A Milli Kadın Voleybol Takımımız tarih yazmaya devam ediyor! 3-2'lik galibiyet finali getirdi: Rakibimiz belli oldu...

Filenin Sultanları CEV 2023 Avrupa Şampiyonası yarı finalinde son şampiyon İtalya’yı 3-2 yenerek finale yükseldi. Sultanlar yarın finalde Sırbistan’la karşılaşacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Eylül 2023 Güncelleme 02 Eylül 2023, 07:01
A Milli Kadın Voleybol Takımımız tarih yazmaya devam ediyor! 3-2’lik galibiyet finali getirdi: Rakibimiz belli oldu...

İÇİNDEKİLER

A Milli Kadın Voleybol Takımımız göğsümüzü kabartmaya devam ediyor..

Filenin Sultanları, CEV 2023 Avrupa Şampiyonası yarı final maçında karşılaştığı İtalya'yı iki kez geriye düşmesine rağmen 3-2 mağlup ederek finale yükseldi. İlk setin ortalarından itibaren Egonu'nun servislerinde önemli bir seri yakalayarak farkı açan İtalya seti 25-19 alarak maçta 1-0 öne geçti. Karşılıklı sayılarla geçen 2. setin son bölümünde hata yapmayan Sultanlar, ikinci seti 25-23 alarak durumu 1-1 yaptı.

Üçüncü sete etkili başlayan İtalya, setin ortalarında farkı 5 sayıya (12-17) çıkardı. Serviste ve blokta etkili oyununu sürdüren İtalya, üçüncü seti 25-15 alarak 2-1 öne geçti.. 4. sette Ebrar ve Elif'in sayılarıyla 20-20'de eşitliği yakalayan Sultanlar, son bölümü de etkili oynayarak seti 25-22 kazandı ve maçı final setine taşıdı.

Final setinin başında karşılıklı sayılar alınsa da Vargas ve Ebrar'ın sayılarıyla farkı açan milliler, karar setini 15-6, maçı da 3-2 kazanarak organizasyonda finale yükseldi. Yarı finale set vermeden gelen İtalya'yı safdışı bırakan ve üst üste 14. galibiyetini alan Sultanlar, finalde yarın Sırbistan'la karşılaşacak.



HEPİMİZE HELAL OLSUN
Maç sonrası açıklamalarda bulunan Eda Erdem, "Ne maçtı ama... Tie break'e getirdiğimizde 'Bu maç bizde, bırakmak yok' dedik hepimiz. 4 sene aradan sonra tekrar finalde olmak müthiş bir şey. Hepimize helal olsun"diye konuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN