Türkiye’nin gururu Filenin Sultanları yarı finalde!

Avrupa Voleybol Şampiyonası çeyrek finalinde Polonya’yı 3-0 ile süpürdük. Millilerimizin yeni rakibi İtalya olacak. İşte sizler için derlediğimiz 31 Ağustos tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ağustos 2023 Güncelleme 31 Ağustos 2023, 06:59
Türkiye’nin gururu Filenin Sultanları yarı finalde!

İÇİNDEKİLER

2023 FIVB Milletler Ligi şampiyonu Türkiye Kadın Voleybol Takımımız, 2023 Avrupa Şampiyonası'nı da kazanmaya emin adımlarla ilerliyor. Grubundan lider çıkan Filenin Sultanları, son 16 turunda Belçika'yı 3-1 yenip, çeyrek finalde Polonya ile eşleşmişti. Belçika'nın başkenti Brüksel'de oynanan maça ilgi yoğundu.

Türk taraftarların büyük destek verdiği adeta evimizde oynadığımız maçta rakibimizi 25-23, 25-22 ve 25-18'lik setlerle 3-0 yenerek Avrupa Şampiyonası'nda üst üste 5. kez yari finale yükseldik. Türkiye'nin yarı finaldeki rakibi son şampiyon İtalya olacak. Dev maç yarın oynanacak. Türkiye, bu yıl FIVB Milletler Ligi'nde iki kez karşılaştığı İtalya'yı iki maçta da set vermeden 3-0'lık skorlarla mağlup etmişti.

KORAY GÜNTER KAPIŞMASI
Transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor'la ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. İtalyan basını, Verona forması giyen Koray Günter için Trabzonspor ve Beşiktaş'ın yarış halinde olduğunu iddia etti. Haberde, 29 yaşındaki savunma oyuncusunun transferini bitirmek için iki takımın da uğraş verdiği belirtilirken Beşiktaş'ın Trabzonspor'a göre bir adım önde olduğu detayı da yer aldı. Daha önce Galatasaray forması da giyen tecrübeli stoperin İtalyan ekibi ile olan kontratı 2025 yılında sona erecek.



DOĞAN'DAN 30 AĞUSTOS MESAJI
Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Doğan, "Bugün, Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlık meşalesini sonsuza dek sönmemek üzere yaktığı, bir büyük zaferin yıl dönümündeyiz. Büyük Taarruz zaferinin 101. yıl dönümünde, Türkiye Cumhuriyeti'nin bugünlere gelmesinde en büyük paya sahip olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun" mesajını paylaştı.



TAKIMI YUKARI TAŞIRIM
Trabzonspor kulüp dergisine konuşan Dimitrios Kourbelis, "Her zaman takımı için oynayan, asla vazgeçmeyen bir oyuncuyum. Sahada arzusu, tutkusu ve bitmek bilmeyen hırsı olan bir futbolcu izleyeceksiniz. Topla sakinim, oyunu anlarım, iyi okurum, takımım için en iyisini verip takımımı yukarıya taşırım" dedi.

AVRUPA'DA 236. R ANDEVU
UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu rövanşında Beşiktaş bugün Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev ile sahasında karşı karşıya gelecek. Oldukça zorlandığı ilk maçta rakibini deplasmanda 3-2'lik skor ile geçen temsilcimiz, Avrupa'da 236. kez sahne alacak. Siyah-Beyazlılar, Avrupakupalarında 235 müsabakada 89 galibiyet, 47 beraberlik ve 99 yenilgi yaşadı. Söz konusu maçlarda 312 gol atan Kartal, kalesinde ise 351 gole engel olamadı.



RAKİBİMİZ GÜÇLÜ ZOR MAÇ OLACAK
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Dinamo Kiev rövanşı öncesi konuştu. Tecrübeli çalıştırıcı, "Avantajlı bir skorla sahaya çıkıyoruz. İlk maçtaki oyun birbirimizi tanımaya imkan verdi. Çalışmamızın karşılığını almak istiyoruz. Lucescu bizi tanıyor. Değerli ve tecrübeli bir hoca. Takım olarak Ukrayna Milli Takımı'nın iskeletini oluşturan bir takım. İyi bir takım. Ciddiye alınacak güçlü bir rakip. Zor maç olacaktır. Orada da zor maçtı. Ciddi, dikkatli, akıllı, kendisi oynayan bir takım olarak sahaya çıkmalıyız" dedi. Güneş, Onana'nın kalacağını da bildirdi.

KIEV ÖNCESİ ÇİFTE ŞOK
Beşiktaş'ta antrenmanda sakatlanan Ganalı stoper Daniel Amartey'den kötü haber geldi. Adalesinden sakatlanan 28 yaşındaki oyuncu, 15 gün sahalardan uzak kalacak ve Kiev ile Sivas maçlarında oynayamayacak. Ayrıca Arthur Masusaku da Kiev maçında oynayamayacak.

AVRUPA'DA TUR GECESİ
Galatasaray'ın salı gecesi Şampiyonlar Ligi'ne kalmasının ardından UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde 3 temsilcimiz gruplara kalmak için bu gece sahaya çıkıyorlar. Fenerbahçe Kadıköy'de 5-1 kazandığı maçın rövanşında saat 20.00'de Twente'ye konuk olacak. Sarı-Lacivertliler tur için çok büyük bir avantaja sahip. Bir diğer temsilcimiz Beşiktaş ise deplasmanda 3-2 yendiği Dinamo Kiev'i saat 21.00'de Beşiktaş Park'ta ağırlayacak.



BEŞİKTAŞ'A BERABERLİK YETİYOR
Beşiktaş'a tur için her türlü beraberlik yetiyor. Yine Konferans Ligi'nde gruplara kalmayı hedefleyen Adana Demirspor ise deplasmanda 2-1 kaybettiği maçın rövanşında Belçika temsilcisi Genk'i konuk edecek. Temsilcimiz Adana Demirspor tur için 2 farklı kazanmak zorunda. Ancak tek farklı galibiyetlerle de maçı uzatmaya götürecek. 3 takımımızın da alacağı sonuçlar ülke puanınız için kritik öneme sahip.

MORELOS B BATSHUAYI'Yİ BEKLİYOR
Fenerbahçe'nin anlaşma sağladığı Kolombiyalı golcü Alfredo Morelos, Batshuayi'nin Nottingham Forets'e imza atmasını bekliyor. Batshuayi'nin transferi resmileşirse Morelos Sarı- Lacivertli kulübü imzayı atacak. Trnasferin gecikmesine neden olarak Batshuayi'nin Twente maçı kadrosuna alınmış olması gösteriliyor. Hollanda'ya götürülen Belçikalı futbolcunun bu maç sonrasında İngiltere'ye gidip imzayı atması bekleniyor.



VALENCİA SERİYE BAĞLADI
Fenerbahçe'de forma giydiği 3 sezonun ardından Brezilya'nın Internacional takımına transfer olan Enner Valencia, Libertadores çeyrek finali'nde 2 maçta da sahne aldı. İlk maçta takımının tek golünü atan Ekvadorlu futbolcu, eşleşmenin ikinci ayağında iki gol birden atarak takımının yarı finale çıkmasında çok büyük rol oynadı.



NAYIR'A 'HAZIR OL' EMRİ GELDİ
Fenerbahçe'nin bu sezon gerçekleştirdiği transferlerden olan Umut Nayir'in bugünkü maçta şans bulması bekleniyor. Teknik Direktör İsmail Kartal'ın Edin Dzeko'yu pazar günkü maç için dinlendirerek Umut Nayir'i sahaya süreceği iddia edildi.

30 AĞUSTOS COŞKUSU
Süper Lig'de Gaziantep FK'ye konuk olacak Galatasaray, maçın hazırlıklarına başladı. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde dinamik ısınmayla başlayan idman, dar alanda top kapma ve topa sahip olma çalışmasıyla devam etti. Antrenman, çift kale maçla sona erdi. Çalışma öncesinde Galatasaraylı futbolcular 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Türk bayrağıyla poz verdi.

MERTENS'E 10 MİLYON EURO
G.Saraylı Dries Mertens'e Suudi Arabistan'dan teklif geldi. Yıllık 10 milyon Euro önerilen oyuncu Arabistan'a gidebilir. Transfer döneminin başında Mertens teklif almış ancak o dönem eşi İstanbul'dan ayrılmak istemediği için transfer gerçekleşmemişti. Transferin gerçekleşmesi halinde Galatasaray'ın da ciddi miktarda bonservis bedeli alması bekleniyor.

BERKAN KUTLU GENOA YOLCUSU
Temmuz 2021'de Alanyaspor'dan 4 milyon Euro'ya alınan Berkan Kutlu için Galatasaray, Genoa ile anlaştı. 25 yaşındaki orta saha, 3.5 milyon Euro'luk satın alma opsiyonuyla kiralanacak. Berkan'ın, bugün İtalya'ya gitmesi bekleniyor.

EMIL BREIVIK İDDİASI
Galatasaray, Molde'nin 23 yaşındaki orta sahası Emil Breivik'in menajeri Jim Solbakken Sarı-Kırmızılı yönetim ile temasa geçti. Emil Breivik, Galatasaray'a karşı oynanan Şampiyonlar Ligi play-off maçlarının ikisinde de ilk 11'de yer aldı. Sarı-Kırmızılılar'ın 3-2 kazandığı ilk maçta 90 dakika sahada kalırken, 2-1 Galatasaray galibiyetiyle sona eren İstanbul'daki maçta ise 76. dakikada oyundan çıktı. Molde altyapısından yetişen 23 yaşındaki Breivik, Raufoss'ta kiralık olarak forma giydi. Molde'de geçen sezon 35 maça çıkan Breivik 13 gol, 10 asistlik performans sergiledi.

EYÜP AYDIN'DA SONA DOĞRU
Galatasaray, Bayern Münih forması giyen genç yıldız Eyüp Aydın'ı renklerine katmak üzere. Ön libero mevkisinde forma giyen Aydın'ın sözleşmesi gelecek yaz sona erecek. 19 yaşındaki yıldızın transferinin birkaç gün içinde açıklanması bekleniyor.

KAZANMAK İSTİYORUZ
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Twente rövanşı öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuştu. Başarılı teknik adam, "İlk maçı 5-1 kazandık, avantajlı bir skor elde ettik. Twente'nin ilk 15-20 dakika bizi ne kadar zorladığını gördük. Bunun bilinceyiz. 7 maçtır kazanıyoruz. Kazanma alışkanlığı olan bir takımız. Bu maçı da çok ciddiye alıyoruz. İyi bir takım, koşan bir takım. Bunları da yaptığımız analizlerde tespit ettik. Kendimize yakışan bir futbolla kazanıp ülkemize geri dönmek istiyoruz" dedi.

UYUM SORUNU KALMADI
Fenerbahçe'de İsmail Kartal ile birlikte basın toplantısına katılan Jayden Oosterwolde, kariyerinin başladığı kulübe karşı maça çıkmanın kendisi için özel olacağını söyledi. 22 yaşındaki Hollandalı sol bek, "Türkiye'ye ilk geldiğimde kültüre alışmak durumunda kalmıştım. Ufak sakatlıklar da yaşadım. Zor bir başlangıç oldu. Bu sezon gerçekten iyi hazırlandım. Hocamın da güveniyle birlikte iyi performans gösterdiğimi düşünüyorum. Bunu aynı şekilde devam ettirmeyi umut ediyorum" dedi. Oosterwolde stoperde görev yapmaktansa, sol bekte oynamaktan daha memnun olduğunu söyledi.

FENERBAHÇE TUR TWENTE MUCİZE PEŞİNDE
Fenerbahçe, Konferans Ligi play off turu rövanş maçında Twente'ye konuk oluyor. İlk maçı evinde 5-1 kazanan temsilcimiz büyük bir avantaja sahip. Maç TSİ 20.00'de başlayacak. Karşılaşma, S Sport Plus'tan yayımlanacak. Müsabakayı, İtalyan hakem Fabio Moresca yönetecek.

ÇEBİ: GURUR DUYUYORUZ
Zafer Bayramı sebebiyle bir açıklama yayınlayan Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, "Büyük zaferler, yalnızca büyük milletler tarafından kazanılabilir diyen bir liderin nesli olmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

BAŞLANGIÇ BİRAZ YAVAN OLDU
Bodrumspor Teknik Direktörü İsmet Taşdemir "Üzerinde durduğumuz nokta, takımımızın oyun olarak izleyenlere keyif vermesi. Dolayısıyla bu sezona başlangıç o açıdan biraz yavan oldu" ifadelerini kullandı.

EFELER YENİLGİYLE BAŞLADI
A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası D Grubu'ndaki ilk maçında Fransa'ya 3-0 yenildi. 2. maç yarın 16.00'da Romanya ile olacak TRT Spor Yıldız'dan yayınlanacak.

BARÇA'NIN HEDEFİ FELIX
Barcelona'nın, Aletico Madrid'in Portekizli kanat oyuncusu Joao Felix'i transfer etmek için tüm şartları zorladığı öğrenildi. Katalan ekibi, yarın transfer dönemi kapanmadan Felix'i kadrosuna katmayı hedefliyor.

FERHAT İLE YOLLAR AYRILDI
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Corendon Alanyaspor, Zinedine Ferhat'ın kontratının karşılıklı olarak feshedildiğini duyurdu. Yapılan açıklamada oyuncuya başarılar dilendi.

KENAN YILDIZ 2027'YE KADAR
Juventus, Ümit Milli Takım forması da giyen Türk oyuncu Kenan Yıldız'ın sözleşmesini 2027'ye kadar uzattığını bildirdi. Yıldız, "Bu kulübün bir parçası olduğum için gerçekten çok mutluyum" diye konuştu.

TOTTENHAM'IN GÖZÜ FATİ'DE
İngiliz basını, Tottenham'ın sol kanat transferi için Barcelona'dan ayrılması beklenen Ansu Fati için harekete geçtiğini öne sürdü. 20 yaşındaki oyuncu, geçen sezon oynadığı 51 maçta 10 gol, 3 asist kaydetti.

EMİRHAN İLKHAN GERİ DÖNDÜ
İtalya Ligi'nde Torino forması giyen Emirhan İlkhan, yeniden Türkiye'ye döndü. 19 yaşındaki orta saha oyuncusu, Süper Lig ekibi Medipol Başakşehir'de sezon sonuna kadar kiralık forma giyecek.

CARLOS ALCARAZ TURLADI
ABD Açık Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerin 1 numaralı ismi Carlos Alcaraz, Alman raket Dominik Koepfer'i eleyerek ikinci tura yükseldi. Son şampiyon Alcaraz, Güney Afrikalı Lloyd Harris ile eşleşti.

TUR İÇİN HAZIRIZ
Genk'i konuk edecek Adana Demirspor'da Teknik Direktör Patrick Kluivert, "Önemli bir maç olduğunu bilerek futbolumuzu ortaya koyacağız ve istediğimiz sonucu almak için sahada olacağız" dedi. Toplantıya katılan Emre Akbaba ise, "Sahamızda çok iyi oynuyoruz. Maçı kazanacağız" diye konuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN