Filenin Sultanları Avrupa Şampiyonası'nda finale çıkıyor

Milletler Ligi şampiyonu ve dünya 1 numarası Filenin Sultanları, Sırbistan’ı yenerek Avrupa’nın en büyüğü olmak istiyor. 85 milyonun kalbi saat 21.00'de Sultanlar ile atacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Eylül 2023 Güncelleme 03 Eylül 2023, 07:00
Filenin Sultanları Avrupa Şampiyonası’nda finale çıkıyor

İÇİNDEKİLER

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde bugün Sırbistan ile karşılaşacak. Belçika'daki maç saat 21.00'de başlayacak. Mücadele TRT 1'den canlı yayımlanacak. Milletler Ligi şampiyonu ve dünya 1 numarası Filenin Sultanları, Avrupa Şampiyonası'ndaki tek eksik madalyasını tamamlamak ve altın almak için mücadele edecek.

Sultanlar, Avrupa Şampiyonası'nda üçüncü kez finale yükselmeyi başardı. Tarihinde 2003 ve 2019'da finalde mücadele eden "Filenin Sultanları", bu iki maçı da kazanamadı ve kürsünün ikinci basamağında yer aldı. Dünya ve Avrupa birincilikleri, olimpiyat ikinciliği ve üçüncülüğü bulunan Sırbistan, 2019 yılında Ankara'da düzenlenen finallerde Türkiye'yi yenerek Avrupa şampiyonu oldu. Avrupa Şampiyonası'na 2019 yılında ev sahipliği yapan Türkiye'nin baş antrenörlüğünü İtalyan Giovanni Guidetti yapıyordu. Sırbistan, Brüksel'deki finalde parkeye Guidetti yönetiminde çıkacak.



VARGAS'I İDMANDA DURDURAMIYORUZ
A Milli Takım'ın kaptanı Eda Erdem, Sırbistan maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Erdem, takım arkadaşı Vargas ile ilgili övgü dolu sözler sarf etti. Eda Erdem, "Uzun süredir Vargas'la birlikte oynamama rağmen takım arkadaşlarım ve ben onu bloklamakta zorlanabiliyoruz. Çok güçlü, çok yüksekten vurabiliyor; antrenmanlarda onu durdurmayı deniyoruz ama gerçekten çok zor. O çok yetenekli, hayal bile edemezsiniz. O doğru yolda ve çok daha güçlü, çok daha akıllı bir oyuncu olacağına eminim" diye konuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN