müthiş başarıları zirve yolunda Milliler’e büyük enerji sağladı. Ve sonunda beklenen şampiyonluk yaşandı. Öte yandan TAKVİM, tarihi zaferin perde arkasını araladı. Kaptan Eda Erden Dündar, final maçı öncesi soyunma odasında takım arkadaşlarıyla yaptığı "Biz Türk kadınıyız. Asla pes etmeyiz. 85 milyon bizim arkamızda. Kupayı almadan buradan dönmeyeceğiz" konuşmasına dikkat çekti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Eylül 2023 Güncelleme 05 Eylül 2023, 08:32
TAKVİM, Filenin Sultanları’nın Avrupa şampiyonluğunun perde arkasını araladı: Kupasız dönmek yok

İÇİNDEKİLER

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Avrupa'nın en büyüğü olarak ülkemize büyük bir gurur yaşattı. Son yıllarda voleybolda ülkemiz tarihi başarılar yakaladı.

Filenin Sultanları, Avrupa Şampiyonası'nda ilk finaline 2003 yılında çıkmış, Polonya'ya karşı kaybederek şampiyonluğu kaçırmıştı. Sonraki süreçte 4 kez yarı final 2 kez de final oynayan takımımız, turnuvada çıktığı 3. final maçında bu sefer mutlu sona ulaştı.

"FİLENİN SULTANLARI" AVRUPA ŞAMPİYONU I VİDEO İZLE

Türk takımları, Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi'nde 8. kez şampiyonluğa ulaştı. VakıfBank, 2011, 2013, 2017, 2018, 2022 ve 2023'te, Fenerbahçe 2012, Eczacıbaşı ise 2015'te kupayı kaldırma sevincini yaşadı. Türk takımları, dünya çapında 7 kez şampiyon olarak önemli bir başarı yakaladı. Ay-Yıldızlılar, Avrupa'nın 2 numaralı organizasyonu Kadınlar CEV Kupası'nda 5, 3 numaralı turnuvası Kadınlar CEV Challenge Kupası'nda 4 şampiyonluk kazandı.

TÜM DÜNYA SULTANLAR'I KONUŞUYOR
A Milli Kadın Voleybol Takımı, Sırbistan'ı 3-2 yenerek tarihinde ilk kez şampiyon oldu. Dünya basını Filenin Sultanları'nın başarısına geniş yer ayırdı. Ivolleymagazine, "Türkiye ilk kez şampiyon, Guidetti'nin büyüsü! Avrupa şampiyonu oldu, karşı konulamaz Melissa Vargas'ın 41 sayısıyla Boskovic'in 37 sayı atmasına rağmen Guidetti'nin kızları şampiyonluğu Belgrad'a geri getiremedi" dedi. Globo ise, "Yeni gelen İtalyan başantrenör Daniele Santarelli'nin komutası altında şu ana kadar Türkiye neredeyse mükemmel bir sezona devam ediyor" ifadelerini kullandı.

A MİLLİLER'E COŞKULU KARŞILAMA
CEV 2023 Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan'ı deviren ve tarihinde ilk kez Avrupa şampiyonluğu elde eden A Milli Voleybol Takımı ülkeye döndü. Belçika'nın başkenti Brüksel'deki maçın ardından sabah saatlerinde tarifeli uçakla Türkiye'ye gelen Filenin Sultanları, saat 11.30 civarında yurda vardı. Havalimanında coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan şampiyon milliler, gece saatlerinde ise Galataport'ta özel bir kutlama gerçekleştirdi.

BÜYÜK BULUŞMA
Filenin Sultanları zaferini dün gece Galataport'ta kutladı. Gerçekleşen kutlama öncesinde FIVB Milletler Ligi ve CEV Avrupa Şampiyonası'nda kazanılan kupalar, kürsüye getirildi. Teknik ekip ve sporcular tek tek anons edilirken, meydanı dolduran binlerce vatandaş tezahüratlarla takıma destek verdi. Voleybolcular ve teknik ekip gece boyunca şarkılar eşliğinde dans etti. Oyuncularımız duygusal açıklamalara imza attı. A Milli Kadın Voleybol Takımı, açıklamaların ardından meydana gelen vatandaşlarla birlikte doyasıya eğlendi. Türkiye'ye büyük bir gurur yaşatan voleybolcularımıza gece boyunca büyük sevgi seli vardı.



BURADAYIM BABA!
Milli voleybolcu Gizem Örge, "Aileme teşekkür ediyorum. Babama teşekkür ediyorum. Bu takım ne zaman başarılı olsa babam ağlayarak 'Kızım sen de bir gün orada olacaksın' dedi. Baba buradayım baba! Tarih yazarken buradayım! Eminim ki tüm Türkiye bizim gibi ağlıyordur" dedi.



85 MİLYON TEK YÜREK
A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Sırbistan'ı 3-2 yenerek Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. Sultanlar, için ülkenin dört bir yerinde dev ekranlar kuruldu. Kurulan ekranlarda büyük zafer izlendi. Tüm Türkiye sabahlara kadar uyumadı.

NAİM ŞARKISI İLE KUTLADILAR
Sultanlar kupayı aldıktan sonra 'Naim' şarkısını seslendirdi. Tüm takımın birlikte söylediği şarkı, sosyal medyada büyük beğeni topladı.

TÜRKİYE ARKAMIZDA BİRLEŞTİ
Eda Erdem, "Ülkenin arkamızda birleştirdiğimizi görmek, dev ekranlarda insanların bizleri desteklediğini görmek inanılmaz güç veriyor" dedi.

İKİ SAAT UYUDUK AMA ÇOK MUTLUYUM
Başantrenör Santarelli, "Harika bir gün bizim için. İki saat uyuduk ama bu muhteşem gün için takımım adına çok mutluyum. Harika bir yaz oluyor" diye konuştu.

İNANILMAZI BAŞARDIK!
TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, "Sırada olimpiyat olduğunu düşünüyorum. Bu ülkeye inanılmaz bir tablo yaşattık. Bütün paydaşlara teşekkür ediyorum. Burada çok büyük emekler var. Bu başarı kolay olmadı. Kulüplerimizin, antrenörlerimizin büyük katkısı var. Emek veren herkese, bizi yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.



TAKVİM ZAFERİN PERDE ARKASINI ARALADI: KUPASIZ DÖNMEK YOK
Öte yandan Takvim, Filenin Sultanları'nın Avrupa şampiyonluğunun perde arkasını araladı.

Kaptan Eda Erden Dündar, final maçı öncesi soyunma odasında takım arkadaşlarını topladı.

İşte bu sözleri haykırdı;

Biz Türk kadınıyız. Asla pes etmeyiz. 85 milyon bizim arkamızda. Kupayı almadan buradan dönmeyeceğiz.



GÖNÜLLERİN SULTANI
Türkiye'de dün tek gündem, Sultanlar oldu. Kahvede-evde, yoldaişte, sadece voleybol konuşuldu.

Sultanlar'ı İstanbul'a getiren pilotun anonsu da duygu doluydu:

Bize İstiklal Marşı'nı gözyaşları içinde söylettiğiniz için teşekkür ediyoruz.



AIR VARGAS

MELİSSA Vargas'ın müthiş performansı sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

YILDIZ oyuncunun Michael Jordan'a benzeyen bir çizimi hazırlandı.

SOSYAL medyada binlerce kez paylaşıldı. "Air Jordan out, Air Vargas in" yorumu yapıldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN