Göz bebeğimiz Filenin Sultanları bir kez daha Türkiye'nin gururu oldu! Sırbistan'a karşı 3-2'lik tarihi zafer

Belçika’daki final nefesleri kesti. İlk seti 27-25 kaybeden Milli Takımımız ardından 25-21’le maça dengeyi getirdi. Sırplar 3. seti alıp yeniden öne geçti. Her zamanki gibi pes etmeyen Sultanlarımız 25-22'lik setle skoru 2-2'ye getirdi. Son sette süper oynayan Ay-Yıldızlılar, Avrupa'nın en büyüğü oldu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Eylül 2023 Güncelleme 04 Eylül 2023, 07:00
Göz bebeğimiz Filenin Sultanları bir kez daha Türkiye’nin gururu oldu! Sırbistan’a karşı 3-2’lik tarihi zafer

İÇİNDEKİLER

İşte Türkiye işte şampiyon... Filenin Sultanları, Avrupa Voleybol Şampiyonası finalinde Sırbistan'ı 3-2 yenerek tarihinde ilk kez Avrupa'nın en büyüğü oldu. İlk sette çok iyi değildik. Son sayılarda daha az hata yapan Sırbistan, ilk seti 27-25 önde tamamladı ve 1-0 öne geçti.

BAŞKAN'DAN TEBRİK
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Şampiyonu olan Voleybol Milli Takımımız için kutlama mesajı yayınladı.

SIRPLAR İLK SETİ KAZANDI
İkinci sette her iki takım da hücumda etkili oynarken, setin başları 5-5'lik eşitlikle geçildi. Oyunun sonlarını daha iyi oynayan milli takımımız, ikinci seti 25-21 üstünlükle bitirdi.

MİLLİLER OYUNA GERİ DÖNDÜ
Türkiye 3. sette farkı 18-14'le 4'e çıkardı. Ancak Sırbistan, 19-19'da eşitliği yakaladı. Son sayıları iyi oynayan Sırbistan, geriden geldiği üçüncü seti 25-22 kazanan taraf oldu.

MÜKEMMEL MÜCADELE
Dördüncü sete etkili başlayan Sultanlar, oyunun başlarında üç sayılık (2-5) fark yakaladı. Setin sonlarında etkili olan milli takım, dördüncü seti 25-22 önde bitirdi

HARİKASINIZ
Son set nefesleri kesti. Müthiş bir mücadele sergileyen Milliler seti 15-13, laçı da 3-2 kazandı ve Avrupa şampiyonu oldu.

BRÜKSEL'DE ERİK DALI
Filenin Sultanları tarihindeki ilk şampiyonluğu Erik Dalı şarkısı ile kutladı. Sultanlar, dans performaslarının da maçtaki kadar iyi olduğunu gösterdi.

İNANILMAZ BİR HİKAYE YAZDIK
Filenin Sultanları'nın kaptanı Eda Erdem tarihi başarı sonrası İnanılmaz bir hikaye yazdık mutluyum gururluyum. Herkese çok teşekkürler"diye konuştu.

MUTLULUK GÖZYAŞLARI
Avrupa Şampiyonu olarak tarih yazan Milli Takı- mımız'da inanılmaz bir sevinç yaşan- dı. Mutluluk gözyaşları döken Ay-Yıldızlılar büyük mutluluğunu tribünleri dolduran gurbetçi taraftarlarımızla paylaştı.



41 KERE MAŞALLAH
Sırbistan'a karşı tam 41 sayı kaydeden Melissa Vargas turnuvanın MVP'si seçildi A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın yıldız pasör çaprazı Melissa Vargas finale kadar sergilediği performansla parmak ısırtmıştı.

Vargas final maçında da Sırbistan'a karşı tam 41 sayı kaydetmeyi başardı. Milli voleybolcu nefes kesen maç sonu gelen şampiyonluğun ardından turnuvanın en değerli oyuncusu seçildi.

Yıldız oyuncu, CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda İsveç'e karşı oynanan maçta 112 km hızındaki servis ile Tijana Boskovic'e ait olan 111.4 km'lik servis hızı rekorunu kırmayı başarmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN